Pazar, Aralık 15, 2013

Nefes kesen maçın kazananı Sanayi

İstanbul Süper Amatör Lig 1. grupta alt sıralardan kurtulmak isteyen Sanayi Mahallesi SK, Mehdi Sancak stadında Bakırköyspor’u misafir etti. İlk yarısı 1-1 biten karşılaşmayı ev sahibi mavi beyazlı ekip 3-2 kazanarak biraz olsun rahat nefes alırken, Bakırköyspor’a yetişti ve 19 puana ulaştı.


Geçtiğimiz günlerde yağan kar yağışı nedeniyle saha zemini kar ile kaplı olmasına rağmen karşılaşmanın hakemleri müsabakayı oynattı. Futbolcular zaman zaman zorlansa da 90 dakika boyunca herhangi bir sakatlık olmaması sevindiriciydi.


Karşılaşmanın 6.dakikasında Sanayi Mahallesi SK gole çok yaklaştı. İsmail’in sol taraftan ortaladığı topa tecrübeli forvet Sami mükemmel bir vuruş yaptı fakat top az farkla auta çıktı.19.dakikada bu defa konuk ekip Bakırköy gole çok yaklaştı. Sergen’in yaklaşık 25 metreden vuruşunda Sanayi Mahallesi kalecisi Uğur son anda müdahale ederek topu kornere çeldi. İlk yarının son dakikaları nefes kesti. Önce ev sahibi 40.dakikada Yaşar’ ın derinlemesine pasında top Bakırköy defansının önünde kaldı. Defans hattı topu kalecileri Sami’ye bıraktılar. Top karın etkisi ile Sami’nin elinden kaydı ve Yahya’nın önünde kaldı. Yahya’da bu fırsatı değerlendirdi ve topu boş kaleye gönderdi. Bu gole cevap 42.dakikada penaltı golü ile geldi. Sanayi Mahallesi ceza sahasında Arif’ in Serkan’a yaptığı harekete karşılaşmanın hakemi penaltı kararı verdi. Bu karar sonrasında ev sahibi ekip futbolcuları ve teknik heyetin büyük itirazları oldu. Yaklaşık 5 dakika boyunca itirazlarını sürdüren ev sahibi ekipte teknik direktör Kenan Dinler saha dışına gönderildi. Penaltı atışında topun başına geçen Serkan takımının beraberlik golünü kaydetti ve karşılaşmanın ilk yarısı 1-1 sona erdi.


Karşılaşmanın ikinci yarısı nefesleri kesti. Sanayi Mahallesi öne geçti, Bakırköy cevap verdi. Zaman zaman gerginliklerin yaşandığı dakikalarda iki takımın tecrübeli isimleri Bakırköy kalecisi Sami ile Sanayi Mahallesi forveti Sami olaylara müdahele ederek, takım arkadaşlarını sakinleştirdi. Dakikalar 50’yi gösterdiğinde Sanayi Mahallesi sol taraftan korner atışı kazandı. İsmail’in kullandığı kornerde Yahya’ nın mükemmel vuruşuyla ev sahibi ekip tekrar öne geçti. Bu gole karşılık gecikmedi. 53. dakikada Sergen sol taraftan topla beraber hareketlendi. Sergen topu ayağından açtı ve top Sanayi Mahallesi kalecisi Uğur’ a gitti. Uğur’ da saha zemini azizliğine uğradı ve topu elinden kaçırdı. Top bir anda Sergen’in önünde kaldı. Sergen’de önündeki iki defans oyuncusundan sıyrılarak topu boş kaleye gönderdi ve karşılaşmaya denge geldi. Sanayi Mahallesi galibiyet golü defans oyuncusundan geldi. 74.dakikada Sanayi Mahallesi’nin sağ taraftan geliştirdiği atakta Çoşkun’un ortasına Arif çok iyi yükseldi ve ev sahibi ekibe galibiyeti getiren golü kaydetti. (3-2) Karşılaşmanın geri kalan bölümünde Bakırköy beraberliği ararken, Sanayi Mahallesi skoru korumak için kapandı. Karşılaşmanın 89. dakikasında Bakırköy beraberlik golüne çok yaklaştı. Aşkın’ın sağ taraftan yaptığı ortaya Mert dokundu fakat top az farkla auta çıktı. Bu ataktan sonra karşılaşmaya 3 dakikalık oynanmayan süre ilave edildi. Bu 3 dakikada içerisinde de gol olmayınca Sanayi Mahallesi SK altın değerine 3 puan alırken, biraz olsun nefes aldı. 19 puana ulaşan ev saihibi ekip, düşme hattının üzerine çıkmayı başardı.


Kenan Dinler : Oyuncularımı tebrik ediyorum
Karşılaşma sonrasında karşılaşma hakkında görüşlerini aldığımız Sanayi Mahallesi teknik direktörü Kenan Dinler yaptığı açıklamada,''Bugün zor şartlar altında, iyi bir mücadele örneği gösterdik. İki takımda maçı istedi. Bol pozisyonlu, gergin geçen mücadeleyi kazanan taraf biz olduk. Oyuncularımın göstermiş olduğu mücadele için kendilerini ne kadar tebrik etsem azdır. Mükemmel bir galibiyet aldık ve düşme hattının üzerine çıktık. Bu galibiyeti hak ettik ve aldık. Son olarak karşılaşmanın hakemlerine seslenmek istiyorum. Penaltı kararını adeta yarattı. Penaltı ile yakından uzaktan alakası yok. Ve bu karar sonrasında beni dışarı atıyor. Hiç itiraz etmeyelim mi? Oyuncularımın emeklerini korumayalım mı? Maç içerisinde de bir çok hatalı kararı var. Bunları kazandığımız halde söylüyoruz ki kazanırken iyilerdi de kaybedince mi kötü demesinler'' diye konuştu.


HABER-FOTOĞRAF: TURGAY TOKEL



Hiç yorum yok:

Fatih Futbol Antrenörleri Derneği'nden Özbay'a ziyaret

Fatih Futbol Antrenörler Derneği Yönetimi, İstanbul Gençlik ve Spor İl Müdürü Muhittin Özbay'ı makamında ziyaret etti.