Perşembe, Temmuz 04, 2013

Leventspor, Turgay Topal ile anlaştı

Yeni sezona yine Bölgesel Amatör Lig parolasıyla yola çıkan Leventspor, geçen sezon Bölgesel Amatör Lig 9.Grubu ikinci sırada bitiren Vefa takımının stoperi Turgay Topal ile bugün resmen anlaştı.


Leventspor Teknik Direktörü Serdar Gücüyener'in raporu doğrultusunda transfer edilen defans oyuncu, bugün saat 15:00'de kulüp tesislerine gelerek ilk önce geçmiş dönemlerde de hocalığını yapmış olan Serdar Gücüyener ile bir süre sohbet ettikten sonra, kulüp Başkanı Mehmet Şenozan ile yaklaşık bir saatlik bir görüşme gerçekleştirdi. Görüşme sonunda iki tarafın da mutabakata vardığı ve yeni sezon için resmi olarak anlaşıldığı açıklandı. Deneyimli stoper, Teknik Direktör Serdar Gücüyener ile 2007 yılında son grup maçlarında ve Türkiye Şampiyonasında beraber çalışmış, Beylikdüzü takımı oynadığı bütün maçları kazanıp finale çıkmış, finalde 90+2'de yediği golle dramatik bir şekilde Tavşanlı Linyitspor'a 2-1 mağlup olup 3.Lig'e çıkamamıştı.


tn_IMG_7341
 
Turgay Topal kimdir?
Futbola 12 yaşında Küçükçekmece Yeşilova Esnafspor minik takımında başlayan futbolcu, Esnafspor altyapısında minik takımdan genç takıma kadar bütün kategorilerde aralıksız sekiz sezon ter döktükten sonra, ilk A takım tecrübesini Suadiye Belediyespor'da yaşamış,bir sezon burada forma giydikten sonra sırasıyla Beylikdüzü,Ümraniye,Erdek Belediyespor, Karagümrük, tekrar Ümraniyespor, tekrar Karagümrük ve son olarak da geçen sezon Vefa formalarını giymişti. 27 yaşındaki tecrübeli stoperin muhteşem kariyeri göz kamaştırıyor. Futbolcunun kariyerinde Suadiye Belediyespor ile 1 Türkiye Şampiyonası tecrübesi(2.Kademe yarı finali Tepecik Belediyespor-Suadiye Bld.:2-1),Beylikdüzü ile 1 Türkiye Şampiyonası tecrübesi(2.Kademe finali Tavşanlı Linyit-Beylikdüzü:2-1),Ümraniyespor ile 1 Türkiye Şampiyonası tecrübesi(Ümraniyespor-Bandırmaspor:0-2),Karagümrük ile 1 Türkiye şampiyonası tecrübesi(1.Kademe yarı finali Karagümrük-Bursa Zaferspor:0-1 ve Bölgesel Amatör Lig'e ilk sezonunda terfi),2010-2011 sezonunda Ümraniyespor ile Bölgesel Amatör Lig 11.Grup şampiyonluğu ve 3.Lig'e terfi, 2011-2012 sezonunda Karagümrük ile Bölgesel Amatör Lig 12.Grup şampiyonluğu ve 3.Lig'e terfi, geçen sezon da BAL 9.Grupta Vefa ile grup ikinciliği bulunuyor. Başarılı stoperin kariyerinde Erdek Belediyespor takımı ile de şampiyonluk ve Türkiye Şampiyonasına katılma hakkı olmasına rağmen, Erdek Belediyespor o yaz yönetimsel bazı büyük problemlerden dolayı son anda alınan kararla terfilerin ilk maçına çıkmamış ve Bakırköyspor'a 3-0 mağlup olup sonrasında takımını dağıtmıştı. Oyuncu Bölgesel Amatör Lig'de son üç sezonda Ümraniyespor'da 26 maçın 17'sinde, Karagümrük'te 20 grup maçı+1 play off maçı toplam 21 maçın 18'inde, geçen sezon Vefa'da 26 maçın 22'sinde banko forma giymişti. Turgay Topal'ın ayrıca Haliç Üniversitesi futbol takımı ile iki Türkiye ve iki Avrupa Şampiyonluğu bulunuyor. Deneyimli stoper ayrıca Bölgesel Amatör Lig'in geride kalan üç sezonunda oynadığı 57 maçta 5 gole sahip.


HABER-FOTOĞRAF: ERHAN HARPUT
KAYNAK: www.leventspor.com

Hiç yorum yok:

Beylikdüzü fırsatı kaçırmadı, zirveye ortak oldu

Bölgesel Amatör Lig 1. Grup'ta Beylikdüzüspor sahasında Sarıyer  Yenimahallespor'u 1-0 yenerken, lider İshaklıspor'un puan kaybe...