Cuma, Aralık 13, 2013

Orhan Saka son yolculuğuna uğurlandı

Amatör futbol camiasının Orhan Ağabey'i, İASKF ve TASKK'ın kurucularından Orhan Saka bugün son yolculuğuna uğurlandı...



Türk sporunun önde gelen isimlerinden, amatör sporumuza sayısız hizmetlerde bulunmuş, TASKK ve İASKF Başkanlıkları yanı sıra TFF Başkan Vekilliği gibi birçok önemli görevde rol almış, İASKF Onur Kurulu Üyesi Sayın Orhan SAKA’nın son yolculuğunda sevenleri, spor ailesi ve çok önem verdiği amatörleri yalnız bırakmadı.


Cuma sabahı amatörler evine akın eden spor ailesi sabahın erken saatlerinde Orhan Saka Amatörler Evinde hazır bulundular. İASKF'nin organize ettiği anma törenine yoğun ilgi gösteren kulüpler, sporcular ve amatör spor camiası büyük bir kalabalık oluşturdu.


Sabah 09,30 da başlayan cenaze törenine Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan, TASKK ve İASKF Genel Başkanı Ali Düşmez, TFF İstanbul İl Başkanı Yemen Ekşioğlu’nun yanı sıra çok sayıda kulüp başkanı, yönetici, sporcu ve spor adamı katıldı.


Yapılan törende açılış konuşmasını ve sunumu İASKF Genel Sekreteri Ali Tanrıyaşükür yaparken Genel Başkan Ali Düşmez ve Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan’da söz alarak merhum Sak'yla uzun yıllardır süren dostluk dolu çalışmalarından bahsederek başsağlığı dileklerinde bulundular. Orhan Saka adına hazırlanan slâyt gösterisi kurulan dev platformda gösterildiğinde ise oldukça duygu dolu anlar yaşandı. Daha sonra Merhum Orhan Saka’nın kızı bir konuşma yaparak son yolculuğunda kendisini yalnız bırakmayan amatör spor ailesine teşekkürlerini iletti.


Cenazeye Demirören de katıldı
Yapılan tören ardından Orhan Saka’nın cenazesi, Ataşehir Mimarsinan Camii’ne nakledildi. Buraya da akın eden sevenleri başkanı burada da yalnız bırakmadı. Cenazeye TFF Başkanı Yıldırım Demirören, TFF Başkan Vekili Ufuk Özertan, TFF Başkan Vekili Servet Yardımcı, Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim’in yanı sıra belediye başkanları, spor ve iş dünyasından ünlü isimler katıldı.


Cenaze namazının ardından Orhan Saka’nın cenazesi Nakkaştepe Aile Mezarlığı’na defnedilmek üzere konvoy eşliğinde yola çıktı. Nakkaştepe Mezarlığı'nda ki defin merasimi sırasında Saka için özel olarak memleketimizin her bir yerinden gönderilen topraklar kabrine konuldu. Orhan Saka sevenlerinin eşliğinde dualarla son yolculuğuna uğurlandı.


Bu vesileyle Yerel Futbol Ailesi olarak merhum Orhan Saka'ya yeniden Allah'tan rahmet, ailesine, sevenlerine ve amatör futbol camiamıza baş sağlığı diliyoruz.


KAYNAK: iaskf.com


[gallery link="file" columns="5" ids="98878,98879,98880,98881,98882,98883,98884,98885,98886,98887,98888,98889,98890,98891,98877"]

Hiç yorum yok:

Sarıyer 1923 Özkanspor'da 'Güneşli' günler

İstanbul 2. Amatör Lig 10. Grup'ta lider Sarıyer 1923 Özkanspor  deplasmanda Bağcılar Güneşlispor'u 5-3 yendi.