Çarşamba, Temmuz 10, 2013

Küçükçekmece'nin en büyüğü Sefaköy Kartalspor

Küçükçekmece Amatör Spor Kulüpleri Destekleme Derneğinin organizasyonluğunu yaptığı Küçükçekmece Belediye Başkanlık Minikler Futbol Turnuvasında geçen yılın şampiyonu Sefaköy Kartalspor finalde Cennet Barbarossporu 2-1 yenerek üst üste ikinci kez şampiyon oldu.


Küçükçekmece Amatör Spor Kulüpleri Destekleme Derneği organizasyonluğunda her yıl geleneksel olarak düzenlene 7.Küçükçekmece Belediye Başkanlığı Minikler Futbol turnuvası final maçını Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay, Başkan yardımcıları Enver Şengül, Hüseyin İpek Küçükçekmece Amatör Spor Kulüpleri Destekleme Derneği Başkanı Seymen Gençtürk, Galatasaray Altyapı sorumlusu Ahmet Kesin kılıç kulüp Başkanları yöneticiler yansıra yaklaşık 2 Bin futbol sever karşılaşmayı izlediler.


Yeşilova kemal Aktaş Stadı oldu
Yeşilova Ufukspor altyapısında yetişen, Galatasaray'da ilk Profesyonel futbola başlayan Malatyaspor, Sivasspor ve Çanakkalespor gibi takımlarda yıllarca profesyonel futbol oynayan ve geçtiğimiz yıl Bakırköy'de Halı sahada geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kayıp eden Kemal Aktaş adına Küçükçekmece Belediye meclisli kararı ile Yeşilova Esnaf stadı, Yeşilova Kemal Aktaş Stadı adı verildi. Günün final maçı öncesi Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay, Başkan yardımcıları Enver Şengül, Hüseyin İpek ve Küçükçekmece Amatör Spor Kulüpleri Destekleme Derneği Başkanı Seymen Gençtürk, Rahmetli Kemal Aktaş ailesinin yansıra futbolcu arkadaşları ve sporseverlerin katıldığı Yeşilova Kemal Aktaş Stadı tabelası Dualar ve alkışlarla düzenlene törenle açıldı.


YARINLAR GENÇLERİMİZİN
Özellikle amatör spora ve sporculara verdiği destek ve yaptığı katkılarla kamuoyunun takdirini kazanan  Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay ödül töreninde yaptığı konuşmada, “ Belediye meclisimizde aldığımız kararla, stadın adını Kemal Aktaş olarak değiştirdik. Kemal Aktaş, bu mahallede yetişmiş, birçok profesyonel takımda futbol oynamış, ilçemizin çocuğudur. Bundan sonra bu sahada top oynayan çocuklarımız, onu öğrenecekler, kendilerine örnek alacaklar. Her dakikası nefesleri kesen bir maç izledik, çocuklarımıza tek kelimeyle hayran kaldım. Bu çocuklarımız, inşallah yarınlarda ülke sporuna çok daha güzel şekilde hizmet verecekler. Onları teşvik etmeye, desteklemeye devam edeceğiz.  Bugün, bir takımımız şampiyon oldu ancak bütün takımlarımız kazandı. Bizim bir sloganımız var.  'Sporda kaybeden yoktur, spor yapan kazanır.' Bugün tüm çocuklarımız kazandı, hepsini yürekten kutluyorum, alınlarından öpüyorum. Bu gençlerimizi yetiştiren anne ve babalara, çalıştıran hocalarına ve kulüplerin başkanlarına yürekten teşekkür ediyorum” diye konuştu
 


Küçükçekmece Belediyesi Yeşilova Kemal Aktaş (Esnaf )Stadında 11 hafta süren grup maçlarının ardından çeyrek Final, Yarı Final maçları oynandı.


Gruplarında ilk dörtte kalan 8 takım çeyrek final maçları oynadı.
1.Grup: Cennet Barbaros spor, İstanbul Trabzonspor, Halkalı Taştepespor,Kanaryaspor
2.Grup: Sefaköy Kartalspor, Yeşilova Esnafspor, İFAspor, İstanbul Sinopspor
İFAspor ve Yeşilova Esnafspor penaltılarla yarı finale çıktı.


