Pazar, Aralık 15, 2013

Çengelköyspor zorlansa da kazandı

İstanbul Süper Amatör Lig 5.grup mücadelesinde Haliçspor, zirve yarışındaki Çengelköyspor'a, Namık Sevik Stadı'nda 2-0 mağlup olarak ateş hattından çıkamadı. Güçlü rakibine karşı iyi mücadele eden ev sahibi ekip son 15 dakikada yediği gollerle sahadan mağlup ayrıldı. 


Orhan Saka için saygı duruşu
Karşılaşma öncesinde TFF Eski Başkan Vekili, İASKF ve TASKK Kurucu Üyesi Orhan Saka’nın vefatı nedeniyle bir dakikalık saygı duruşu yapıldı.


Mutlak gol kaçtı 
Mücadelenin ilk yarısının en tehlikeli atağı ev sahibi ekipten geldi. Çengelköyspor ceza sahasında kaleci ile karşı karşıya kalan Tuncer'in vuruşu direğin yanından auta çıktı. Konuk ekip ilk yarıda organize olamazken, duran toptan yakaladıkları iki pozisyonda  golü bulamadı. İlk yarı golsüz eşitlikle sona erdi. 


Çengelköy toparladı
İkinci yarıda topa daha çok sahip olan konuk ekip oyundan üstünlüğü ele geçirdi. Özellikle kanattan Selçuk ve Anıl ile etkili olan konuk ekip 58.dakikada gole çok yaklaştı. Haliçspor ceza sahasında topla buluşan Anıl Tütüncü'nün sert vuruşu üstten auta çıktı.


Yardımcıya uydu kararı değiştirdi 
Karşılaşmanın 63.dakikasında Selçuk'un ortasında top Haliçspor'dan Ahmet'e çarptı. Bu pozisyonda elle oynama kararı veren mücadelenin hakemi Burak Taşkınsoy yardımcı hakem Cuma Yıldızturan'ın topun Haliçspor'lu oyuncunun kafasına çarptığı uyarısı ile kararını değiştirdi ve hava atışı ile oyunu başlattı.

Mükemmel frikik golü getirdi
Mücadelenin 77.dakikasında kazanılan serbest atışta topun başına geçen Atalay'ın sol ayakla yaptığı vuruş ağlarla buluştu ve konuk ekip 1-0 öne geçti. 


Mücadelenin 83.dakikasında ev sahibi ekip gole yaklaştı. Çengelköyspor ceza sahasında topla buluşan Tufan'ın sert vuruşunda kaleci Oktay ön direkte doğru yer tutarak topu kornere gönderdi. 


Ani gelişen Çengelköyspor atağında Anıl Tütüncü'nün sağ kanattan ortasına ön direkte ayak koyan Engin farkı ikiye taşıdı 0-2. Uzatma dakikalarında oyuna sonradan dahil olan Anıl Göven'in sert vuruşunda kaleci Noble başarılıydı. Zorlu mücadeleden 2-0'lık skorla galip ayrılan konuk ekip zirve yarışını sürdürdü. 


Genç oyuncular sahadaydı
Ev sahibi ekipte teknik heyet Hakan, Furkan, Eray veMuhammet gibi genç oyuncularına şans verdi. Oynadıkları futbolla gelecek vaat eden oyuncular alkış aldı. Mücadelenin hakem triosu başarılı bir yönetim sergilerken, karşılaşma boyunca bizlerden yardımını esirgemeyen saha komiserimiz sayın Fahri Aşıcı'ya teşekkür ederiz.


HABER-FOTOĞRAF: ERDEM SAĞOLAN


[gallery link="file" ids="99185,99184,99183,99182,99181,99175,99176,99178,99179,99180"]

1 yorum:

Batuhan Tuna dedi ki...

"Uzatma dakikalarında oyuna sonradan dahil olan Anıl Gönen’in sert vuruşunda kaleci Noble başarılıydı."

Anıl Gönen değil, Anıl Göven.

Fatih Futbol Antrenörleri Derneği'nden Özbay'a ziyaret

Fatih Futbol Antrenörler Derneği Yönetimi, İstanbul Gençlik ve Spor İl Müdürü Muhittin Özbay'ı makamında ziyaret etti.