Çarşamba, Temmuz 03, 2013

U13 Kızlar İstanbul Ligi geliyor

İstanbul U13 Ligi ön toplantısı Adem Mat başkanlığında Orhan Saka Amatörler Evi'nde yapıldı.


Beşiktaş, Dudulluspor, Galatasaray ve Kireçburnuspor temsilcilerinin katıldığı ön toplantıda ligin 8 Temmuz haftasında, hafta içi karşılaşmaları ile başlaması konusunda görüş birliğine varıldı. Yaklaşık iki saat süren toplantıda ligin amaçları,  statüsü, zamanlaması ve katılım üzerine karşılıklı görüş alışverişinde bulunuldu. TFF İstanbul İl Temsilciliği adına Kız Futbol Ligi'nin koordinasyonunu yürütecek olan Adem Mat, tüm görüşleri kaydettikten sonra U13 liginin klüplerin altyapı sporcularına maç tecrübesi vermek amacı ile son derece önemli olduğuna dikkat çekti. 2016 yılında U17 Dünya Şampiyonası katılımı hedefleyen Türk milli takımının bu yaş grubu sporculardan oluşacağının da altını çizen Adem Mat, altyapıda sporcunun ne kadar fazla maç oynarsa gelişiminin de o kadar sağlıklı olacağını belirtti.


Klüp temsilcileri U13 Kızlar Ligi'nin 2013-14 sezonunda Eylül ayında başlayarak diğer altyapı liglerine paralel olarak gerçekleştirilmesi, Yıldız kız takımlarının da maç sayısını artıracak düzenlemeler yapılması konusunda dileklerini TFF İl Temsilciliğine ilettiler. 


U13 Ligi detayları bu hafta içinde TFF İl Temsilciliği tarafından tamamlanarak internet üzerinden duyurulacak.


Erdem G

Hiç yorum yok:

Üsküdar Anadolu'da Sevde Minel Demirtaş farkı

Kadınlar 3. Futbol Ligi 14. Grup'ta şampiyon olan Üsküdar Anadolu'nun bu başarısında önemli pay sahibi isimlerden biri de Sevde Mine...