Salı, Mayıs 01, 2012

"Karma yapın karşımıza öyle çıkın": Kura çekimi izlenimleri

Bölgesel Amatör Lig baraj maçlarının kuraları bugün çekildi. Kura çekimini takip eden muhabir arkadaşımız Erhan Harput izlenimlerini sizler için aktarıyor…


Bugün gerçekleştirilen kura çekimi öncesinde İstanbul Orhan Saka Amatör Evi’ne erken gelen kulüp başkanlarını ve yöneticilerini TFF İstanbul İl Başkanı Yemen Ekşioğlu odasında bizzat ağırladı. Gayet neşeli olan Yemen Ekşioğlu’nun binaya giriş yaptığında zemin kattaki sesi, 3. kattan duyuluyordu. Neşesinin sebebinde ise İstanbul’dan 2 takımın 3.Lig’e terfi etmesiydi. Görevi döneminde geçen sene 3 takımın 3.Lig’e, bu sene de 2 takımın 3.Lig’e terfi etmesinden dolayı son derece keyifli ve bir o kadar da neşeli olan Ekşioğlu “ İstanbul takımlarının kontenjanında 2 takımın birden yükselebilme şansının doğdurulması için özellikle bizzat şahsım adına ben Ankara’da önemli mücadeleler verdim. İlk önce güzel futbol ve hak edilmiş bir galibiyetle Silivri takımımız 3.Lig’e çıktı. Ardından da dün Fatih Karagümrük 3.Lig’e çıktı. Maltepe Stadı’nda çok güzel mücadele oldu. Son dakika golüyle saha adeta şenlik alanına döndü” ifadelerini kullandı. Büyükçekmecespor’un da çok kaliteli bir takım olduğunu dile getiren Ekşioğlu “Onlara da yazık oldu” dedi.

'İşiniz zor'
Malum geçen sezon İstanbul’da 2 baraj maçı olmuş, ikisini de Süper Amatör’den gelen takımlar (İstanbulspor ve Bayrampaşa Tunaspor) kazanmıştı. Ekşioğlu bu sezon SAL’dan gelen takımların yöneticilerine işlerinin çok zor olduğunu belirterek, “BAL takımlarımızın hepsi de birbirinden kaliteli” dedi.


Bayrampaşa Tunaspor'un itirazı
Yapılan hoş sohbetlerin ardından Bayrampaşa Tunaspor Başkanı Kenan Kır, Yemen Ekşioğlu’na dönerek, esprili bir dille “Başkanım ben neden buradayım?” dedi. Başkan Kır, 13. Grup’u 34 puanla bitirip, ligin ikinci yarısında en iyi performansı gösteren ekip olduğunu, ilk yarıda şanssız puanlar kaybettiklerini yoksa şuan daha üst noktalarda olacağından bahsetti. Bunun üzerine Yemen Ekşioğlu yine esprili bir dille yanaşarak Kır’a bir Karadeniz fıkrası anlattı ve “Bu statünün sezon başında da olduğunu o zaman neden şikayetinizi dile getirmediniz diye sormazlar mı?” dedi. Yapılan bu konuşmaların ardından kura saati yaklaştığı için kura çekimi odasına geçildi.


Tanrıyaşükür'den Tunaspor'a destek
Kura çekimi odasına girilip, konuklar yerine oturduğunda tekrardan Bayrampaşa Tunaspor Başkanı Kenan Kır söz isteyerek ayağa kalktı. Kır, Bölgesel Amatör Lig statüsünü bir kez daha eleştirerek, salonda bulunan Bölgesel Amatör Lig takımlarından destek istedi. Kır, “Hafta içerisinde bölgemizin gazetesi olan Paşavizyon Gazetesi’ne bazı açıklamalarda bulunacağım, eğer bu konuda siz de benim gibi düşünüyorsanız arkamızda olmanızı istiyoruz” dedi. Bunun üzerine salonda İstanbul Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Genel Sekreteri Ali Tanrıyaşükür bir söz alarak Tunaspor Başkanının söylediklerine katıldığını vurgulayan bir açıklama yaptı.


Salonda gergin anlar
Kura çekimi öncesinde salonda zaman zaman sert rüzgarlar da esti. Yemen Ekşioğlu, “Zeytinburnu takımıyla eşlemek isteyen var mı?” diye sorunca, birkaç takım yöneticisi direkt olarak el kaldırdı. Bunun üzerine salonda bulunan Zeytinburnuspor Futbol takım kaptanı, “Sizler aranızda karma yapın, bizim karşımıza öyle çıkın” diye sert bir çıkış yaptı. Mavi-Beyazlılar’ın teknik direktörü de futbolsunu destekleyici laflar söyledi.


