Pazartesi, Ekim 14, 2013

Kadınlar 2.Lig’de sezon öncesi değerlendirmesi - 4.Grup

Yerel Futbol olarak, sezon öncesinde Kadınlar 2.Lig gruplarını değerlendirdiğimiz yazı dizimize 4.Grup ile devam ediyoruz.


İkinci lig'in "her şey olabilir" grubu. Takımların güçleri birbirine yakın. Parlayacak yıldız bir oyucunun takımını yukarı taşıyabileceği, ilginç bir lig olacak. 


İzmir ekibi BESEM geçtiğimiz yıl 2.Grup'ta Marmara Üniversitesini son maça kadar zorlamış, ancak evindeki son karşılaşmayı 6-3 kaybedince 18 puan ile üçüncülükte kalarak playoff'u kaçırmıştı. Takımda 13 kez milli olmuş ve kadınlar liglerinde 43 maçta 40 gol atan Ayşe Önal ve 10 maçta 19 gol kaydeden Selin Sivrikaya gibi oyuncular var. Takımın teknik sorumlusu Feriha Paylar geçen yılki takımı koruduklarının altını çiziyor. Gençlerden  bazı takviyeler dışında, takıma ablalık da yapmasını bekledikleri Gizem Karakuş'u Nazilli'den aldılar. Paylar dengeli bir grupta bulunduklarını ve güzel maçlar beklediğini söylerken, aynı zamanda da ilk ikiyi hedeflediklerini belirtiyor. 


Grupta bir başka iddialı ekip de Denizli Hanbat. Geçen yıl 1.Grubu 18 puan ile üçüncü bitiren Denizli ekibi bu yıl maçlarını evinde, tadilatı yeni biten Bozkurt Stadı'nda oynayacak. Geçen yılki kadrodan önemli bir kaybı olmayan Hanbat, futbola ara veren bazı eski oyuncuları ile tekrar anlaşarak takımı güçlendirme yoluna gitti. Takımın sorumlusu Talat Çelik, her ne kadar Bursa takımlarını kapalı kutu olarak görse de ligin Denizli, Nazilli ve BESEM arasında geçeceğini tahmin ediyor. Denizli Hanbat'ın hedefi grubu birinci bitirmek. Bunun yanında Çelik, bu gruptan çıkan takımların playoff'larda çok zorlanacağının da altını çiziyor.


Nazilli Belediye'nin teknik sorumlusu Abdurrahman Karataş da Bursa takımlarını tanımamaktan dolayı ihtiyatlı konuşuyor. Çok çekişmeli maçları öngördüğü ligde ilk birkaç hafta içinde ligin renginin ortaya çıkacağını düşünüyor Karataş. Takım geçen yıl 1.Grup'ta 27 puan ile ikinci olarak playoff'a yükselmişti. 2.kademe karşılaşmasında Gaziantep Fıstıkspor'a 4-0 kaybederek veda etmişlerdi. Aynı takımı BESEM'e giden kaptanı Gizem dışında koruyan Nazilli Belediyespor grubun ilk ikiye aday diğer takımı.


Aydın'ın diğer takımı Kızılcaköy Gençlik, İncirliova Spor Lisesi'nden oyuncular ile giriyor lige. Aydın'ın merkez köylerinden olan Kızılcaköy'ün teknik sorumlusu Birhan Aslan en büyük amaçlarının kız çocuklarına spor olanağı sağlamak olduğunu söylüyor. Bunun yanında rekabetçi bir düzeyde mücadele etmek istedikelrini vurgulayan Aslan, bu amaçla ilk ikiyi zorlamak istediklerini belirtiyor. Yeni kurulan bir takım için çok zorlu olan bu hedefe gidip gidemeyeceklerini zaman gösterecek.


İzmir ekibi Elitspor bu yıl Bayraklı Ali Osman Konakçı Kız Teknik Meslek Lisesi takımını bünyesine aldı. Geçen yıl İzmir üçüncüsü olan bu takımın etrafında takımı oluşturup, yalnızca gençler ile lige katılacaklar. Geçen yıl 1.Grubu üç puan ile beşinci bitirmişlerdi. Takımın sorumlusu Aynur Aydoğan, genç oyuncular yetişene kadar spor yapmak isteyen ablalara kapıyı açık tutmak istediklerini, ancak fizik olarak yetersizliklerin takımı olumsuz etkilediğini söylüyor. Kulübün yetiştirici kimliğinin öne çıktığını belirten Aydoğan, fazla bir geliri olmayan kulübün, gençleri beden eğitimi bölümleri için yetiştirme misyonu'nun altını çiziyor. Her sene tecrübe kazanan sporcuların yuvadan uçtuğunu belirten tecrübeli yönetici, bu yıl yine yeni ve bu kez daha genç bir takım ile lige giriyor.


