Perşembe, Ekim 17, 2013

Bağcılar Eğitimspor'dan Kulüpler Birliği'ne tepki

Bağcılar Eğitimspor Kulüp Başkanı Süleyman Saltık, Bağcılar Kulüpler Birliği'nin kendilerinden 24 bin TL üyelik bedeli istediğini, ayrıca belediyenin araç desteğini kestiğini söyleyerek duruma tepki gösterdi.



2007 yılında Bağcılar Barbaros Mahallesi'nde bulunan Vali Cahit Bayar İlköğretim Okulu bünyesinde, beden eğitimi Süleyman Saltık önderliğinde kurulan kulüp, 2009 yılında, çevre mahallelerdeki tüm gençlere ulaşabilme adına Bağcılar Eğitimspor adını aldı. Eski futbolcu ve beden eğitimi öğretmeni Süleyman Saltık'ın başkanlığındaki Eğitimspor kısa zamanda önemli bir atılım yaptı. Okulu takımı olduğu için Bağcılar Belediyesi'nden de destek alan Bağcılar Eğitimspor için son haftalarda rüzgar tersine döndü.


Geçtiğimiz haftalarda Bağcılar Kulüpler Birliği, Eğitimspor'dan birliğe üyelik bedeli olarak 24 bin TL talep etti. Kulüp bunu ödemeyince araç yardımı da kesildi ve Kırmızı-Beyazlılar sıkıntıya düştü. Konuyla ilgili Yerel Futbol'a açıklamada bulunan Bağcılar Eğitimspor Kulüp Başkanı Süleyman Saltık, "Kulüpler Birliği, 24 bin TL'lik bedeli başka hiçbir kulüpten istemedi. Kuruluştaki kulüpler zaten böyle bir bedel ödemedi. Daha sonra üye olan CFS Bağcılar'ın 6 bin, Asil Kartalspor'unsa 12 bin TL ödediğini biliyoruz. Bizdense 24 bin TL gibi bir ücret istendi. Eğer herkes öderse biz de ödemeye hazırız ancak yalnızca bizden böyle bir para talep edilmesi düşündürücü. Oysa Kulüpler Birliği'nin kuruluş amacı kulüplere yardım ve hizmettir" dedi.


Tavrın nedeni Kayseri'ye götürülmeyen çocuk!
Kulüpler Birliği'ne göre Bağcılar Eğitimspor artık bir okul kulübü değil ve diğer kulüplerden bir ayrıcalığı olmadığı için istenilen aidatı da ödemeli ancak Saltık'a göre olayın nedeni farklı. Konuyla ilgili defalarca Bağcılar Belediye Başkanı ve aynı zamanda Bağcılar Kulüpler Birliği Başkanı Lokman Çağırıcı'aya ulaşmaya çalıştıklarını ancak sonuç alamadıklarını belirten Saltık, "Bize karşı bu tavrın nedeni Bağcılar Belediyesi'nde görevli bir arkadaşımız. Geçtiğimiz yaz Türkiye'de düzenlenen FIFA U20 Dünya Kupası bünyesinde ilçemizdeki her okuldan gençlerimizi Kayseri'ye götürmüştük. Ben de organizasyonun başındaydım. Belediyede üst düzey görevli bir kişi, oğlunu da götürmemizi istedi. Bense FIFA'nın resmi bir organizasyonu olduğunu ve bunun mümkün olmayacağını dile getirdim. Kaldı ki ben yanlış anlaşılmalara mahal vermeme adına kendi okulumdan hiçbir öğrenciyi Kayseri'ye götürmedim. Ancak bu olay sonrası söz konusu kişi bize karşı tavır takındı ve  hem belediyeyi hem de kulüpler birliğini etkiledi" ifadelerini kullandı.


Bağcılar Belediye Başkanı ve Bağcılar Kulüpler Birliği Başkanı Lokman Çağırıcı'ya seslenen Süleyman Saltık, ilçe sporuna büyük hizmetleri olan Başkan Çağırıcı'dan mevcut konuya çözüm bulmasını istedi.


HABER: EFKAN BUCAK

3 yorum:

uğur dedi ki...

Sporun içinden gelen eğitim gönüllüsü Süleyman hocanın yüzde yüz haklı olduğuna inanıyorum. Sporla alakası olmayan insanların bulundukları mevkileri keyfi kullanmaları sonucu mağduriyetlerin oluştuğu gün gibi ortada. Yetkili kişilerin aklı selim davranarak mağduriyetlerini gidermeleri en büyük dileğim.
Öğrencilerine ve sporcularına aşılamaya çalıştığın dürüstlük, onurlu dik duruşunu sonuna kadar destekliyorum.Gönlümüzün ve yüreğimizin yanında olduğunu unutma.

amatör dedi ki...

Cfs Bağcılar Kulüpler birliğe katıldığı zaman 2007 de 7.500 TL Bağış yapmıştır burada haber yaptırıp yalan beyan Veren Şahıs önce iyice bir araştırsın ondan sonra çamur atsın yazıklar olsun böyle açıklama yapan zihniyete
Asil Kartal 12.000 Değil 20.000 Lira Bağış yapmıştır ve bu paralar Bağcılar ilçesinde Türkiye Şampiyonasına Giden Kulüplere Dağıtılıyor.

mustafa hoca dedi ki...

o zihniyet deyip sözde hakaret etmeye çalıştığınız değerli hocamla yıllarca beraber çalışan bir antrenör olarak hocamın ömrünün işte o zihniyetlerle mücadele ederek geçtiğini ve mücadeleyi hiç kimsenin elindeki yekiyi kullanarak engelleyemeyeceğini üzerine basarak hatırlatırım.mMUSTAFA KIVANÇ KÜÇÜKKÖYSPOR SPORTİF DİREKTÖRÜ. ARNAVUTKÖY SPOR TEKNİK DİREKTÖRÜ.

Toplam 10 takım 3. Lig'e çıkmayı garantiledi

Bölgesel Amatör Lig'de 12 gruptan 10'unda şampiyonlar belli oldu.