Salı, Aralık 17, 2013

Eylem devri!

Maraş Belediye maça 1-0 önde başladı. Şok golle Rasim’in hatası tartışılmaz ama kurtardıklarına saydık… Her oyuncunun böyle bir hata yapma lüksü vardır. Takım onu telafi eder. Takım olmak böyle bir şeydir zaten… Önemli olan erken gole takımın verdiği tepki gösterdiği refleksti.


 


Bu bölümde Yunus tam bir kaptan gibi hareket etti. Topu içerden alıp santraya gitti ve kimsenin konuşmasına fırsat vermeden oyunun başlamasını sağladı. Ardından 20-25 dakikalık bölümde öne doğru dikine oynayarak araya defansın arkasına etkili paslar atan kaptan olarak öne çıktı.


 


Çoğunlukla defansif özellikleriyle dikkat çeken Yunus ofansif özelliklerini de oyuna kattığında tam bir kaptan görüntüsü veriyor.


 


Takımın erken gole erken cevap vermesinin altında yatan neden işte bu refleksti. Bunların sayısını süresini arttırmak lazım.


 


Şimdi önümüzde çok kritik bir devre arası dönemi var. Takımın ne olacağı bu dönemde belli olacak. Bu dönemde maç oynanmayacak ama seçim atmosferi netleşecek.


 


Nerede bir toplantı olsa konuşanın ilk sözü spora siyaset sokmayın oluyor ama söylemle eylem çelişiyor.


 


Tamam sokmayalım. Peki, o zaman Devlet Bakanının Gaziantep soyunma odasında ne işi var?


 


Soyunma odası ve koridorlarda akreditasyon kartı olmadan dolaşanlar için kulüpler dünya kadar ceza ödüyor.


 


Antep’e prim veriliyor. O primle maçın onucu belirleniyor ve Antep 4’te 4yapyor. Ardından Bakan Antep Belediye Başkan adayı oluyor…


 


Bizde oturmuş “60 yıllık Silivrispor Kulübünün kalacak yeri yok” diye tesis ihtiyacını anlatmaya çalışıyoruz ama görünen o ki Silivri yatırım anlamında cazibesini yitirmiş…


 


 Tek umudumuz Eylem hoca. Siyasetin yapamadığını o yapıyor.


 


Milli Eğitimin orta direğini yerinden oynattığına göre Silivrispor’un tesis problemini de çözebilir.


 


Hocam.


 


Bu işe de bir el atsanız diyorum…


YAZI: ENGİN AKIN

3 yorum:

HASAN dedi ki...

SAYIN MUHABİR BEY SENİN HÜKÜMETLE VE BAKANLARLA BİR SIKINTIN VAR HERHALDE SAÇMA SAÇMA YAZILARINLA ŞOV PEŞİNDESİN AMA SENDENDE BİRŞEY OLMAZ Kİ

DOĞRU SÖZ dedi ki...

VALLA HASAN BEY SONUNA KADAR HAKLI,GEREKSİZ GEREKSİZ YAZILAR PAYLAŞIYOR ENGİN AKIN ,VE GERCEKTEN KULÜPLERE YARANMAK İÇİN YANLI HABERLER YAPIYOR,BENDE SEN YEREL FUTBOL AİLESINE FAZLA ZARAR VERME .

silivrili dedi ki...

helal olsun çok doğru bi yazı

Fatih Futbol Antrenörleri Derneği'nden Özbay'a ziyaret

Fatih Futbol Antrenörler Derneği Yönetimi, İstanbul Gençlik ve Spor İl Müdürü Muhittin Özbay'ı makamında ziyaret etti.