Pazar, Haziran 16, 2013

Tokatlı kızlar futbolda iddialı

Tokat'ta taşımalı sistemle eğitim veren TOKİ İlköğretim Okulu'nda okuyan öğrencilerden futbol takımı kuruldu. Kulüp adı altında toplanan ve çoğunluğu köyden gelen öğrencilerden oluşan takım Tokat'ı Türkiye Yıldızlar Şampiyonası gruplarında temsil edecek.

Kent merkezinde 2007-2008 yılında açılan ve 713 öğrencisi bulunan TOKİ İlköğretim Okulu'nda kızlardan oluşan futbol takımı kuruldu. 10 ayrı köyden taşımalı sistem ile okula gelen 115 öğrenci, futbol takımının temelini oluşturdu. Okulun beden eğitimi öğretmeni ve eski Tokatsporlu futbolcu Sedat Çelik, kentte bir ilke imza atarak kız futbol takımı oluşturduklarını söyledi. TOKİ İlköğretim Okul Kulübü adı altında oluşturulan takım Kayseri'de düzenlenecek olan Yıldızlar Türkiye Şampiyonası gruplarında kenti temsil etme hakkı kazandı. Takım antrenörü ve beden eğitimi öğretmeni Sedat Çelik, amaçlarının Tokat'ta kadın futbolunu geliştirmek olduğunu belirterek, şöyle dedi:

"2013-14 sezonunda Türkiye 2'nci Ligi'nde oynamayı hedefliyoruz. Kayseri'de gruplarda mücadele edeceğiz. Elimizden gelen her şeyi yapacağız. Çocuklara güveniyorum. İyi oyuncularım var. Biraz da Tokat'tan bize destek gelir ise bu kızlarımızla ileride çok başarılı olacağıma inanıyorum" dedi. 

Kızlar takımının kaptanı Büşra Yılmaz ilk başlarda zorluk yaşadıklarını ama şimdi futbolu sevdiklerini belirterek,"Kayseri'de yapılacak olan müsabakaları kazanmayı planlıyoruz. Bir üst tura çıkacağız" diye konuştu.

Hiç yorum yok:

Şampiyon Bağcılar şov yaparak play-off'ta

Kadınlar 3. Futbol  Ligi 16. Grup'ta 14. hafta karşılaşmasında Bağcılarspor ile Büyükçekmece Karadeniz İdman Ocağı ile Bağcılar Belediye...