Cumartesi, Ekim 19, 2013

Tartar: Eğitimspor başvuru bile yapmadı

Bağcılar Kulüpler Birliği Genel Sekreteri Mümin Tartar, Bağcılar Eğitimspor Kulüp Başkanı Süleyman Saltık'ın açıklamalarına yanıt verdi. Tartar, "Sayın Saltık kamuoyunu yanlış yönlendirmektedir. Söyledikleri doğru değil" dedi.



Tartar, Yerel Futbol'a yaptığı açıklamada, "Bağcılar Eğitimspor Kulüp Başkanı Sayın Süleyman Saltık'ın Yerel Futbol'daki açıklamalarını okuduk. Kendisinin beyanatları doğru değil. Evet, birlik olarak üyelerimizden para aldığımız doğrudur ancak Bağcılar Eğitimspor'la herhangi bir şekilde para konusu konuşulmadı. Kim kendisinden 24 bin TL para istemiş, lütfen açıklasın. Eğitimspor'un Bağcılar Kulüpler Birliği'ne daha müracaatı bile yok. Bize dilekçe verilmedi" dedi.


"Aldığımız misliyle geri veriyoruz"
Mümin Tartar, "Eğitimspor bir okul kulübüyken kendilerine karşılıksız yardım ediliyordu. Mesela şu anda ilçemiz sınırlarında bulunan Anafartalar İÖO ve Üsküp İÖO kulüplerine de hem birliğimiz hem belediyemiz destek olmaktı. bu durum Bağcılar Eğitimspor için de geçerliydi ancak artık normal kulüp oldular ve gerekli aidatı ödemeliler. Üye olan tüm kulüplerden bu alındı. Misal CFS Bağcılarspor bize 7500 TL ödedi ancak biz de onlara şimdiye kadar 18 bin TL ödedik. Türkiye Şampiyonası'na giden tüm kulüplere 5 bin TL veriyoruz, ulaşım ve konaklamalarını sağlıyoruz. Tüm üyelerimiz bunlardan faydalanıyor. Şunu da belirtmem gerek, biz müracaat eden her kulübü hemen üyemiz yapmıyoruz. 3 yıllık bir bekleme sürecimiz var. Muhattabımızın gerçekten ciddi bir kulüp olup olmadığını görmek istiyoruz" diye konuştu.


"Prosedüre uymadılar"
Bağcılar Eğitimspor'a araç verilmeme konusuna da açıklık getiren Tartar, "Bağcılar Belediyesi'nin tahsis ettiği araçları ben kendim kulüplere dağıtıyorum. Prosedürümüz de basit: Kulüpler, perşembe maç programları belli olduktan sonra bana haber verir, ben de araçların dağıtımını yaparım. Bağcılar Eğitimspor bu prosedüre uymadı. Yaklaşık 1 ay önce Eğitimspor'dan Deniz Hoca konuyla ilgili beni aradı, ben de durumu izah ettim. Ayrıca diğer konuyla ilgili de görüşmek üzere kendilerini davet ettim ancak Eğitimspor'dan bu konuda hiçbir adım atılmadığı gibi araç tahsisi için bize program da bildirilmedi" ifadelerini kullandı.


"Bağcılar'da kulüpçülük kolay"
Bağcılar'da kulüpçülüğün çok olay olduğuna dikkat çeken Mümin Tartar, "Bağcılar Belediyesi deplasmanlara araç veriyor. Her kulübe üçer takım forma, top, sağlık malzemesi dağıtıyor. İstanbul'da bugün hiçbir belediye kulüplere 60'ar ayakkabı ve forma vermiyor. Buna karşılık beklediğimiz prosedürlere uyulması. Oysa Bağcılar Eğitimspor'un durumunda daha ortada bir müracaat bile yok. Kime başvurmuşlar, kim onlara 24 bin TL demiş? Kulüpler Birliği Genel Sekreteri olarak bu müracaatın bana gelmesi gerek ancak karşı taraftan gelen giden yok. Biz onlarda herhangi bir şekilde para konuşmadık. Bu şekilde kamuoyunu yanıltmaya çalışmaları hoş değil" dedi. 


Tartar, Süleyman Saltık'ın konu ettiği Bağcılar Belediyesi'nden bir görevlinin oğlunun Kayseri'ye götürülmemesi olayıyla ilgili olarak da "Konudan haberim var. Söz konusu belediye görevlisi ve ailesi o sırada memleketlerindeydi" diye konuştu.


Saltık ne demişti?
Bağcılar Eğitimspor Kulüp Başkanı Süleyman Saltık, Bağcılar Kulüpler Birliği’nin kendilerinden 24 bin TL üyelik bedeli istediğini, ayrıca belediyenin araç desteğini kestiğini söylemişti.


HABER: YILMAZ AKTEPE


 

Hiç yorum yok:

Toplam 10 takım 3. Lig'e çıkmayı garantiledi

Bölgesel Amatör Lig'de 12 gruptan 10'unda şampiyonlar belli oldu.