Salı, Haziran 11, 2013

Hamidiye'de 'Gül' açtı

İstanbul 2.Amatör Lig 13.Grup’ta ilk 3 iddiasını devam ettirmek isteyen Hamidiyespor, Yıldıztabya sahasında aynı ilçenin diğer takımlarından olan Gültepespor ile karşılaştı. Sarı siyahlılar maçı 3-2 kazandı.


 


Her iki takımda Kağıthane ilçesinden olunca seyirciler arasında Kağıthane Belediyesi’nden Ali Yavuz ve Kağıthane Kulüpler Birliği Genel Sekreteri Barbaros Akkoyunlu da tribünde yerlerini aldılar.


 


Maça 3 puan için çıkan ev sahibi ekip, malesef bu isteğini bir türlü oyuna yansıtamadı. Gol arama yollarında tıkanıklar olunca orta alanda çok top kaybına neden olan şahsi hatalar sonrasında grupta iddiası bulunmayan konuk ekip biraz daha canlı oynamaya başladı.


 


Sarı siyahlı ekipten Tolga takımını 0-1 önde geçiren golü attığında sahada büyük bir sessizlik oldu. Ancak bu gol Hamidiyespor oyuncularını birazda olsa hareketlendirdi. Yapılan atakları ile rakip ceza alanına hızlı gidilmeye başlandı ve bununda ödülünü hızlı gelişen atak ile ceza alanında kontrolsüz hareket ile yapılan faul sonrasında penaltı kazanıldı. Penaltı vuruşunu kullanan Uğur beraberlik sayısını kaydetti. İlk yarının sonlarına gelinirken rakip alandan gelen uzun topu, kafa ile kalecisine vermek isteyen Bahadır’ın kafa vuruşu kısa düşünce Gültepe’li oyuncu Ahmet kaleci gelmeden topu kaparak takımını 1-2 öne geçiren golü kaydetti. İlk yarı bu gol ile sona erdi.


 


İkinci yarı oyuna daha hızlı başlayan Hamidiyespor hemen gol aramaya başladı. Ancak yapılan ataklar sonrasında olması gereken son vuruşlar bir türlü başarılı olamıyordu. Tecrübeli Recep Aykutalp oyuna forvet oyuncusu Turan Yavuz’u aldı.  Turan Yavuz oyuna girdikten 5 dakika sonra takımının beraberlik golünü attı ve durum  2-2 oldu. 


 


Bu gol sonrasında galibiyeti kovalayan taraf olan ev sahibi ekip defansında açıklarda vermeye başladı ve ard arda 2-3 pozisyon atak sonrasında kalesinde tehlikeler yaşadı. Sarı siyahlı ekipten bir oyuncu itirazlardan dolayı ikinci sarı karttan oyun dışı kaldı. Yine kalabalık olarak yapılan bir atak sonrasında defansında 2 ye 3 yakalanan Hamidiyespor defansı maçın sonlarına gelinirken 10 kişi kalan rakibinden mağlubiyet golünü yediler.  Oyuna sonradan giren Yaşar’ın attığı gol ile 2-3 olan skor ile ev sahibi ekip ilk 3 mücadelesinde ağır bir yara almış oldu. Sarı siyahlı ekipte Tolga ve Tuncay’ın oyunları, alınan galibiyette etkili olduğunu söyleyebiliriz.


 


Hamidiyespor un aldığı mağlubiyetlere bakıldığında Kağıthane ilçesinin diğer takımlarına kaybettiği maçlardaki puanları çok arayacak durumda görünüyor. Gültepespor aldığı 3 puan ile 8.sırada 12 puan ile yer aldı bu hafta. Hamidiyespor ise 25 puan ile 4.sırada yer alıyor, ancak üst sıraları yakalamak için kalan maçlarda daha dikkatli olup puan kaybetmemesi gerekiyor. Bu haftada Cevatpaşa ile deplasmanda karşılaşacaklar.


HABER-FOTOĞRAF: OGÜN KOCA


[gallery link="file" order="DESC" columns="5"]

Hiç yorum yok:

Şampiyon Bağcılar şov yaparak play-off'ta

Kadınlar 3. Futbol  Ligi 16. Grup'ta 14. hafta karşılaşmasında Bağcılarspor ile Büyükçekmece Karadeniz İdman Ocağı ile Bağcılar Belediye...