Pazartesi, Aralık 16, 2013

Seyrantepe'de maç tamamlanamadı

İstanbul Süper Amatör Lig 6.grup karşılaşmasında Yahya Kemal İdman Yurdu Seyrantepe Stadı’nda Şile Yıldızspor’u konuk etti. İlk maçta yaşananlardan dolayı gergin geçmesi beklenen maç beklendiği gibi geçti ve 90+1. dakikada ev sahibi ekipten Oğuz’un Hakeme fiili saldırısı nedeniyle maç tamamlanamadı.


Karşılaşma Şile Yıldız’ın 1-0 galibiyeti ile devam ederken, 90+1. dakikada Şile Yıldız kalecisi ile Oğuz arasında bir pozisyon sonrasında tartışma çıktı. Karşılaşmanın Hakemi Seyfettin Ünal, Oğuz’u 2.sarı kartını göstererek oyundan ihraç etti. Pozisyon sonrasında Oğuz karşılaşmanın Hakemine kafa ve tekme attı. Takım arkadaşları tarafından tutulan Oğuz, Yahya Kemal İ.Y teknik direktörü Suat Ak tarafından zorlukla oyun dışına çıkarıldı. Bu pozisyon sonrasında Yahya Kemal İ.Y yöneticileri ve hocası Suat Ak’ın Oğuz’a tepkisi büyüktü. Karşılaşmanın Hakemlerini soyunma odasına kadar götüren ve olaydan dolayı duydukları üzüntüyü belirten yöneticiler hakemin maçı tehir etmesinden sonra itirazda bulunmayarak hakemlerin sahaya çıkmamasına hak verdiler.


Karşılaşmanın tek golü 88. dakikada Gürel’in ayağından gelirken, Şile Yıldız aldığı bu galibiyetle Yükselme Grubu iddiasını sürdürdü. Karşılaşma öncesinde başlayan gerginlikler zaman zaman şiddetli tartışmalara dönüştü. Karşılaşma öncesinde alınmayan güvenlik önlemleri ikinci yarı öncesinde alındı. Saha içerisinde futbolcular arasında zaman zaman gerginlikler olsa da büyütülecek bir olay yaşanmadı. Maçın tehir edilmesinden sonra Yahya Kemal İ.Y oyuncuları soyunma odasına gitti. Yahya Kemal İ.Y yöneticileri ise Şile Yıldız takımı oyuncularına otobüslerine kadar eşlik ederek herhangi bir olumsuzluk olmasını önlediler.


Suat AK: Oğuz’un yaptığı ne kendisine ne de camiamıza yakışmadı
Karşılaşma sonrasında sitemize değerlendirmelerde bulunan Yahya Kemal İ.Y teknik direktörü Suat Ak,  ''Ligin ilk yarısındaki karşılaşmada yaşamış olduğumuz olumsuzluklardan dolayı maçın gergin geçmesi bekleniyordu. Oyuncularımıza sakin olmalarını, acilen puanlara ihtiyacımız olduğunu belirttik. Oyuncularımız da bizlerin dediklerini saha içerisinde yapmaya çaba gösterdiler. Maçın son anlarına da kadar mücadelemiz devam etti. Sahadan en azından 1 puanla ayrılmak istiyorduk. Buna da çok yaklaşmıştık fakat 88. dakikada beklemediğimiz bir yol yedik. Golden sonra da beraberlik golünü atmak istiyorduk fakat olmadı. Maçın son dakikasında Oğuz’ un karşılaşma Hakemine yapmış olduğu saldırı ne kendisine ne de camiamıza yakışmadı. Oğuz aslında çok sakin bir oyuncudur. Bir anda sinirlerine hakim olamayıp bu tür bir davranışta bulundu. Ben hem Oğuz adına hem de kulübüm adına karşılaşmanın hakeminden ve spor kamuoyundan özür dilerim. Bu tür bir olayın yaşanmasını kimse istemezdi. Şimdi hem Oğuz ceza alacak hem de takımımız ceza alacak ve maçlarımızı dışarıda oynayacağız. Maalesef oyuncumuz sinirlerine hakim olamayarak hem kendisini hem bizleri zor durumda bıraktı” diye konuştu.


HABER-FOTOĞRAF: TURGAY TOKEL

7 yorum:

oğuzhan dedi ki...

öncelikle maçın hakemi başta olmak üzere,takım arkadaşlarımdan,üzerimde emeği olan sevgili hocamdan , varı yoğuyla uğraşan yöneticilerimden,3 yıl formasını terlettiğim yahya kemal camiasından ve bütün spor camiasından özür dilerim.hakemin maça etkisi hiç olmadığı gibi rakip takım oyuncularıyla da aramda bir münakaşa olmadığı gibi 90 dakika sakin bir oyun sergilerken, neye sinirlendiğimin ve ne için böyle bir tepki verdiğimi anlamış değilim.her ne sebepten olursa olsun açıklaması olmayan bu tatsız olayı yaşattığım için çok üzgünüm.Müsabakanın hakeminden binlerce kez özür dilerim ve eğer bu haberi okuyorsa hakkını helal etmesini canı gönülden isterim.

34 dedi ki...

