Çarşamba, Ekim 09, 2013

Akçakocaspor'da şok gelişme

Bölgesel Amatör Lig ekiplerinden Akçakocaspor'da Fildişi Sahilli iki oyuncusu, Beni ve Mübarek'in ilçede oturma izni olmadığı ortaya çıktı. Kulüp futbolcularla yollarını ayırdı.



Beni annesinin hastalığı yüzünden Fildişi Sahilleri'ne gitmiş,tekrar ülkesinden dönerek Akçakoca’ya gelmiş ve takımın idmanlarına başlamıştı. Mübarek ise ilk üç maçında oynamıştı. Ne olduysa Türkiye Futbol Federasyonu bu iki oyuncuya Akçakocaspor olarak lisanslarını tescil etmesine rağmen, Düzce Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı yabancılar şubesi bu oyuncuların oturma izni olmadığı gerekçesiyle Akçakocaspor’da oynamalarına müsaade etmedi ve bu iki oyuncu çok üzgün bir şekilde Akçakoca’dan ayrıldı. Beni ve Mübarek, Türkiye’de Isparta ilinde ikamet almışlardı.


 


akc2Afrika Fildişi Sahilleri'nden 2 futbolcunun finansörü Pandul İnşaat Sahibi Müteahhit Kadir Pandul finanse etmişti. Akçakoca’da faaliyet gösteren Pandul inşaat sahibi Kadir Pandul muhabirimize verdiği demeçte şunları söyledi: "Ben 1960 Akçakoca Edilli köyü doğumlu olup, İstanbul’da ticaret hayatımı sürdürdüm. Akçakoca’ya döndüğümde 6 yıldır inşaatçılık ile uğraşmaktayım,sporu çok sevdiğim için 3 yıldan beri Akçakocaspor’a fahri olarak yardımda bulunuyorum. bu yıl kulüpten gelen bütün ısrarlara rağmen görev almak istemedim fakat yinede bir şeyler yapmak istiyordum. Geçen sezon takımın düştüğü zor şartları biliyordum,kulübe iyi bir sporcu kazandırmak gerektiğini düşündüm. Akçakocaspor’u yıllar boyu belediye tarafından finanse ediliyordu, bu bence çok yanlıştı. Ben Akçakoca’da bulunan iş adamlarına örnek teşkil etmek için bir başlangıç yapmak istedim. Bundan olayı bende taşın altına elimi soktum ve Fildişi Sahilleri'nden gelip 2 yıldır Türkiye’ de Adana Kadirli Gençlik ve Balıkesir Ayvalık Küçükköyspor’da futbol oynayan Mübarek ve Beni ‘yi Akçakocaspor’a kazandırdım.


Fakat Düzce ve Akçakocalı siyasiler, STK'lar bu konuda hiç yardımcı olmadılar. Yabancılar şubesine devamlı gittiğim halde işi halledemedim çok üzgünüm. Oyuncuların moralleri çok bozuldu bu beni çok duygulandırdı, oysa iki futbolcumuzun performansı çok yüksek seviyedeydi.  Bunları herkes gördü. Çok üzgünüm yazık oldu. Bonservislerini vererek göndermek zorunda kaldık. Akçakocaspor çok şey kaybetti. Akçakocalılara buradan sesleniyorum,yalnızca maçlara gelip izlemekle olmuyor,oyuncularına sahip çıkmaları gerekiyor.”


Mübarek El Saiddi kimdir?
1992 Doğumlu Adana Kadirli Gençlikspor kulübünden transfer, Libero mevkiinde oynuyor,oturma izni mevcut,2 yıldır Türkiye’de futbol oynuyor.


Beni El Rahmani kimdir?
1993 doğumlu,Balıkesir Ayvalık Küçükköyspor’dan transfer, geçen sezon 11 gol attı, santrafor mevkiinde oynuyor,oturma izni mevcut, 2 yıldır Türkiye’de futbol oynuyor.


HABER: İBRAHİM TUZCU

Hiç yorum yok:

Toplam 10 takım 3. Lig'e çıkmayı garantiledi

Bölgesel Amatör Lig'de 12 gruptan 10'unda şampiyonlar belli oldu.