Pazartesi, Ekim 14, 2013

Bakırköyspor'a kaptandan üç puan

İstanbul U17 Ligi 13. grup mücadelesinde Bakırköyspor sahasında konuk ettiği Karadolapspor'u her iki devrede attığı birer golle evine puansız gönderdi, 2-0.

 

Karşılaşma her iki takımın da karşılıklı ataklarıyla başlarken otuzuncu dakikadan sonra Bakırköyspor rakibi üzerinde yavaş yavaş üstünlük kurmaya başladı. Sahada konuk ekip fizik güç olarak daha baskın görünse de Bakırköyspor top tekniği yüksek ve süratli oyuncuları sayesinde 31. dakikada kullanılan bir serbest atış sonrasında konuk ekip kalecisi Mertcan'ın sektirdiği topta araya giren Bakırköyspor kaptanı İhsan Berat'ın golüyle 1-0 öne geçti. Bu dakikadan sonra da ilk yarının bitiş düdüğüne kadar Bakırköyspor oyunda hakim olan ve pozisyonlara giren taraf olmasına rağmen başka gol olmayınca ev sahibi ekip soyunma odasına 1-0 önde girdi.

 

İkinci devreye Karadolapspor biraz daha toparlanmış başladı ve ilk önemli atağı da 51. dakikada konuk ekip yakaladı; bu dakikada Umut'un muhteşem şutunda Bakırköyspor kalecisi Ege başarılıydı ve topu kornere çeldi. 61. dakikada gelişen Bakırköyspor atağında yan hakemin ofsayt bayrağını ilk etapta fark edemeyen maçın orta hakemi İsa Koçman oyunu devam ettirdi, pozisyon golle sonuçlandıktan sonra Karadolapspor'lu oyuncuların itirazı üzerine yardımcısına dönen İsa Koçman yardımcısına uydu ve ofsaytı vererek golü iptal etti. Bitime on dakika kala, 80. dakikada bu kez sol kanattan serbest atış kullanan Bakırköyspor yine Karadolapspor kalecisi Mertcan'ın hatasında fırsatçılığını kullanan kaptan İhsan Berat'ın kendisinin ve takımının ikinci golünü atmasıyla 2-0 öne geçti ve iyice rahatladı. Kalan dakikalarda Bakırköyspor oyunu rölantiye alarak top dolaştırmayı tercih etti ve mücadeleden de 2-0 galibiyetle ayrıldı.

 

Karşılaşmanın bitiş düdüğünden sonra orta alanda toplanan hakem triyosunun yanına giderek bir şeyler söyleyen Karadolapspor oyuncuları Yasin ve Çayan'a mücadelenin hakemi İsa Koçman, "9 ve 10 numara, sizi ikinci sarı karttan atıyorum" dedi ve bunu notlarına eklediği görüldü. Karadolapspor oyuncusu Çayan Kahramanoğlu olayla ilgili olarak, "Biz sadece hakemin yanına giderek elini sıkmak istedik ve teşekkür edecektik, hiçbir şey anlayamadık, bir anda sizi ikinci sarı karttan atıyorum dedi, şaşırdık" derken mücadele sonrasında görüşlerine başvurduğumuz Hakem İsa Koçman ise, "Söz konusu iki oyuncu yardımcılarımla beni alkışlayarak "Bravo, emeğimizi yediniz" dediler ve ben de talimatlar gereği bu iki oyuncuya sarı kart verdiğimi söyledim. Daha önceden her ikisinin de sarı kartı olması nedeniyle ikinci sarı karttan atıldıklarını da belirttim" dedi.

 

NOT: Saha komiseri Üzeyir Yazıcıoğlu'na teşekkürler.

 

HABER-FOTOĞRAF: ULAŞ BÜTÜNER

[gallery link="file" ids="86223,86222,86221,86220,86216,86217,86218,86219,86215,86214,86213,86212,86208,86209,86210,86211"]



 

1 yorum:

sedat salıcı dedi ki...

bir birine benzeyen bu formalarla futbol oynamakta zor, hakemlik yapmakta fakat nasıl oluyorda bu maçı hakem oynatıyor ilginç...?

Toplam 10 takım 3. Lig'e çıkmayı garantiledi

Bölgesel Amatör Lig'de 12 gruptan 10'unda şampiyonlar belli oldu.