Cumartesi, Şubat 23, 2008

MK Paşa'da sezonun değerlendirmesi-1


İstanbul Süper amatör küme 1. grupta bulunan Avcılar temsilcisi Mustafakemalpaşaspor'u bütün olumsuzluklara lağmen ligde tutan ve son iki haftada alacakları galibiyetlerle takımı daha da üste taşımayı hedefleyen futbolcuları, sezon boyunca Yeşil-Kırmızılıların maçlarını sizler için aktaran Ahmet Faruk Özcan kaleme aldı...

YAZI: AHMET FARUK ÖZCAN
1) Uğur(Kaleci): 2 seneden beri Paşa'da oynayan Uğur özellikle yan toplardaki zamanlaması ile öne çıkıyor. Arkadaşlarını uyaran, defansın arkasına gelen topları bir libero gibi karşılaması son derece önemli bir özellik. Karşı karşıya kalınan toplarda çok iyi olmaması ve yediği golden sonra çok çabuk moralinin bozulması olumsuz yanları. En büyük sorunu ise lig bitiminde vatani görevini yapmak üzere askere gidecek olması.
2) Umut(Kaleci): Geçen sene izlediğin Umut'la bu sene izlediğim Umut arasında çok büyük fark var. İyi bir kaleci olmasına rağmen bu sene öyle goller yedi ki takımının puan almasını engelledi diyebiliriz. Boy avantajı olmasına rağmen yan toplarda Uğur kadar iyi değil ancak karşı karşıya ona gol atacak adam amatör kümede parmakla sayılacak kadar azdır. İdmanlardaki performasını lige taşısa takımı tek başına ilk 4'e sokacak kalitede bir kaleci. Bu oyuncuya dikkat edin!
3) Cihan(Sol Bek): Paşa'nın bu sene hemen hemen bütün maçlarda oynayan 2 oyuncusundan biri. İdmanlardaki hareketleri ve oynadığı oyundan ötürü ona arkadaşları Alex lakabını taktılar ama bu Alex maçlarda sanki duruyor. Hocaya bazı maçlarda saç baş yolduran Cihan, günü geliyor takımı tek başına sırtlayabilecek kapasitede olduğunu herkese gösteriyor. Transfer çalışmalarına kendi imkanları ile devam eden Cihan gurbete gidip (Almanya'ya) hem çalışıp oradaki bir amatör kümede futbol yaşantısına devam edebilir.
4) Hüsnü(Stoper): Takımın en yaşlı (31) ve en tecrübelisi Hüsnü profesyonel futbol yaşantısından sonra amator kümede birçok takımda oynadıktan sonra Paşa'ya bu sene geldi. Son derece soğukkanlı, ayağa iyi baslar atan,attığı uzun paslarla forveti gol pozisyonuna sokan bir futbolcu.Hava toplarında mükemmele yakın bir performans sergiliyor her maçta. İşinden dolayı idmanlara çoğu zaman katılamayan Hüsnü maç günü forma verildiğinde elinden gelen herşeyi yapmaya çalışıyor. Bu idmanlara katılmayıp oynaması bazı takım arkadaşlarını olumsuz yönde etkilese de son söz hocada olduğu için ses çıkartılamıyor.
5) Alpaslan(Stoper): Sezon başında gelen Apo profesyonel (Z.Burnu, Giresun) top oynamış bir futbolcu. Takımın daha iyi olması için işini bırakıp erkenden idmanlara geliyordu.Takıma bir abilik yapıyordu ama çoğu futbolcu bunun kıymetini bilmedi. O da yaşadığı bir olumsuz olaydan sonra ligin 2. yarısında takımdan ayrıldı.
6) Mesut(Sağ bek): Bu sene en fazla maç oynayan oyuncu. Paşa'nın daimi sağ beki. Futbol yaşantısına Paşa'da sağ bek olarak başladı, bu takımda sağ bek olarak bitirecek gibi gözüküyor.İyi bir sağ bek olmasına rağmen arkasına atılan ters toplarda zamanlama hatası yapsa da hızıyla bu hatasını gideriyor. Son derece hucuma çıkmayı seven Mesut (Fb'li Gökhan Gönül'ü kendine örnek alıyor) yaptığı bu çıkışlarda yaptığı ortalar bazen kötü olsa da ileri geri gidip gelmesi iyi bir özellik. En büyük özelliği çok hırslı bir futbolcu olması.
7) Erdem(Sol bek,Stoper): Asıl yeri stoper olmasına rağmen hoca ona sol bekte görev veriyor desek yalan olur. Çünkü orada da oynatılmıyor. Bu sene şimdiye kadar toplasan 4 maç oynamadı. İlk çıktığı maçta son derece iyi oynayan İkinci oynadığı maçta takımda herkesin kötü gözükmesine rağmen fatura ona kesildi. İdman kaçırmayan tek oyuncu olmasına rağmen oynayamaması onu da çoğu arkadaşı gibi idmanları zevksiz yapmasına yol açtı. Ama karakterli bir oyuncu olduğu söylenebilir. İzlenmesi gerekli.
8)Mecit(Sağ bek): Önünde Mesut'un olması nedeniyle bu sene pek oynamadı.Genç bir oyuncu olmasına rağmen çok iyi vuruşları vardır. Sağ bek olmasına rağmen stoper ve ön liberoda oynayabilmesi onun en önemli özelliği. Son haftalarda oynaması bekleniyor, iyi oynayacağı görüşündeyim.
9) Vedat(Kaleci): Takıma 2. yarı katılan vedat antrenman eksikliği yüzünden hiç oynayamadı. Önündeki kalecilerin de iyi olması onun kaleye geçmesini zorlaştırdı. Kalan 2 haftada oynaması bekleniyor. Nasıl bir maç çıkaracağını herkes merak ediyor.

Sadece defans ve kalecileri değerlendirdik bir kaç gün sonra orta saha ve forvet oyuncularına da değineceğiz...

1 yorum:

Adsız dedi ki...

bu ne yaa sanki milli takım

SAL Klasman 3. hafta maç programı

İstanbul Süper Amatör Lig Klasman Grubu'nda 3. hafta maç programı ektedir...