Pazartesi, Aralık 16, 2013

Konak ve Ataşehir yenişemedi

TFF Kadınlar 1.Lig'in zirve mücadelesinde konuk Ataşehir Belediye bir puanı Gürsel Aksel Stadı'ndan son anda çıkardı.


Konak Belediye rüzgar gibi başladı


Konak Belediye karşılaşmaya adeta gol ile başladı. Henüz 2. dakikada soldan kullanılan köşe vuruşunda Ceren kafa ile topu kale içine doldurdu. Ezgi'nin müdahalesi yeterli olmayınca Konak Belediye 1-0 öne geçti. Gol sonrasında da Konak rakip kalede arayış içinde olan ekipti. İzmirliler Cosmina ile iki önemli fırsattan yararlanamadılar. Ataşehir ise rakip ceza sahasına kadar inebildiği seyrek ataklarda, son paslarda başarılı olamadı.


Değişiklikler oyunu dengeledi


İlk yarım saat sona ererken Ataşehir forvet oyuncusu Kader'in yerine Reyhan'ı aldı. Reyhan ile orta alana güç katan Ataşehir, Amerikalı oyuncuları Danesha'yı ileri sürerek oyunu dengelemeyi başardılar. İlk yarının kalan dakikaları dengeli bir mücadele şeklinde geçerken başka gol olmadı ve devre arasına Konak üstünlüğü ile gidildi.


Ataşehir eşitliği yakaladı 


İkinci yarı da dengede başladı. 57. dakikada Danesha, karşı karşıya kaldığı Handan'ı mağlup etti ve skorda eşitliği sağladı. Gol sonrasında   iki kalede pozisyonlar ve izleyenlere keyif veren bir mücadele vardı. Karşılaşmanın kader anlarından birisi 65. dakikada gerçekleşti. Konak sağ açığı Sevgi'nin vuruşu Ataşehir üst direğinden sahaya döndü. Akabinde Ataşehir'in hızlı akınında ceza çizgisinin önünde topu elle kesen Sibel bariz gol şansını engellemekten kırmızı kart görerek oyun dışında kaldı.


Eylül'ü alan Konak bir kez daha öne geçti


Gol sonrasına Hüseyin Tavur Cosmina'yı savunmaya alırken Ceren'in yerine Eylül'ü oyuna aldı. Bir kişi eksik mücadele eden Konak, Eylül'ün getirdiği taze güç ile zaman zaman karşı kalede etkili oldu. 77.dakikada Sevgi'nin sağdan getirip ortaladığı top ile kale sahası önünde buluşan Eylül Konak'ı bir kez daha öne geçirdi.


Ataşehir risk aldı


81.dakikada Ataşehir Sevinç'in yerine Merve'yi alarak hücumu güçlendirdi. Hanife'yi geride bırakarak Seval'i de hücuma katan Ataşehir puan için tüm riskleri aldı. Bunun sonunda iki kalede pozisyon ardına pozisyon dolu bir son on dakika oynandı. Ataşehir adına Mevlüde'nin kafası yandan dışarı giderken konuk ekip, son dakikada Eylü'ün yine bomboş kafa vuruşu kaleyi bulmazken Konak şanssızdı.


Uzatmada Ataşehir puanı çaldı.


Karşılaşmanın uzatma dakikalarında Yağmur sağdan çizgiye indi. Kale sahasına çevirdiği top Handan'ı aşınca direğin dibinde Mevlüde kafa ile topu kalenin içine bıraktı. Golün ardından, kalan sürede önemli bir pozisyon yaşanmadı. Kadınlar Ligi'nin en kuvvetli iki ekibi mücadeleden 2-2 beraberlik ile ayrıldılar.


HAKEMLER : Fırat Zengin, Belgin Kumru, Şefik Kırbaş
KONAK BELEDİYESPOR : Handan, Didem Taş, Esra, Sibel, Didem Karagenç, Yaşam, Gülbin, Raluca, Sevgi, Cosmina, Ceren (Eylül)
ATAŞEHİR BELEDİYESPOR : Ezgi, Lütfiye, Çiğdem, Seval, Sevinç (Merve), Yaşam, Hilal (Mevlüde), Damla, Hanife, Danesha, Kader (Reyhan)


Erdem G


[gallery link="file" ids="99511,99510,99509,99508,99507,99506,99505,99504,99503,99502"]


 

Hiç yorum yok:

İstanbul 2. Amatör Lig 7 Mayıs 2024 Salı Programı

İstanbul 2. Amatör Lig'de ikinci yarının ilk hafta karşılaşmaları bugün başlıyor...