Pazar, Ekim 13, 2013

2012-13 Genç Kızlar Şampiyonası'nın ardından

Kadın Futbolu kulislerinde Ömer Faruk Varlık'ın Federasyona U11 Mini-minik ligi kurulması için başvurduğu konuşuluyor.


Şaka bir yana, Faruk Hoca'nın öğrencileri bu yıl altyapıda alınmadık şampiyonluk bırakmadılar. Karadeniz Ereğli'de Faruk ve Mustafa Hocaların özveri ile ilmek ilmek dokudukları bir başarı bu. Gerçi genç takımı zaten kendi yaş grubunun en iyilerinden olan Ebru Topçu ve Berna Yeniçeri ile favorilerdendi. Yine favorilerden oldukları geçen yıl, yarı finalde son dakika penaltısı ile Derince Belediye'ye kaybedip üçüncülükte kaldıkları için bu yıl Karadeniz Ereğlili kızlar ekstra bir motivasyon ile şampiyonaya girdiler. Bu kez kazanmasını da bildiler. Aslında Karadeniz Ereğli zafere giden yolda oldukça zorlandı. Zonguldak'ta oynanan maçlarda Ovacık Gençlik'i 2-0 ve ardından Amasya Eğitim'i çok zor geçen maçta penaltı golü ile 2-1 yenen Ereğli grubu lider bitirdi. 2.Kademe'de Derince Belediye ile karşılaşan Ereğli, uzatmaya giden maçı 4-2 kazanarak çeyrek finalist oldu. Sonrasında Kireçburnu karşısında 3-0'ı yakaladıkları karşılaşmadan 3-2 galip ayrılmasını bildiler. Yarı finalde 1207 Antalya ve finaldeki Ataşehir karşılaşmalarını da 3-1 geçerek Faruk Varlık'ın şahinleri altına ulaştılar. Tüm yaz boyunca Ereğli kızları farklı kategorilerde 22 resmi karşılaşma oynadılar. Geçen yıl bu genç ekip ile lig üçüncülüğünü yakalayan eflatun beyazlılar'ın bu yıl ligdeki performanslarını izlemek ilginç olacak.


Ataşehir Belediye iyi oyuncular ile oynadı. Ancak modelleri Mevlana Lisesi üzerine kurulu olduğu için yaz ayları turnuvasının sıkıntısını çektiler. Bu turnuva bahar aylarında, liseler şampiyonasının ardından gelseydi çok daha başarılı oyun ortaya koyarlardı. 1207 Antalya ise yıldızlardan sonra gençlerde de Türkiye üçüncülüğüne ulaştı. Bu altyapıda ısrar edildiği takdirde Antalya kısa sürede A-takım ile de üst düzeye çıkacaktır. Maraşgücü dördüncü oldu. Sakarya'ya ancak Kahramanmaraş milletvekillerinin devreye girmesi sonrası gelebilmişlerdi. Onlar da altyapıda yükseliş içindeler. Umarım sorunları aşıp başarılarının sürekliliğini sağlarlar.


Çeyrek finalde kaybeden ekiplerin hepsinin vuruşarak kaybettiğini söylemek gerek. Kireçburnu'nda ivme gittikçe artıyor. Kulüpte kadın futbolunun ağırlığı arttıkça, odaklanma da geliyor. Bu yıl yaz aylarını çalışarak geçiren ekip, turnuva öncesi kamp yaptı. Çeyrek finalde Ereğli ile eşleşmeleri şanssızlıktı. Gazikent'te Cesim Hoca yine dinamik bir takım ile gelmiş. Çok koştular ama maçın sonunda yorulunca düştüler. Diyarbakır Büyükşehir Belediye sert ve diri bir takımla Ataşehir'in usta ayaklarını hayli zorladı. Rize Belediye'de İdris Hoca ikinci bir Fomget zaferi aradı ama olmadı. Maraşgücü'ne uzatmada teslim oldular.


Bu kez gerek Federasyon, gerekse Milli takım kurmaylarına yöneltilebilecek bir eleştiri yok. Bulunmaları gereken zamanda, bulunmaları gereken yerdeydiler. Belki gelişim fırsatı olarak "bölgeye göre eşleştirme" konusu gündeme getirilebilir. Kişisel olarak hem Derince Belediye'yi, hem de Amasya Eğitim'i Sakarya'da görmeyi çok isterdim. Ancak tayinleri Ereğli'ye çıkınca bu takımlar erken veda ettiler. Bu boyutta bir coğrafyada kura çekmek çok verimli olmaz herhade. Ancak bir tür seribaşı uygulamasına ihtiyaç var gibi duruyor.


Bir yandan da iyi yapılan işi takdir etmek gerek. Geçen yıl yapılan turnuvaya göre bu yıl organizasyonun olumlu yönde geliştiğini de söylemek mümkün. Önümüz lig. Herkese kaliteli ve keyifli bir lig sezonu dilerim.


Erdem G  

Hiç yorum yok:

Toplam 10 takım 3. Lig'e çıkmayı garantiledi

Bölgesel Amatör Lig'de 12 gruptan 10'unda şampiyonlar belli oldu.