Perşembe, Ekim 17, 2013

Terkos Stadı resmi maç istiyor!

İstanbul'da kimi ilçelerde saha sıkıntısı yaşanırken bazı ilçelerde de saha var ancak kullanılamıyor! Bunlardan biri de İstanbul'un kuzeyinde, Arnavutköy ilçesi sınırları içindeki Terkos Stadı.



 


Modern bir stada sahip olan Terkos beldesi resmi müsabakalara ev sahipliği yapamıyor... Bu nedenle hem beldenin takımı TEM Terkosspor, hem de komşu köyün 1. Amatör Lig'deki ekibi Arnavutköy Yeniköyspor mağdur durumda.


İki kulüp de resmi maçlarda bu sahayı kullanamamaktan şikayetçi. Kulüp yetkilileri ve futbolcular, TFF İstanbul Temsilciliği'ne defalarca başvurduklarını ancak "Bu saha çok uzak, tek maç için oraya maç vermeyiz" yanıtı aldıklarını belirtiyorlar. Oysa bölge halkının buna yanıtları hazır: "Terkos her ne kadar harita üzerinde uzak görünse de İstanbul'un ulaşımı en rahat yerlerinden biri. Öyle ki Edirnekapı'dan her 20 dakikada bir beldeye direkt midibüs (336D) vardır."

Şu sıralar 1. Amatör Lig'de mücadele eden Arnavutköy Yeniköyspor, Terkos Stadı'na onay verilmediği için  maçlarını oldukça uzaktaki Arnavutköy Hasan Doğan Stadı'nda oynamak zorunda kalıyor.


 


Terkos Stadı'na resmi maç verilmemesi bölgede futbolun da geri kalmasına neden oluyor. Bölgede Terkos ve Arnavutköy'ün dışında Balabanburun, Boyalık, Baklalı, Tayakadın, Akpınar gibi köyler mevcut ancak tek nizami sahasına maç verilmeyen bölgede kulüp ve futbolcu yok zira kulüp kurulsa bile kimse kilometrelerce uzaklıktaki Arnavutköy'e gitmek istemiyor.

Üçüncü köprü otoyolu ve havalimanına ev sahipliği yapmaya hazırlanan Terkos beldesi, sahasının resmi maçlara açılmasını bekliyor. Bu nedenle TFF İstanbul İl Başkanı Yemen Ekşioğlu'na "Stadımızı açın" çağrısında bulunuyorlar.


HABER: EFKAN BUCAK

4 yorum:

Yorumcu dedi ki...

Kesinlikle haklı bir durum karacaköy sahasına maç veriliyort terkos sahasına maç verilmiyor kaldıki karaca köye gitmek ulaşım bakımından en zor deplasman terkos sahası ise oraya nazaran ddaha yakın basit ulaşımı olan yerdir. B u durum yüzünden bölgenin takımı sürekli deplasmanda maç yapıyor. Bir karacaköye silivriye maç veriliyorsa terkos sahasınada verilmelidir.

GÖKMEN dedi ki...

Teşekkürler YEREL FUTBOL teşekkürler EFKAN BUCAK ben YENİKÖYSPOR başkanı GÖKMEN inanın bu sıkıntımızı her sezon öncesi YEMEN başkana iletiyorum aldığım cevap hep aynı orası uzak hakemler gelemez peki biz ne yapalım belki sizlerin aracığıyla YEMEN başkan sesimize kulak verirde bizleri bu dertten kurtarır sesimiz olduğunuz için birkez daha YEREL FUTBOL ailesine teşekkür ediyorum

köstebek dedi ki...

Sayın yerel futbol sitesi sorumluları, sadece terkos stadı değil daha modern bir stad daha var Arnavutköy ilçesinde, Taşoluk stadı, maç verilmiyormuş, bunun sebebi stadların kulüplere ait olmaması belediyeye ait olması, diğer bütün ilçelerde belediyelerin yaptığı stadlar kulüplere devredilirken burada daha önce kulüplerin yaptırdıklarına belediye tüm gelirleriyle birlikte el koyuyor. Siz haber istiyorsanız akın size haber diğer ilçelerle Arnavutköyü karşılaştırın araştırmanızı yapın, allah var stadların bakımı daha iyi her tesiste gece bekçisi dahi var ama kontrol kulüplerde değil belediyeye ait şirkette tabii belediyespor hariç....

saban kiran dedi ki...

2010 yolunda hizmete acilan bi stad düşünün birde İstanbul da mac sayisi fazla star yetismiyor diyen bir yönetim düşünün neymiş efendim termos çok uzakmis ada demezler mi karacakoy çok mu yakin yazik valla yazik yenikoyspora terkps spora yazik

Toplam 10 takım 3. Lig'e çıkmayı garantiledi

Bölgesel Amatör Lig'de 12 gruptan 10'unda şampiyonlar belli oldu.