Cuma, Ekim 11, 2013

Cumhur Özkurt çok çalışıyor

2013 -2014 sezonunda Bölgesel Amatör Ligde 9.gurupta mücadele eden Akçakocaspor’da bu sezon başında anlaşma yaptığı Cumhur Özkurt ile muhabirimiz İbrahim Tuzcu konuştu.


Cumhur Özkurt kimdir?
Uzun yıllar Ege Bölgesi takımlarında çalışan Cumhur Özkurt, Akçakocaspor ile mukavele imzaladı. Cumhur Özkurt, Muğla‘da20-mart -1962 yılında doğan, 52 yaşında olan,İzmir Altay takımında 6 yıl profesyonel olarak futbol oynadı.Daha  sonra Adıyamanspor’da 1 yıl oynadıktan sonra  Muğlaspor’a transfer oldu. Bu takımın formasını giyen ve büyük bir sakatlık sonrası profesyonel futbol hayatı sona eren Özkurt, iyileştikten sonra da çeşitli İzmir takımlarında amatör olarak forma giydikten sonra açılan kursların ardından antrenörlüğü seçti. İlk antrenörlüğünü İzmir Köy Hizmetleri takımında yapan Özkurt, bu takımdan sonra birçok takımda antrenör olarak görev yaptı ve şimdide ilimiz temsilcisi Akçakoca’da göreve getirildi.Özkurt’un çalıştığı takımlar şöyledir. Gümüşorduspor,Seferihisar bld.gençlik, Davutlar bld.Bitlis Özgüelderespor, Poyracıkspor'da görev aldı


 


“Kısıtlı bir bütçe ile lige girdik”
Bu yıl sezona başlarken 400 tl bütçe ayırdık. Hepimiz bir bütün olduğumuz hep amatör futbolcu gurubu ile çalıştığımız  için fazla bütçe gerekmiyor,bizde kimin nasıl hareket edeceği belli biz bir uyum içinde olduğumuz için mutluyuz.ama bizim için ve en önemlisi belediye başkanımız Fikret Albayrak  beyin çok büyük katkıları var,bizlere çok büyük katkı sağladığı gibi şevkat’li yaklaşması bize güç veriyor.


 “Takımlarımızı  yalnızca belediyelere yıkmak doğru değil”
Amatör futbol oynayan ya da başka bir branşla uğraşan sporcular para kazanabilmelidir. Fakat bu spor kulüplerine devlet yardımı olmalıdır. Ya da sponsorluk yasaları daha cazip hale getirilmelidir.Fakat şunu da söylemeden geçemem. Birçok futbolcu nerde ne şartlarda olduğuna hiç bakmadan kendine hayli yüksek değerler biçiyor. Parayla ilgili fazla diyalog kurmaya çalışıyor. Bunlar da hoş değil. Nerde, ne şartlarda ve ne değerde futbol oynadığına dönüp bakmalı insan. Ben belediyeler dışında spora katkı sağlayan pek başka kuruluş ya da kurum görmedim. Yapanlarda belediyelerin aracılığıyla ya da baskısıyla yapıyor. Ben buradan Akçakoca’lı işadamı Pandul inşaat sahibi Kadir beye çok teşekkür ediyorum,Akçakoca’ya geldiğimden beri beni hiç yalnız bırakmadığı için ve ayrıca iki adet Afrika kökenli oyuncuyu bizzat kendileri bizlere kazandırdı.Yine ayrıca her maçtan sonra takımı motive adına prim vermesi beni çok mutlu ediyor,Akçakoca’ya böyle insanları kucaklamalıdır düşüncesindeyim.



 DSCF8541


“Akçakoca şehir stadı bizim avantajımız oldu”
Geçen Sezon boyunca göçebe hayatı yaşayan  takımımız bu yıl, bundan kurtulmuştu,çünkü stadımız yapılmış çalışmalarımızı maçlarımızı burada oynuyorduk.Antremanlarımızı burada yapmanın mutluluğu içerisindeyiz, hepsi genç dinamik başarıya aç bir kadro antremanlardaki hırsları  beni mutlu ediyor, bu bana güven veriyor. Sahamızın mükemmel olması bizim hak ettiğimiz yerde olmamız için de daha çok çalışmalıyız.

“Oyuncularımı Psikolojik ve Fiziksel olarak hazır duruma getiriyorum”
Psikoloji ve Fiziksel olarak oyuncularıma  ahlaki, ihtiyari bileşenlerini, duygusal durumların oto düzenlemesinde uzmanlaşmayı, aktivite seviyesini, grup aktivitelerinin sosyo-psikolojik yönlerini anlatıyorum, müsabakaların gidişatının, rakibin özelliklerinin ve bunlara karşı geliştirilebilecek taktiklerin sözsel ve görsel olarak anlatıyorum. Tüm zihinsel yüklerin en doğalı düzgün bir müsabakadır ve bu yüzden antrenmanla müsabaka arasındaki karşılıklı ilişkiden müsabakayı bir antrenman gibi, antrenmanı da bir müsabaka gibi görerek yararlanmayı anlatıyorum. Futbolcularımın ortam değiştirmeye, dinlenmeye ve rahatlamaya ihtiyaç duymaları için gerekli önlemleri anlatıyorum. Bu anlatımlarım bir hedef  içindir,çünkü gelecek sezon 3 lige adım atmak istiyoruz.


