Cumartesi, Nisan 23, 2011

Köşe: Ümraniyespor kurtar TFF'yi!


Eveeeeet… BAL’da sezon neredeyse bitti. İstanbul Süper Amatör Lig de bitti. Çıkanlar belli oldu. Efkan kendini o kadar parçaladı statüyü anlatmak için, sakalı da var oysa ama dinleyen pek çıkmadı! Son ana kadar yok 8 takım çıksın İstanbul’dan, yok 10 tane çıksın istekleri, iddiaları… Eh insanlar da haklı yıllarca, sezon başındaki statünün sezon sonu değiştirilip ona buna kıyak yapılmasına alışmışlar, ‘tutarsa’ diye bu sene de denediler ancak sonunda Yerel Futbol’un dediğine geldiler. 4+1 takım çıkıyor, 2 takım play-off oynuyor. Neyse ki Türkiye’de halen kanun, nizam varmış.

Niye 5 değil de 4+1 dedim? Son maçta Kadırgaspor’a yenilip beşinci olan buna rağmen BAL’a çıkmış gibi sevinen Beşyüzevlerspor aslında halen çıkmış değil! Daha önce burada yazıldı, Beşyüzevler ancak Ümraniyespor şampiyon olursa çıkıyor. Aksi takdirde Ümraniyespor terfi alamazsa, 11. Grup’ta zaten iki İstanbul takımı düştüğü için, İstanbul’un 12 olan il kontenjanını 12’de sabitlemek için direkt çıkan takım sayısı 4’e inecek. Beşyüzevlerspor de play-off oynayacak.

Gerçi Ümraniyespor iki hafta kala 5 puan önde, bu hafta sahasında küme düşmesi kesinleşen Küçükköyspor’la oynuyor, çıkarlar herhalde. Beşyüzevler de direkt çıkar. Ama DAHA ÇIKMADI. Usulen beklenmesi gerekiyordu.

Bu durumda TFF gitti, İstanbul’un play-off kuralarını çekti. Beşyüzevlerspor’un play-off’a kalma durumu varken, Bayrampaşa Tunaspor ve İstanbulspor torbaya atıldı. TFF’nin bir bildiği mi var yoksa anlamadım. Bu, UEFA’nın daha Süper Lig bitmeden “Bursaspor buradan şampiyon olamaz artık” diyip Trabzonspor ve Fenerbahçe’yi  bugün Şampiyonlar Ligi kura çekimine alması gibi bir şey oldu. Bu noktada Ümraniyespor’a büyük görev düşüyor! Yarın kazanıp TFF İstanbul İl Temsilciliği’ni kurtarmalılar. Yoksa malum son hafta Düzcespor-Ümraniyespor!

Şanslı olan Türkiye Şampiyonası'na gider!
İstanbul’da U19 Türkiye Şampiyonası elemeleri geçtiğimiz hafta oynandı. 22 takım birbiriyle eşleşti, kazananlar Türkiye Şampiyonası’na gitti. 1 takım, İstanbul Gümüşhanespor kura çekip maç falan yapmadan şampiyona vizesi aldı. Bu takımın özelliği ne? Hiç. Kura çekti gitti. Onların yerinde Dudulluspor veya Gürpınarspor da olabilirdi. Şimdi maç oynayıp da elenen takımlara yazık değil mi? Elenen Ümraniyespor, Albayrakspor, Çubukluspor çok iyi takımlardı, çok daha iyi takımlara denk gelip elendiler. Onların günahı ne? İleride futbolcular konuşur aralarında. “Türkiye Şampiyonası’na niye gidemedik?” “Şanssız olduğumuz için”. Yazık.

YAZAN: EMRE KISPETÇİOĞLU (A.K.A DRACO MALFOY)

5 yorum:

Adsız dedi ki...

arkadaşımız ist.gümüşhaneye şanslı olduğu için diğer elenen bazı takımlarında daha iyi takımlara denk geldikleri için şansızlıkla elendiklerini yazmış peki bu yazıyı yazan arkadaş ist.gümüşhane U19 takımını hiç izlemişmi?1992 doğumlu futbolcuların oynadığı ligde nerdeyse tamamı 1994 doğumlu olan bu takımı önce izlemesini tavsiye ederimm ..Bu arada şanstan bahsederken ist.gümüşhane takımının geçen seneki u17 takımının çok şanslıya türkiye biriniliği eleme maçında galatasarayla eşleşip elendiğini bu senede yine u17 takımının t.birinciliği ikinci elemelerinde şansı sebebiyle yine spor toto lig takımlarından kasımpaşaya penaltılarla elendiğini belirtmek isterim ne kadar şanslı bir takım değilmi???????

Kenan Özvaran dedi ki...

Eğer Ümraniyespor lig çıkamazsa, Beşyüzevler ve Sultanbeyli Play-Out oynayacak.

Adsız dedi ki...

Sultanbeyli Belediye hiçbir şekilde play-off oynamıyor. Statüyü açıp okusanıza

muttalip.simsek dedi ki...

gercekten cok guzel bır yazı olmus elınıze saglık

muttalip.simsek dedi ki...

yorumlayan arkadaslar isimler takımlar uzerınde durmayın anlatılan baska sız alınmayın.sıtem statuye.ılgınc karalar varsayımlara dayanarak acıklama yapılması gercekten ılgınc.

Toplam 10 takım 3. Lig'e çıkmayı garantiledi

Bölgesel Amatör Lig'de 12 gruptan 10'unda şampiyonlar belli oldu.