Pazartesi, Aralık 16, 2013

Sancaktepe Zigana'dan muhteşem rövanş

İstanbul U15 Ligi 32. Grup'ta 31 puanlı lider Kartal Bulvarspor evinde grubun güçlü takımlarından 29 puanlı ve üçüncü sıradaki Sancaktepe Ziganaspor'u misafir etti. Yenen takımın şampiyon olabileceği ve her sonucun averajla 2. sıradaki 1905 Maltepe Gençlikspor'un durumunada etki edeceği mücadeleyi deplasman takımı Sancaktepe Ziganaspor muhteşem oyunuyla 3-2 kazandı.
Ziganaspor rakibinin 1 puanla önüne geçerek rövanşıda almış olduğu mücadelede 1905 Maltepe Gençlik maçının skorunu beklemeye başladı.
İsmail Şen, Şamil Bozkurt Safi ve Sinan Öncel hakem triosunun mükemmel şekilde yönettiği mücadeleye iki takımda hızlı ve kazanma arzusu ile başladılar. Kazanan takımın şampiyon olacabileceği mücadelenin ilk ciddi atağını ev sahibi Kartal Bulvarspor Doğuş ile yakalasada Zigana kalecisi Görkem gole izin vermedi. Baskıları sıklaştıran Kartal temsilcisinin Kullandığı frikik direkten dışarı çıkınca, şans Ziganaspor'un yanındaydı. Karşılıklı ataklarla geçilen maçın 22.dakikasında Sancaktepe Ziganaspor, golü buldu, karambolde topa son dokunan Caner takımını deplasmanda 1-0 öne geçiren golü kaydetti. Galibiyet golünden sonra rakibinin üzerine etkili giden Bordo Mavililer Cumali ve Muhammed ile net pozisyonlardan yararlanamadılar. İlk yarı deplasman takımı Ziganaspor'un 1-0 üstünlüğü ile geçildi.

İkinci yarıya hızlı başlayan ev sahibi Kartal Bulvarspor, oyunu rakip yarı alana yığarak gol pozisyonu üretmeye başladılar. 45.dakika Kırmızı Siyahlılar baskılarının sonucunda beraberlik golünü Yasin Nair'le buldular 1-1. Beraberlik golünden sonra telaşa kapılan Sancaktepe Ziganaspor defansı kalesinde ikinci golüde gördü. Yasin Nair attığı şık golle hem kendinin hem takımının ikinci golünü atarak durumu 2-1 yaptı. Bordo Mavililer bir dakika sonra bu gole Muhammed'le cevap vererek skorada dengeyi getirdi 2-2. Maçın sonları nefesleri kesti. Her iki takımında gol atmak için çabaladığı mücadelenin 69.dakikasında Sancaktepe Ziganaspor'dan Ertuğrul Usta'nın attığı Ustaca golü kolay kolay unutulmayacak cinstendi 2-3. Uzatma dakikalarında sonuç değişmeyince zorlu deplasmandan 3 puanla dönüp lideri deviren Ziganasporlu futbolcuların sevinçleri görülmeye değerdi.


HABER-FOTOĞRAF: MURAT NAZİK
KAYNAK: www.sehriistanbul.com.tr

[gallery link="file" ids="99542,99543,99544,99545,99546,99547,99548"]


Hiç yorum yok:

Fatih Futbol Antrenörleri Derneği'nden Özbay'a ziyaret

Fatih Futbol Antrenörler Derneği Yönetimi, İstanbul Gençlik ve Spor İl Müdürü Muhittin Özbay'ı makamında ziyaret etti.