Perşembe, Şubat 21, 2008

Tekirdağ’da haftasonunun değerlendirmesi

HABER: BENAN DİKER
Tekirdağ Süper amatörde son dört haftaya giriliyor.Terfiye gidecek takımların hemen hemen belli olduğu ligte küme düşme hattındaki Adalet-Akçeşme mücadelesi son maça kadar gidecek gibi görünüyor. Zira fikstür avantajının 3 puan geride bulunan Adaletspor’da olması bu heyecanı
daha da artıracak gibi gözüküyor.
Tekirdağda 1. amatör A grubu Cumartesi günü oynanacak maçlarla 1 maç dışında tamamlanacakken; gözler küme düşenin belli olacağı Muratlı-Muratlı Kurtuluş derbisinde olacak. Kurtuluşspor kazanamazsa lige veda edecek. Sağlıkspor’un şampiyonluğunu ilan ettiği grupta diğer maçlar tamamen prestij için olacak.

2. Amatör Küme başlıyor
Tekirdağda 2.amatör 3 grupta oynanacak maçlarla başlıyor. Grup birincisi olacak 3 ekibin 1. Amatöre yükseleceği gruplar hakkında kısa değerlendirmelerim:

A Grubu
Tekirdağ&Hayrabolu&Malkara temsilcilerinden oluşan 8 ekibin mücadelesine sahne olacak. Geçen sene son maçta şampiyonluğu 100.Yıl’a evinde kaybederek bu ekibe kaptıran Şalgamlı Bld ve iddaalı Kozyürük yanında Tekirdağ temsilcileri kapalı kutu konumunda bulunuyor. Ligin yeni takımları ise geçen sezon 1. amatörden düşen Lahana Yeşilova; Kumbağspor (geçen yıl lige katılmadılar) ve Tekirdağ Anadolu Lisesi (bu sene federe olup lige girdiler) olacak.

B Grubu
Çorlu&Muratlı&Ereğli temsilcilerinden oluşan 7 takımlı grupta bu sene federe olup lige giren Çorlu Karadenizspor; geçen sene son maçta berabere kalıp şampiyonluğu kaybeden Muratlı’nın grupta bulunan tek temsilcisi Kırkkepeneklispor ve Çorlu’nun diğer temsilcilerinden Marmaracıkspor şampiyonlukta diğer rakiplerine göre bir adım önde gözüküyor. Diğer tüm ekipler zor da olsa bir süpriz peşinde olacak.

C Grubu
Çerkezköy&Saray temsilcilerinden oluşan 7 takımlı grupta Saray takımları favori gözüküyor. Süper lig tecrübeli Saray 75. Yılspor ve Sarayspor grubun iddaalı iki ekibi; ayrıca geçen sezon 1. amatörden düşen Saray Çukuryurtspor ve geçen sezon ligden çekilen Çerkezköy Fevzipaşaspor 2. amatörde devam kararı aldı ve şanslarını sonuna kadar zorlayacak gibi görünüyorlar. Ligde bulunan diğer takımlardan Karaağaç ve K. Yoncalı üst sıralar için oynarken Beyazköy bu sezon hazırlık maçlarındaki görüntüsü ile çok da iddaalı olmadığını gösterdi. Ayrıca hatırlatmada yarar gördüğüm bir başka nokta da Çerkezköy temsilcilerinin (Fevzipaşa&Karağaç) ilçede bulunan tek sahanın çim olması nedeniyle maçlarını Kapaklı Kum Saha’da oynayacak olması.

Hiç yorum yok:

SAL Klasman 27 Mart 2024 Çarşamba Sonuçları

İstanbul SAL Klasman B Grubu'nda ikinci hafta maçlarının sonuçları haberin devamındadır...