Üçüncü Aydın takımı 7 Eylül Gençlik altyapıdan gelen oyuncuları ile mücadele edecek. Geçen yıl 2.Grupta altı puan ile dördüncü olmuşlardı. Takımın sorumlusu Mustafa Yılmaz birinci önceliklerinin kendi bünyelerindeki kızları yetiştirmek olduğunu belirtiyor. Bu yüzden takımın yenip yenilmesinden bağımsız olarak, dışarıdan oyuncu almak yerine kendi oyuncularına sahada yer vermek istiyor 7 Eylül. Bu sayede oyuncularının kendisini gösterebileceği, önlerinin açılabileceği, ayrıca bölgede diğer kızlara ve ailelerine ulaşabilecekleri bir ortam yaratmak istiyorlar. Yılmaz elbette derece almak istediklerini, ancak bunun için kendi kızlarını yetiştirerek mücadele edeceklerini ifade ediyor.


Gemlik'in aktif kulübü Zeytinspor çok yoğun faaliyetlere odaklanmış durumda. Altyapıya önem veriyorlar. Takımın yöneticisi İhsan Ünlüsoy 1998'de transferlere ciddi para harcayan takımının şampiyon olduğunu, ancak ertesi sene sponsorların çekilmesi ile ortada kaldığını anlatıyor. Bu yüzden işi sıkı tutuyorlar. Lige çevredeki Besyo'lardan buldukları 6 oyuncu çevresindeki gençler ile giriyorlar. Bunun yanında altaypı oluşumu için "futbol eğitim tarama merkezi" oluşumunu devreye sokmaya çalışıyor Zeytinspor. Kütahya, Bilecik, Manisa, Çanakkale, Balıkesir gibi kadın futboluna uzak olan bölgeleri taradıklarını söyleyen Ünlüsoy Zeytinspor altyapısı için Menemen ve İnegöl'den oyuncular saptadıklarını belirtiyor. Bu altyapının yetişmesi sürecinde Ünlüsoy hedeflerini "ligde hedef küçülterek büyütmek lazım" şeklinde ifade ediyor.


Bursa'nın diğer ekibi Küplüpınar Yeşildağ, dört sene önce Bölgesel Lig'de oynayan ancak yeterli destek bulamayınca kapanan Hüseyin Özdilek Lisesi'nin devamı. O zaman da takımın başında olan Ali Osman Gümüş, eski oyuncularının futbol oynama taleplerine sessiz kalamamış. Bir süre Zeytinspor ile birleşmeyi görüşen eski Özdilek Liseliler, bu gerçekleşmeyince Bursa'nın 1964'te kurulmuş köklü kulüplerinden Küplüpınar Yeşildağ bünyesinde lige girmeye karar vermişler. Ali Osman Gümüş, bu sezon sadece ligde yer alarak bir sonraki seneye hazırlanmak istediklerini, esas amaçlarının 2014-15 sezonunda 3.Ligde şampiyonluğa oynayacak bir kadro oluşturmak olduğunu söylüyor.


Bursa'nın ve grubun son ekibi Vatan Halkoyunları yetkililerine çabalarıma karşın ulaşamadım. Dolayısı ile bu ekip benim için de tam bir kapalı kutu. TFF sitesinden görebildiğim kadarı ile Bursa Sağlıkgücü'nü yeniden biraraya getirmeye azmetmişler. Konak'ta son iki sezonda 25 maç oynayan, 7 kez milli Burçin Erseçal, Ereğli'de iki sezonda 14 maçta yer alan, 13 kez milli Cansel Durmuş, yine Ereğli'de geçen sezon tüm maçlarda yer alan, 12 kez milli İpek Baştürk,  geçen sezonu Kızlıltepe'de geçiren, 7 kez milli Selin Hasbal gibi isimlerin ritm tutturması halinde ilk iki adayı olabilirler.


Erdem G

Hiç yorum yok:

Toplam 10 takım 3. Lig'e çıkmayı garantiledi

Bölgesel Amatör Lig'de 12 gruptan 10'unda şampiyonlar belli oldu.