Çarşamba, Şubat 27, 2008

Paşa'dan gol şov

Mustafakemalpaşaspor, yedekler ve gençlerle çıkan İstinye'yi farklı geçti.

MUSTAFAKEMALPAŞA: 6 İSTİNYESPOR: 0

HABER-YORUM: AHMET FARUK ÖZCAN
Avcılar Stadı'nda güzel bir havada oynanan karşılaşma son derece zevkli mücadeleye sahne oldu. İki takım için de prestijden başka önemi olmayan karşılaşmayı kazanan takım ligi altıncı bitirme şansı yakalayacaktı, bu şanşı da Mustafakemalpaşa yakalamış oldu.

Sezonun ilk yarısında iki takım arasında oynanan karşılaşmada yaşanan olaylardan dolayı MK Paşalı futbolcular bu maça çok değişik bir psikoloji ile hazırlandılar. İstinyespor Kulubü ilk maçta olayları çıkartan futbolcularını getirmeyerek belki de çıkacak olası olayları önledi. Çoğu ilk on birde oynayan oyuncuları getirmeye çekinen İstinye Kulubü, bu farkın geleceğini belki de belkiyordu. Maçtan önce İstinyeli futbolcular, ilk maçta yaşanan olayları affettirmesi açısından her bir futbolcuya gül vererek Paşalı oyuncuların bir açıdan gönüllerini kazanmaya çalıştılar.

Bu maça adeta bütün sezonun hırsıyla başlayan MK Paşa maçın ilk dakikalarından son dakikasına kadar sayısız gol pozisyonuna girdi. Daha maçın başında Avcılar ekibi Ercan, Erkan ve Hakan ile net pozisyonları harcadı. Konuk kırmızı-yeşilli kulüp oyun kurmakta zorlanınca Paşa İstinye kalesini ablukaya aldı. 21. dakikada Ramazan'ın enfes ara pasıyla buluşan K. Hakan (oyunda kaldığı sürede pek etkili değildi) topu kalecinin üstünden aşırtarak durumu 1-0 yaptı. Bu golden sonra özellikle sağ taraftan getirdiği topları Mesut ile iyi kullanamayan Paşa farkı açacak golleri bulamadı. 33. dakikaya kadar çok fazla ofsaytta kalan Erkan teknik direktörüyle ağız dalaşına girdikten sonra oyundan çıkmak istedi. Teknik heyet de bu futbolcuyu kenara alıp yerine K. Caner'i sahaya sürdü. K. Caner girdiği pozisyonda şık bir vuruşla skoru 2-0 yaptı.

Bu golden sonra B. Caner ve özellikle Ramazan'ın ara paslarıyla pozisyonları artıran MK Paşa, İstinye kalecisine bir dakika dinlenme fırsatı vermedi. İlk yarının son dakikasında B. Caner şık çalımlarla ceza sahasına girip kaleci ile karşı karşıya kaldı, kalecinin altından meşin yuvarlağı 3. kez ağlarla buluşturdu: 3-0.

İkinci yarı ev sahibi ekibin farkı artıracağını düşünenler pek de yanılmadı. İlk yarıda atak yapamayan İstinyespor ise ikinci yarının başlarında rakip kalede pozisyon bulmayı başardı. Devrenin ilk 10 dakikası İstinye topu ayağında tutmayı başarsa da, Paşalı futbolcular daha sonra tekrar oyuna ağırlıklarını koydular. İkinci yarı oyuna giren K. İbrahim oyunu hızlandırmaya başladı. Paşa Ercan ve K. Caner ile girdiği pozisyonları yine değerlendiremedi. Taraftarlar, "Bu goller nasıl kaçıyor" demeye başladılar ki K. İbrahim 60. ve 69. dakikalarda iki kendine yakışan güzellikte gol atarak durmu 5-0 yaptı.

İstinye'nin MK Paşa kalesinde yakaladığı tehlike sayabileceğimiz pozisyonları, genelde serbest atışlardan yakaladılar. Topları, boy uzunluğu 2 metreye yakın olan kaptanlarına ulaştırarak ondan gol bekliyorlardı. Sadece bir pozisyonda bu oyuncunun kafa vuruşu direkten döndü. Mustafakemalpaşaspor 83. dakikada K.Caner'in düşürülmesiyle yakaladığı penaltıyı, yakında askere gidecek olan kalecileri Uğura attırdılar. Uğur da durumu 6-0'a getirdi. Maçın uzatma dakikalarında ev sahibi ekipten Ahmet'in yaptığı büyük hata sonrası, üç futbolcunun arasından topu kapan İstinyeli forvet oyuncusu takımının tek sayısını atmak üzereydi ki kaleci Uğur güzel bir kurtarış yaptı. Uğur maç boyunca ilk kez yere yatarak kurtarış yaptı.

Bu sonuç hiç kimseyi yanıltmasın. Mustafakemalpaşa iyi takım, İstinye köyü takım diye bişey hiç kimsenin aklına gelmesin. İstinye bu maça yedekler ve genç takımdan gelen isimlerle çıktı. Artık iki takım da gelecek sezonu düşünmeye başladı.
Mustafakemalpaşa bu sezon ligde kaldı ancak sonlara doğru biraz stres yaşadı. Gelecek sezon bu stresi yaşamamak istiyorsa iyi bir takım ile sezona başlaması lazım, bu da yönetimin elinde...

1 yorum:

Adsız dedi ki...

skora bakmayın Paşa o kadarda abartıracak kadar iyi takım değil. izlediğim kağıthane naçında dökülmüşlerdi

Genç Kartaltepeliler depremzedeleri unutmadı

Genç Kartaltepeliler taraftar grubu, bu bayramda da deprem bölgesini unutmadı.