Pazartesi, Haziran 17, 2013

Liderlik mücadelesinde 'Ünye' parladı

İstanbul 2.Amatör Lig 13.grup mücadelesinde zirve yarışındaki iki ekip Altınyıldız ile İstanbul Ünyespor arasındaki mücadeleyi konuk takım 1-0 kazanırken liderliğini sürdürdü. Altınyıldız ise 3.sıraya geriledi.


Mücadelenin ilk yarısında konuk ekibin üstünlüğü vardı. 12.dakikada Altınyıldız defansının arkasına atılan topa Tolga koşu yaptı. Kalesinden ayrılan Yavuz,  Tolga'nın pozisyonunu bozdu. Ev sahibi ekipte Serhat ağlara gitmekte olan topu uzaklaştırarak mutlak bir golü önledi. Bu pozisyonda ev sahibi ekip kalecisi kısa süreli sakatlık geçirdi. 26.dakikada İstanbul Ünyespor ceza sahasında yerde kalan Asaf penaltı bekledi, mücadelenin hakemi Özer Bektaş devam kararı verdi. 


34.dakikada Bahçelievler temsilcisi İstanbul Ünyespor atağında Tolga'nın pası ile ceza sahasında buluşan Sezgin'in vuruşunda top üstten auta çıktı. İlk yarı golsüz eşitlikle sonuçlandı. 


İkinci yarıda oyunda dengeyi sağlayan ev sahibi ekip Altınyıldızspor, İstanbul Ünyespor ceza sahası içinde Gazi ile gol pozisyonu yakaladı. Asaf-Mustafa paslaşmasında ceza sahasına yapılan ortaya Gazi'nin yarım vole vuruşu üstten auta gitti. 


Orta saha mücadelesi şeklinde geçen gergin mücadelede golü bulan ekip İstanbul Ünyespor oldu. Kazanılan serbest atışta topun başına geçen kaptan Mustafa kaleyi cepheden gören pozisyonda sert vurdu, Altınyıldız kalecisi Yavuz'dan seken topu Hasan takip etti. Kaleci Yavuz, Hasan'a kontrolsüz müdahalede bulununca mücadelenin hakemi Özer Bektaş tereddütsüz penaltı noktasını gösterdi. Altınyıldız teknik ekibi kaleci değişikliğine gitmek istedi, ancak kaleci Yavuz kendini iyi hissettiğini söylerek oyundan çıkmayı reddetti. Topun başına geçen tecrübeli isim Ümit Maden topu ağlara göndererek skoru 0-1 yaptı. 


Golden sonra İstanbul Ünye teknik heyeti ile Altınyıldız teknik heyeti arasında kısa süreli tartışma yaşandı. 


Yediği gol sonrasında tüm hatları ile yüklenen ev sahibi ekip uzatma dakikalarında serbest atış kazandı. Ev sahibi ekip oyuncuları pozisyonun penaltı olduğu iddiası ile mücadelenin hakemine yoğun itirazda bulundular. İstanbul Ünyespor ceza yayı yan çizgisi önünde Tarık'ın eline çarpan topta mücadelenin hakemi pozisyonun dışarıda olduğunu tespit etti ve serbest atışa hükmetti. Kullanılan serbest atıştan da sonuç alınamayınca zorlu mücadelede kazanan konuk ekip İstanbul Ünyespor oldu. 


Zorlu ve gergin geçen maçta mücadelenin hakem triosu otoriter tavrı ve pozisyonlara yakınlığı ile başarılı bir maç çıkarttı. Ev sahibi ekipte 4 oyuncu sakatlıkları ve cezalarından dolayı yer almazken, konuk ekipte ise 1 oyuncu takımdaki yerini alamadı. Altınyıldızspor'da yeni evlenen Yalçın, cezalı Zafer, sakat Tolga ve Barış yer almazken, konuk ekipte santrafor Fırat cezasından dolayı forma giyemedi.


HABER: ERDEM SAĞOLAN
FOTOĞRAFLAR: ULAŞ BÜTÜNER


[gallery link="file" order="DESC" columns="5"]


 

Hiç yorum yok:

Şampiyon Bağcılar şov yaparak play-off'ta

Kadınlar 3. Futbol  Ligi 16. Grup'ta 14. hafta karşılaşmasında Bağcılarspor ile Büyükçekmece Karadeniz İdman Ocağı ile Bağcılar Belediye...