Salı, Mayıs 01, 2012

Yılmaz Aktepe: Bu liglerde yine pis kokular alıyorum

2011-2012 Futbol sezonunun sonlarına yaklaşırken özelikle U-14 Yıldızlar ve
U-13 Minikler Liginin başlaması ile birlikte şikâyetler ve pis kokularda artmaya başlarken, Yerel Futbol Sitesi okuyucuları için Yılmaz Aktepe köşe yazısında tüm ayrıntıları dile getirdi.

Değerli sporseverler ve sevgili okuyucularımız özelikle son iki haftadır U-13 Minikler müsabakalarında sahalarımız da sürekli o büyük oynatıyor, bu alışmış yıllardır hep böyle yaparak şampiyon oluyorlar gibi sözler sıkça duymaya başladım bu tür konuşmalar benim artık midemi bulandırmaya başladı.
Biz karşılaşmadık çok şükür.Ancak başka maçlardan emin olmamakla birlikte tahmin ettiklerim diyelim var. Bu bence çok büyük bir suçlama olduğundan kimseyi emin olmadan parmakla göstermem yanlış olur. Federasyonumuzun da konu ile ilgili maçlardan sonra denetleme mekanizması vardır herhalde. Tabi önemli olan bizim iç mekanizmalarımız.
Son haftalarda amatör liglerde “Sahte futbolcu” oynatılmasını herkesin Fair Play ruhuna uygun davranması gerektiğini ifade ederek, “Sahte futbolcu oynatmak, spor ve sporcuya saygısızlık ve emek hırsızlığıdır. Aynı zamanda suçtur. İster Kulüp yöneticisi, ister antrenör, ister futbolcu her kim olursa olsun bu suçu işleyen kadar göz yumanlarda suçludur. Biz tüm kulüplerimizden “Fair Play ve temiz futbol” bekliyoruz. Bu konuda başta TFF olmak üzere, kulüplerimize, futbol İl temsilciliğine, Hakemlere ve antrenörlerimize görev düşmektedir.
Spor müsabakalarının bir şölen havasında geçmesini sağlamak üzere herkesin üzerine düşeni yapmasının gerekli ve zorunlu olduğu düşüncesindeyim.
Bu konuda yapılan yasal düzenlemelerin etkin bir şekilde uygulanıp hayata geçirilmesini Bundan sonra alınacak önlemlerin daha hızlı uygulanmasını sağlamak en başta TFF’nin  görevimdir.

Ben bir spor adamı ve spor yazarı olarak Ceza alanları adları, resimleri ile bilmek, cezanın uygulandığını görmek istiyorum.Herkes görmeli ve inanmalı.. O zaman korku, çekinme başlar. Ceza o zaman "Önleyici" olur."Ayrı bir başlıkta bu konuyu buraya taşımamda ki neden hem cezasının ne olduğunu merak etmem hem de böyle bir gaflet içerisinde olan takımların yanlışlarından dönmelerini istememdir. Aslında şu başlık da olabilirdi her şey sadece maç kazanmak mı yoksa şerefi ile bir bütün olarak ligi tamamlamak mı? Konuya gösterdiğiniz ilgi ve duyarlılıktan dolayı teşekkür eder, şiddetsiz günler dilerim.

YAZI: YILMAZ AKTEPE

3 yorum:

MUSTAFA YILMAZ dedi ki...

BENDE KATILIYORUM BÜTÜN BU LİGLERDE SAHTECİLİK HAD SAFHADA BUNLARI YAPANLAR BASINA TEŞİR EDİLMELİ VE BUNU YAPAN YÖNETİCİ ,ANTRENÖR ÖMÜR BOYU MÜSABAKALARDAN MEN EDİLMELİ....

Adsız dedi ki...

Balık başdan kokarmış derler:antrenör yöneticiye bağlı,yönetici kulübe,kulüpler federsayonlara,federsayonlar uefa 'ya.Anlatmak istediğim Ermanın dediği gibi''Türk futbolundan cacık olmaz''

Adsız dedi ki...

Yılmaz beyin karşılaşmadığı çok şey var anlaşılan,U 13 ligleri aynı ilçe takımları arasında oynanmakta yani kura çekimi olmadan yok. Takımlar birbirini tanıyor ve ilçede 1. olmak için her türlü kavga dövüş oluyor.Takımlar sevdiği bir takıma farklı kadro sevmediği bir kulübe daha farklı kadroyla çıkabiliyor.

İstanbul 2. Amatör Lig 4 Mayıs 2024 Cumartesi Programı

İstanbul 2. Amatör Lig'de heyecan tüm hızıyla devam ediyor...