Perşembe, Ekim 10, 2013

Şampiyonlar Arenası ve Konak

 

Süleyman Demirpabuç'un "feminfutbol" bloğundaki Konak Belediyespor ve Şampiyonlar ligi'nde değindiği yazısını okurlarımızın ilgisine sunuyoruz.

 

UEFA Kadınlar Şampiyonlar Ligi, yarın yapılacak karşılaşmalarla start alacak. Öncelikle kupanın biraz statüsünden bahsetmek gerekirse ana tabloda 32 takım bulunuyor. Ancak erkeklerdeki gibi bir grup sistemi mevcut değil. Takımlardan seri başları ayrılıyor ve diğerleriyle eşleşip deplasmanlı eleme turları oynuyorlar finale kadar. Yani oldukça basit bir sistemi var kupanın. 

 


 

12 yıllık bir geçmişe sahip olan organizasyon, önceleri UEFA Kadınlar Kupası adı altında yapılıyordu. O yıllarda kupayı Frankfurt üç kez, İsveç ekibi Umea iki kez, Turbine Potsdam, Duisburg ve Arsenal ise birer kez kazanma başarısı gösterdiler. 2009/10 sezonunda şimdiki adını alan kupada, o yıldan itibaren O. Lyon'un iki, Turbine Potsdam ve Wolfsburg'un birer şampiyonluğu bulunuyor. Ancak bu son dört yılda da finallerden eksik olmadı Olympique Lyon. 

 

İlk turun ilk ayak maçlarının programı şu şekilde;

 


 



 

Bu yıl kupayı bizim için özel yapan en önemli ve özel etken ise Konak Belediyesi Kadın Futbol Takımı. Elemeleri geçerek ana tabloya kalma başarısı gösteren Konak, Türk futbol tarihine geçti ve adını altın harflerle yazdırdı tarih defterine. 

 


 

Kadrosundaki Romen oyuncular Cosmina Duşa ve Raluca Sarghe, Gürcistanlı Nino Sutidze ve geri kalan tamamı Türk futbolcularla karşısına çıkacak Unia Raciborz'nın, Konak Belediye. Bu yabancılar dışında da oyuncuların hemen hemen hepsi ilk kez Şampiyonlar Ligi deneyimini tattı eleme turuyla birlikte. Elemelerde Sibel Duman ve Duşa fileleri ikişer kez havalandırırken, bir gol de Sevgi Çınar'dan geldi. Eleme turunda üç maçta aşağıdaki on birlerle sahne aldı Konak.

 


 

Rakibi Unia Raciborz, öyle çok da üstün bir takım değil Konak'a göre. Kadrosunda Şampiyonlar Ligi tecrübesi olan daha çok oyuncuya sahipler haliyle ama çok korku salan bir takım değil. En etkili isimleri Ekvator Gineli forvetleri Chinasa olarak gözüküyor. Ancak Konak kalecisi Fatma Şahin gerçekten çok iyi bir kaleci ve umarım onun ve diğerlerinin denemelerinde başarılı olacaktır.

 


 

Perşembe akşamı 19'da oynanacak maç İzmir Alsancak Stadı'ında bedelsiz olarak izlenebilecek. Konak Belediyesi başkanı Hakan Tartan, maçta seyirci rekoru kırmak istediklerini belirtip bütün İzmir halkını maça davet etti. Hatta bir de güzel futbol sözü veren başkan, oldukça iddialı. 

 

Programda dikkat çeken birkaç maça bakmak gerekirse;

 

Tyresö-PSG:

İki olağan dışı güçte kadro karşı karşıya gelecek daha Şampiyonlar Ligi'nin ilk turunda. Yaptığı transferlerle İsveç Liginin PSG'si konumundaki Tyresö, gerçek PSG'ye karşı. Bu iki maçta sahada Marta, Jenni Hermoso, Vero Boquete, Caroline Hansen, Christian Press, Laure Boulleau, Sabrina Delannoy, Tobin Heath, Koso Asllani, Marie-Laure Delie gibi isimler sahne alacak. Gerçekten kadın futboluyla ilgilenen hatta ilgilenmeyen herkesin dikkatini fazlasıyla çekecek bir maç konumunda.

Apollon Limassol-Neulengbach:
Bu karşılaşma belki çok da dikkat çeken bir maç değil takımlara baktığımızda ancak bizim için önem arz ediyor. Bu eşleşmenin galibi -eğer turu geçerse- Konak'ın rakibi olacak çünkü. Kuralar ilk çekildiğinde yine aynı Konak'ın eşleşmesinde olduğu gibi iki yakın takım olarak gözüküyorlardı bu iki takım. Kadrosuyla bir iki adım öndeydi belki Neunlengbach. Ancak Apollon kuralardan sonra transfer çalışmalarına başladı ve ibreyi dengeledi. Şu anda kadrosunda Lianne Sanderson, Jasmyne Spencer, Joanna Lohman, Sinead Farrelly, Lianna Kostova gibi isimler bulunan Apollın bakalım bu kısa sürede takım olmaya başarabilmiş mi?


Yazının orijinaline http://feminfutbol.blogspot.com/2013/10/sampiyonlar-arenas-ve-konak.html adresinden erişilebilir.

Hiç yorum yok:

Toplam 10 takım 3. Lig'e çıkmayı garantiledi

Bölgesel Amatör Lig'de 12 gruptan 10'unda şampiyonlar belli oldu.