“İlimizde  profesyonel takım olmaması gençlerimizi etkiliyor”
  Bir hayli etkiliyor elbette. Düzce deki gençlerin formasını giyme hayali kurabilecekleri bir kulüp yok

“Takıma takviye düşünüyoruz”
Teknik heyetimiz ve yönetim kurulumuz takıma yeni bir santrafor,bir orta sahaya,bir libero oyuncu  kazandırmak için fikir birliği içinde,çünkü Afrikalı Beni ve Mübarek'in gitmesi bizim için iyi olmadı.Bu oyuncuların yerine oyuncu almamız gerekiyor düşüncesindeyim.


 “9.Grup farklı bir grup oldu”
Her takım her an her şey yapabilir, Sultanbeyli Belediyespor ve Adapazarıspor sezon öncesi favori idi ama gördü ki hayal kırıklığı yaşattılar,ama Yeniköy ve Arnavutköy takımları üst seviyede koşan ve iyi oynayan takımlardır. Her takım sürpriz yapabilecek güçtedir. Her şeye rağmen biz bu gurupta bu yıl şampiyon olmak istiyoruz


 “İlimizin diğer takımı Beyköy Belediyespor için görüşleriniz nedir”
Sezon başlamadan önce takımın şampiyonluk parolası ile yola çıktılar, çünkü eski takımı bozmamışlardı, gördük ki 2 malübiyet,bir galibiyet  aldılar, buda onlar için kötü oldu.İnşallah Düzce’mizi el ele vererek başarıya taşıyacağız, bizde bu güç var .Disiplinli iyi bir hoca getirmişler inşallah istedikleri hedefe ulaşırlar ve Düzce’mizi onur’e ederler. Beyköy Belediyespor’a  buradan sizin aracılığınızla başarılar diliyorum.


“Yardımcı hocalarım Mustafa Dursun ve Hasan Hasdemir Hocam ile iyi bir üçlü olduk”
Geçen sezondan takımdan bazı oyuncular ve hocalar ayrılmıştı,yönetimimiz bu yıl iyi bir kadro  oluşturarak lige başladık. Kadroda bulunan futbolcuların tamamı yetenekli ve hırslı  Akçakocalı’lara ve Düzce’li futbolseverlere iyi bir takım izlettirmek tek hedefimiz oldu. Mustafa Dursun hocam ile iyi bir uyum içinde çalışıyoruz ,Ayrıca alt yapıya bakan Hasan Hasdemir hocamız ile beraber futbolcularımla ilgileniyor ve başarıyı yakalamaya çalışıyoruz.Ben ve Mustafa hoca ile boşa çıktığımız zaman, alt yapıya yardım edeceğiz Hasan hocamızı yalnız bırakmayacağız.Yönetim bütün imkanlarını bizim için seferber etti. İyi ortamda çalışıyoruz,ayrıca bizlere bu  ortamı sağlayan yöneticilerime çok teşekkür ediyorum.


Tüm takım arkadaşlarım, hocalarımız, başkan ve yöneticilerimizin Akçakocaspor’dan beklentilerini bilerek yolumuza devam ediyoruz. Her gecen gün bir bütün olarak arkadaşlar, olarak birbirimizi seviyoruz,Hepimiz abi kardeş gibiyiz, sorumluluğumuzu biliyoruz, beldemiz futbolu çok seviyor. Düzce’mizi onurlandırdığımız için çok mutluyuz. Büyük bir uyum içerisinde sezon sonu başarıya ulaşacağımıza inanıyorum ve tüm futbol severlerden destek bekliyoruz. Oyuncularımıza verilen sözlerin hemen yerine getirilmesi takımda birlik beraberliği sağlıyor motive ediyor buda bizleri sevindiriyor. Bütün oyuncularımıza sevgi ile yaklaşıyoruz.Yardımcılarımla bir uyum içersinde çalışmalarımızı yapıyoruz.


“Bütün oyuncularımı kutluyorum”
En büyük pay bu puanları alan oyuncularımındır,bu kadar olumsuzluklara rağmen beni hiçbir zaman mahçup etmediler beni onure ettiler,amatörce mücadele edip kendileri için oynadılar,kendilerini eleştirenlere çok iyi bir ders verdiler,bütün oyuncularımı buradan canı gönülden kutluyorum.  Bundan böyle çok iyi bir futbol sergileyip hedefimize ulaşacağız. Bu yıl kesinlikle şampiyonluğu ilçemize ,Düzce’ye getireceğiz çok ümitliyiz.


 “Bizleri destekleyen herkese şükranlarımı iletiyorum”


 Sezon başlamadan önce bazı zorluklar yaşadık ama bunu hiç hissettirmedik ,bizler çok çalışıyoruz başarmayı hep birlikte yapıyoruz, herkesin payı var. Akçakoca spor kamu oyundan biri gelip çocukların elinden tutmaması oyuncularımıza sahip çıkmasını ,herkesin taşın altına artık elini sokmalıdır.İş adamı Kadir Pandul gibi Akçakocaspor’u çok sevenler çoğalsın.Bizleri desteklesinler trübündeki yerlerini alsınlar hep birlikte çoşku yaşıyalım, takımımızı 3.lige taşıyalım.


 


ROPORTAJ: İBRAHİM TUZCU

Hiç yorum yok:

Toplam 10 takım 3. Lig'e çıkmayı garantiledi

Bölgesel Amatör Lig'de 12 gruptan 10'unda şampiyonlar belli oldu.