Cumartesi, Aralık 21, 2013

Ve Çekmeköyspor şampiyon...

İstanbul 1. Amatör Lig 14. Grup'ta Çekmeköyspor, deplasmanda Kartalgücü'nü 4-1 yenerek bitime 5 hafta kala şampiyonluğunu matematiksel olarak garantiledi.



Sezona Ortaçeşme beraberliğiyle başladıktan sonra gurubunda çıktığı tüm maçları kazanan Çekmeköy son olarak Kartalgücü deplasmanından 1-4 lük galibiyetle ayrıldı.


Kartal Yunus Stadı'nda oynan mücadelede oyunun hakimi olan Çekmeköy ilk yarıda bir çok pozisyona girdi. Sağdan gelişen atakta Emre’nin Şefik’e yaptığı harika asist sonucu ceza sahası üzerinde Şefik topa harika vurdu ve takımını 0-1 öne geçirdi. İlk yarıyı Şefik’in ayağından bulduğu gol ile önde kapatan Kırmızı-Lacivertliler ikinci yarıya da fırtına gibi başladı. 50. dakikada paslaşmalar ile Kartalgücü ceza sahası içerisine giren İsmail topu içeri çıkardı, Erdi topu boş kaleye yolladı ve durumu 0-2'ye getirdi.


Maç içinde arbede ve 15 dakika ara
Golden 10 dakika sonra Erdi’nin kaçırdığı net pozisyon sonrası kazanılan korner atışında Emre ön direkte kafa vuruşunu yaptı takımı 0-3 öne geçirdi. Gollerden sonrada maçın hakimi olan Çekmeköy’de orta sahada Kaptan Ahmet’in yaptığı faul sonrası geride olmanın verdiği sinirle Kartalgücü kulübesinden tepkiler yükseldi. Kulübeden sahaya giren ve Çekmeköylü futbolculara fiili saldırıda bulunmaya çalışan futbolcuyu iki takım futbolcuları ve teknik heyeti sakinleştirmeye çalıştı. Çıkan olaylar sonucu maç bir süre durdu.


15 dakika aradan sonra başlayan mücadelede Çekmeköyspor defansının ofsayt diye durakladığı bir pozisyonda Kartalgücü forveti Okan topu kaleci Rıdvan’ın üstünden ağlara yolladı ve durumu 1-3'e getirdi. Maç boyunca oyunun hakimi olan Çekmeköy top çevirerek kalan dakikaları değerlendirdi. Bitime 5 dakika kala Ferhat’ın ara pasında ceza sahası üstünde topa şık bir plase yapan Yusuf Çekmeköy’ü 1-4 öne geçirdi.


Bu skorla Çekmeköyspor namağlup liderliğine devam ederken en yakın rakibi Ortaçeşme’nin önünde 17 puan farkla şampiyonluğunu ilan etti. Geride kalan haftalarda Çekmeköy rakip kalelere 68 gol bırakırken kalesinde 12 gol gördü.


Böylece Çekmeköyspor 1 sezon aradan sonra Süper Amatör Lig'e dönmenin mutluluğunu yaşadı.


Yerel Futbol Sitesi

1 yorum:

hakan dedi ki...

1.Amatörün tek kelimeyle en iyisi oldugunu gösteren muhtesem takımımızı gönülden tebrik ediyoruz. bunun daha baslangıc oldugunu net olarak düşünüyoruz. Süperdede misafir olarak 1 sezonu gecirip Bal a cıkacagımızdan hic şüphemiz yok. Yönetim, teknik heyet, futbolcu ve taraftarımızla ŞAMPİYONLUK TÜM ÇEKMEKÖYE HAYIRLI OLSUN.....

Fatih Futbol Antrenörleri Derneği'nden Özbay'a ziyaret

Fatih Futbol Antrenörler Derneği Yönetimi, İstanbul Gençlik ve Spor İl Müdürü Muhittin Özbay'ı makamında ziyaret etti.