Salı, Haziran 11, 2013

Kızlarda takvim sıkıntısı

TFF Yıldız Kızlar, Genç Kızlar ve U13 turnuvaları öncesi kulüplerin TFF'den bir istekleri var: Organizasyonlar eylül ayına ertelensin!



TFF tarafından Yıldız Kızlar müsabakalarının başlangıç tarihi olarak 16 Haziran 2013 açıklandı. U13 ve Genç Kızlar’ın müsabaka tarihleri henüz açıklanmadı. En iyimser bir bakış açısıyla Haziran'ın 20'sinden önce olamayacağı da ortada.
İşte bu tarihten sonra yapılacak bir organizasyon için birkaç sakıncalı durum ortaya çıkıyor...


Bilindiği gibi karneler Haziran’ın 14'ünde dağıtılacaktır. Bu demektir ki pek çok aile, çocuklarının okulu biter bitmez ya memleketlerine, ya da tatil beldelerine gidecek. Temmuz ayının ilk haftası Ramazan'ın başlayacağı düşünülürse, tatile çıkacak olanlar bu arayı değerlendirecek. Bu nedenle küçük kızların karne aldıktan sonra İstanbul'da kalmaları pek mümkün gözükmemekte.


Birkaç kulüple yaptığımız görüşmelerde neticesinde onlar da aynı düşünceyi yansıttılar. Genç kızlar için de bu durum söz konusu olmakla birlikte, başka bir sıkıntı daha var: O da 17 Haziran-5 Temmuz tarihleri arasında orta dereceli okullarda yapılacak olan sorumluluk sınavları... Sporcuların büyük bir çoğunluğu öğrenci ve %90'a yakınının karnesinde zayıf notu var. Bu dönemde düzenlenecek bir organizasyona birçok veli çocuğunu görmemeye sıcak bakmayabilir. 


Bu nedenle birçok kulüp TFF'nin organizasyonlarını eylül ayına ertelemesini istiyor...


Yerel Futbol Sitesi

Hiç yorum yok:

Şampiyon Bağcılar şov yaparak play-off'ta

Kadınlar 3. Futbol  Ligi 16. Grup'ta 14. hafta karşılaşmasında Bağcılarspor ile Büyükçekmece Karadeniz İdman Ocağı ile Bağcılar Belediye...