Alibeyköy-Beykoz maçı için kararsızlık
Bu sert rüzgarla sonrasında kura çekimi için, kura numarası seçilmek üzere yetkililer masaya doğru yöneldiler. Kura çekiminde ise eşleşmeler sonrasında ateşli eşleşmeler meydana çıktı. Daha önceleri belirtilen sahalar (Bayrampaşa, Bulvar, Alemdağ, Paşabahçe) içerisinde oluşan eşleşmeler sonrasında zorunlu olarak saha değişikliğine gidildi. Bütün maçların sahaları da belli olduktan sonra en son olarak Alibeyköyspor – Beykoz 1908 A.Ş maçına stat aramaya geçildi. Çünkü bu maçın seyirci bakımından diğer maçlara göre daha yoğun olacağı için, emniyetli bir stat bulunması gerekiyordu.

Alibeyköyspor Kulübü Başkanı Ali Zengin bu yaşanan gelişmeler üzerine ayağa kalkarak söz istedi ve “Biz Alibeyköyspor olarak bu maçın sağ salim atlatılması taraftarıyız. İster yenelim, ister yenilelim en ufak bir olayın yaşanmasını istemeyiz. Orada bir kişinin yaralanmasının veya başka bir olay olmasına bizim gönlümüz el vermez. Biz bu olayların dışında olmak istiyoruz” dedi.
Salonda yaklaşık bir 10 dakika karar verme aşamasından sonra son olarak bu maçın Silivri Stadı’nda oynatılmasına karar verildi. Bundan sonra bazı maçların günleri değişti, bazılarının yine statları değişti, saatler 14.30’dan 15.30’a alındı derken karara varıldı.
Daha sonrasında ise ekipler birbirlerine başarı dileklerini ileterek salondan ayrıldılar.

YAZI-FOTOĞRAF: ERHAN HARPUT

12 yorum:

sk adalet dedi ki...

sevdamıza kimse engel olamaz..SAL maçlarında içerde dışarda takımımızı yanlız bırakmadık.Yine orda olacağız..Şu an kayıt edilen 20 otobüs sayı maç gününe kadar artabilir.silivride olacağız..silivri taraftarı da yanımızda olcağından eminiz.Maçda sağ duyulu taraftar olarak Alibeyköysporumuzu 90 dakika olmadı 120 dakika destekleyeceğiz.<Burdan tek söyleyeceğim 15 yaşından küçükler maça gelmesin..sk adalet

M.NEJAT İŞSEVER dedi ki...

Sayın Ekşioğlu B.Tunaspor'un itirazı üzerine sezon başında nerede idiniz diyor. Pişkinliğin bu kadarı da o kişinin sağlıklı düşünemediğini gösteriyor. İftiharla bahsettiği İstanbul takımlarının hakkını koruması sezon başında belli olan statüyü değiştirme çabalarından kaynaklanmıyormu!
Bu sene başaramadığı 1 Amatör 2.cilerinin direkt çıkması kulisi en yakın bir örnek.
Ayrıca bu maçlar için seçtiği uygun olmayan sahaların on beş dakika içinde defalarca değiştirilirmesi,
Zeytinburnu'nu küçümsemesi bırakın
İstanbul İl Temsilciliğine(Bir tek kendisi Başkan diyor) sahip olduğu
TFF Yönetim Kurulu üyeliği'ne yakışmı
yor. TFF gerçek Yönetimine kavuşuncaya kadar İstanbul Amatör futbolu mecburen katlanacak.

Adsız dedi ki...

SAL'dan gelen takımlardan Vefa dışndaki takımlara şans tanımıyorum.Vefa'nın da şansının %40 olduğunu düşünüyorum.

Adsız dedi ki...

Alibeyköyspor taraftarı Silivri'ye akacak dün öğlen kuralar çekildi , akşam afişler asıldı bile çok heyecanlıyız maçı Silivri değil Fizan'a da verseler yine orda olacağız.

6 Mayıs Pazar günü Alibeyköy nüfusu 1 günlüğüne Silivri'ye taşınacak.

Adsız dedi ki...

BÜYÜK BEYKOZ silivriyi sallıyacak kimle birleşirseniz birlişin gücünüz yetmez boğazın yargıçları yaş 34.

Adsız dedi ki...

işin gerçeği tuna vefayı ezer geçer bal daki takımlar sal dakilerden 10 gömlek üstün bu sene geçen sene eşittiler

Adsız dedi ki...

geliyoruz BEYKOZ YAŞ 34

Adsız dedi ki...

bizi küçümseyenlere kesin cezayı zeytinburnulular

Adsız dedi ki...

dikkat ölüm tehlikesi zeytinburnulular

Adsız dedi ki...

zeytinburnu düşmanı yemen ekşioğlu

Adsız dedi ki...

Zeytinburnu bu parasızlıkla çoooook iyi top oynuyor antrenöründen malzemecisine kadar herkes aç yazık bu takıma Allahtan içinde futbolu seven ve takımı sahiplenenler varda idare ediyorlar...

Adsız dedi ki...

büyük ALİBEYKÖY TARAFTARININ kimseyle birleşmesine gerek yoktur o tek başına bir EFSANEDİR. BU BÖYLE BİLİNE...

Taçspor 90+9'da yıkıldı

Bölgesel Amatör Lig 2. Grup'ta Taçspor kazanması halinde direkt ligde kalacağı maçta sahasında Kullar 1975 Spor'a 4-3 yenildi.