Çeyrek Final maçlarında rakiplerini eleyen Cennet Barbarosspor -İstanbul Sinopspor 1-0,İFA spor -İstanbul Trabzonspor (2-2) normal 5-2 penltılarla, Yeşilova Esnafspor- Halkalıtaştepespor (1-1) normal (5-3) penaltı, Sefaköy Kartalspor -Kanaryaspor 3-0 skorlarla galip gelerek tur atlayan takımlar oldu.


Sefaköy Kartalspor uzatmalarda finale kaldı
Yarı finale kalan Cennet Barbarosspor,İFAspor ,Yeşilova Esnafspor,Sefaköy Kartalspor takımları  yarı finale kalan takımılar oldu.Oynan iki müsabakada Cennet Barbarosspor- İFAspor 1-0 Sefaköy Kartalspor-Yeşilova Esnafspor 1-0 uzatmalar da bulduğu golle rakiplerini eleyerek adını finale yazdırdılar.


3.üncü İFAspor,4.üncü Yeşilova Esnafspor
Küçükçekmece Belediye Başkanlık Minikler Futbol Turnuvasında 3.üncülük,4.üncülük maçı Yeşilova Esnafspor, İFAspor takımları arasında oynandı. Başından sonuna kadar başa baş çekişmeli ve zevkli geçen müsabakada İFAspor güçlü rakibi Yeşilova Esnafspor'u 1-0 mağlup etmeyi başardı ve turnuvanın 3.üncüsü oldu. Alınan bu yenilgiden sonra Yeşilova Esnafspor'da turnuvanın 4.üncüsü oldu.


1.inci Sefaköy Kartalspor,2.inci Cennet Barbarosspor
Ünlü spor spikeri ve yorumcusu olan Emre Telev'in heycanlı canlı sunumu ile şampiyonluğunu belirleyecek karşılama ise geçen yılın şampiyonu ve turnuvanın en fazla gol atan takımı Sefaköy Kartalspor ve turnuvanın yenilgisiz takımı olan Cennet Barbarosspor takımları arasında oynandı.


Cennet Barbarosspor sonunda yenildi
Kalabalık taraftar altında oynana final maçında 1-0 öne geçen Cennet Barbarosspor takım ilerleyen zamanda bu skoru koruyamayınca ikinci yarıda daha iyi ve baskılı futbol oynayan Sefaköy Kartalspor önce beraberliği ardından ikinci gollü buldu ve karşılaşmayı 2-1 kazanarak üst üste ikinci kez şampiyon olan takım oldu.  Turnuvada hiç yenilmeyen Cennet Barbarosspor minikleri aldığı bu yenilgi ile yenilmezliğinde son verilmiş oldu


Dereceye giren kulüpler ve Futbolcu ve teknik heyet kupa ve madalyalarını aldılar.


1.Sefaköy Kartalspor
2.Cennet Barbarosspor
3.İFAspor
4.Yeşilova Esnafspor


Turnuvanın En erken gol Yeşilova Esnafspor-Yavuz Selim Balcı   
Turnuvanı Gol Kıralı İstanbul Trabzonspor Gökhan Bakış
Turnuvanı En Centilmeni Teknik direktörü Ferhat Özdil İstanbul Trabzonspor
Turnuvanı En iyi kalecisi İstanbul Sinopspor Eren Olmuş
Turnuvanın En iyi sah komiseri Uğur Temel


Oynan Final maçlarının ardından dereceye giren takımlara kupa ve madalyaları Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay, Başkan yardımcıları Enver Şengül, Hüseyin İpek Küçükçekmece Amatör Spor Kulüpleri Destekleme Derneği Başkanı Seymen Gençtürk, Galatasaray Altyapı sorumlusu Ahmet Kesin kılıç tarafından kupa ve madalyaları düzenlenen törenle verildi.


HABER-FOTOĞRAF: YILMAZ AKTEPE


[gallery columns="5" ids="68823,68824,68825,68822,68821,68820,68814,68815,68818,68811,68808,68809,68812,68813,68810,68805,68802,68803,68806,68807,68804,68801"]

Hiç yorum yok:

2023-24 Türkiye U16 Şampiyonası 2. Tur Sonuçları

 Türkiye U16 Futbol Şampiyonası'nda 2. tur, 4 grup merkezinde oynanmaktadır...