Federasyon yetkilileri önemli Türk büyüklerinin ismini taşıyan bu kulübün ismini değiştirmesini isteyen zira bunlar oldukça YAHYA KEMALİN kemikleri sızlıyor.Tek kelime ile yazıklar olsun.Başkan ve yöneticiler utanmadan kendini sevunmuş maç boyunca ettiğiniz küfürleri ne çabuk unuttunuz.Sanki şilede biz size saldırdık otobüsünüzün camını kırdık.ama bu grupta düşecek 3.takım siz olursunuz bu belli oldu

Soner dedi ki...

Son yorumu yapan arkadaşım ben şilede sahada takımımın başında yönetici olarak 90 dk kaldım 90 dk bize ağza alınmayacak şekilde küfürler edilirken siz nerdeydiniz çok merak ediyoruz maç bitiminde benim topçularım soyunma odasına giderken tribünlerden şişeler yağarken siz nerdeydiniz çok merak ediyoruz sizin 4 no 9 No futbolcularınız maç içinde ve maç sonunda biZe ve futbolcularımıza gariz küfürler ederken siz nerdeydiniz çok merak ediyoruz şimdide kalkmış bize ahlak dersi vermeye çalışıyorsunuz YAHYAKEMAL büyük taştır dikkat edin altında kalırsınız bundan sonrada kirli oyunlarınıza büyük YAHYAKEMALİ dahil etmeyin

Kadir UÇAR dedi ki...

34 Nick'li arkadasım, İnsan elini vicdanına koyar, RABBİNE ne söyleyeceksin çok merak ediyorum. Maç boyunca ettiğiniz küfürleri ne çabuk unuttunuz demişsin, orada konuşamayıpta burada adamım diye bu açıklamaları yapıyorsun ya senin ne kadar gevşek ne kadar insanların arkadan vurabilecek bir kişi olduğunu tüm bu okurlara gösteriyorsun ya asıl sana ve senin gibilere yazıklar olsun. Sizin sahasınızda 4 numaralı ADI ÖMER olan futbolcunuz bizim yöneticinin boynuna atlayıp sarılmadı mı ? Küfürler savurmadınız mı ? Bu günlerin yarınları da olacak, tekrar karşılaşırız. Cümle kurarken sonrasını düşünerek kurun. BURASI AMATÖR unuttunuz galiba.

turgay tokel dedi ki...

Merhabalar, oguzhan in yapmis oldugu aciklama nedeniyle tebrik ederim. Mac icerisinde yahya kemal adina en sakin oyunculardan biriydi. Sadece sinirlerine hakim olamamasinin cezasini cekti. Bu haberi ben yaptim ve saha disinda gozlemledigim kadari ile yahya kemal yoneticileri olay cikmasin diye gercrkten ellerinden geleni yaptilar. Oguzhana ilk tepkiyi gosteren sahada bulunan huseyin bey oldu. Soner bey ve diger.yoneticiler olmasaydi olaylar buyuyebilirdi. Deplasman ekibi icin bir.sey.soyleyemecegim cunku ilk macta yoktum ne oldu bilmuyorum gormeden de yorum ayapamayacagim. Sonuc.olarak bu mac geride kaldi. Bundan sonra ki maclarda her iki takima basarilar dileri.

Soner dedi ki...

Az evvel Facebook da fc şileyıldız diye bi sayfa var orda okuduklarım beni hayretler içinde bıraktı arkadaşlar diyorki ilk maçta biz size ne küfür etdik ne saldırdık ben kendimden şüphe duymaya başladım ben ve klübümün topçuları şilede gariz küfürlere maruz kaldı bu insanlar pazar günü Seyrantepe'de ilk maçta bizi şilede nasıl karşıladılarsa bizde öyle karşıladık otobüsümüz taşlandı diyorlar bende otobüsün staddan çıkış görüntüleri var yayınlamayada hazırım bitane taş gelmişmi acaba sorarım yalancının mumu yatsıya kadar yanar arkadaşlar yalan yanlış yorumlarla büyük YAHYAKEMAL camiasını karalayamazsınız

Furkan dedi ki...

Yangına körükle gitmeyi çok iyi biliyor bazı arkadaşlar.. Olay gerçekten çok kötü ve üzücüdür... Hiç bir özür hakem adına olayı kapatamaz.. Ama sonucunda olacağı varmış ve olmuş... Ki Oğuzhan'da özrünü dilemiş... Şile yıldız 3 puanı almış.. Olan Hakeme olmuştur maalesef..

İki tarafta amatör olmanın zorluğunu çok iyi biliyor ve yaşıyor.. Ortada onlarca kişinin emeği var.. Yaşanan bir olay yüzünden kimse tüm camiayı suçlayamaz.. Bence herkes kendine gelmeli ve haddini bilmeli... 25 senedir amatör futbol içerisindeyim.. En başından beri küfürler kavgalar hep oluyor.. Karşılıklı sen bana sövdün ben sana sövdüm diyerek çözüm olmaz.. Bu işin tek çözümü var herkes anlayışlı olacak ve diline hakim olacak..

Fatih Futbol Antrenörleri Derneği'nden Özbay'a ziyaret

Fatih Futbol Antrenörler Derneği Yönetimi, İstanbul Gençlik ve Spor İl Müdürü Muhittin Özbay'ı makamında ziyaret etti.