Pazar, Ekim 13, 2013

Batı Trakya gol oldu yağdı

İstanbul Süper Amatör Lig 2.Grup’ta Batı Trakya Türkleri sahasında konuk ettiği Bezirganbahçespor’u 8 golle geçerek puanını 20’ye yükseltti. Yeşil-Beyazlılar sahadan 8-2’lik galibiyetle ayrılarak 3 puanı hanesine yazdırdı.


Karşılaşmanın ilk 10 dakikası orta alan mücadelesi şeklinde geçerken, iki takım da birbirlerinin üzerine çok gitmediler. Bu dakikadan sonra rakibinin üzerine daha arzulu gitmeye başlayan Batı Trakyalı futbolcular uzaktan şut denemeleri ile gol aradılar. Mücadelenin  17. dakikasında Hasan uğur’un ortasında topla buluşan Furkan Bulut skoru 1-0 yaptı.


Bu golden 2 dakika sonra atağa Bezirganbahçe atağa çıkarken, topu kapan Furkan Organ güzel bir ara pası ile topu Yunus Emre ile buluşturdu. Yunus Emre de düzgün bir vuruşla takımını 2-0 öne geçirdi.  Ardı ardına gelen 2 gol ve birkaç tane kaçan gol pozisyonundan sonra Batı Trakya biraz rehavetinde etkisi olsa gerek, adeta durdu. 24. dakikada Bezirganbahçe’nin kazandığı köşe vuruşunda ön direkte topla buluşan Şenol kafa vuruşu ile topu ağlara gönderdi. Batı Trakyalı oyuncular hakeme elle müdahale gerekçesi ile itirazda bulunurken, yardımcı hakemin santraya doğru koşması ile Hakem Murat Toraman golün nizami olduğu kanaatine varıp orta yuvarlağı gösterdi: 2-1 


Bezirganbahçe 2-2 yaptı ama...
Bu golden sonra Bezirganbahçe 15 dakika boyunca daha da istekli oynayarak, Yalçın ile pozisyonlar üretmeye çalıştı. Maçın 35. dakikasında Yalçının ceza sahasına girerek müsait pozisyonda olan Atakan’a çıkardığı topta, Bomboş durumda bulunan Atakan düzgün bir vuruşla skoru 2-2 ye getirdi. Yediği gollerden sonra toparlanan Batı Trakya 37. dakikada Furkan Organ’ın uzaktan şutu ile gol aradı. 42 dakikada kullanılan 3 köşe vuruşunda topu bir türlü uzaklaştıramayan Bezirganbahçe, ceza sahası içinde büyük karambol yaşadı. Yaşanan karambolde son olarak topa dokunan Halit takımını 3 2 öne geçirdi. 44.dakikada Bezirganbahçeli Mahmut Orta yuvarlağın önünde Emre’ye yaptığı sert hareketten sonra Hakem Murat Toraman tarafından sarı kartla cezalandırıldı.  İlk yarıda başka gol olmayınca Batı Trakya soyunma odasına 3-2 önde girdi.


Batı Trakya ikinci yarı farka koştu


İkinci yarıya Bezirganbahçe kaleci Anıl ve Erkan değişikliği ile başladı. Gollerine kaldığı yerden devam eden Batı Trakya sağ kanattan gelişen atakta, Hasan Uğur’un düzgün vuruşu ile skoru 4-2'ye getirdi. Oyunun 51.dakikasında kazanılan korner vuruşunda kafalardan seken top, uzaklaştırılmak istenirken Emre’nin düzgün kafa vuruşu ile skor 5-2'ye geldi. 54.dakikada Bezirganbahçe kaptanı, Ömer yaptığı hareket sonrasında sarı kart gördü.     


Karşılaşmanın 58. dakikasında Batı Trakya 59. dakikasında ise Bezirganbahçe sahaya Muhammet'i sürdü  Avantajı eline geçiren Batı Trakya gol için yüklenmeye devam etse de, oldukça genç bir ekip olmasının da etkisi ile takım oyunundan uzaklaşıp, şahsi hünerlerini gösterme yoluna gidince yakaladığı birçok gol pozisyonundan yararlanamadı. Karşılaşmanın 69.dakikasında Batı Trakya’da oyuna Ahmet dahil oldu. Ahmet oyuna girdikten sonra oldukça hareketli oynayıp ekibini tekrar takım oyunu oynamaya sevk etti.


72.dakikada Rıdvan orta alanda Ahmet’e sert müdahalede bulununca hakem tarafından sarı kartla cezalandırıldı. 75.dakikada günün başarılı isimlerinden olan Feyyaz’ın yerine Cihangir oyuna dahil oldu.        Oyuna girdikten sonra oldukça olumlu hareketler yapan, kenardan antrenörünün verdiği anlık taktikleri dikkate alan Ahmet istekli oyununu golle süsleyip takımını 6-2 öne geçirdi.


83.dakikada Furkan Organ kendi yarı alanından kaptığı topu karşı kaleye kadar taşıyıp Yunus Emre ile topu buluşturdu. Bu oyuncunun düzgün vuruşunda top filelere gitti ve skor 7-2 oldu. Karşılaşmanın 87.dakikasında kazanılan frikikte topun başına geçen Kaptan Furkan Organ akıl dolu bir vuruşla topu filelere gönderip, skoru 8-2'ye taşıdı. İlerleyen dakikalarda başka gol olmayınca Karşılaşma ev sahibi ekibin üstünlüğü ile 8-2 sona erdi.


Stat: Merkezefendi
Hakemler: Murat Toraman, Volkan Özcan, O.Faruk Hallaç
Batı Trakya: Murat, Muhammet, Hasan, Halit ,Mehmet, Emre, Furkan Bulut, Yunus,Furkan Organ, Umut, Feyyaz.
Yedekler: Süleyman, Muhammet, Cihangir, Ahmet,Umut,Mehmet,Muhammet
Bezirganbahçe: İlker, Sinan , Murat, Yalçın, Veli, Ömer , Mahmut, Adem , Atakan, Şenol, Rıdvan
Yedekler: Anıl, Burkan, Erkan, Muhammet, Ahmet , Doğu, Veysel.


NOT: Karşılaşma sonrası ve öncesi yardımlarını eksik etmeyen  saha komiserimiz Zafer Çatalkaya’ya teşekkür ederiz.


HABER-FOTOĞRAF: MELİH ÖZTÜRK


[gallery link="file" ids="85989,85988,85986,85987,85985"]

Hiç yorum yok:

Toplam 10 takım 3. Lig'e çıkmayı garantiledi

Bölgesel Amatör Lig'de 12 gruptan 10'unda şampiyonlar belli oldu.