Salı, Şubat 26, 2008

İstanbul SAL'da 21. haftaya bakış

1. Grup'ta ikinci yarının flaş takımı GOP Pazariçi Köprülüspor.

1. Grup
Hasköy-Tozkoparan (1-2): Hasköyspor o kadar boşladı ki ligi, düşmesi daha önce kesinleşen Tozkoparan’a bile yenild. BU, Hasköy’ün üste 5. yenilgisi. Tozkoparan haftalar sonra galip.
Bostancı-Tuzla (0-7): Ligden düşmesi kesinleşen genç Bostancı, güçlü rakibine direnemedi.
Mustafakemalpaşa-İstinye (6-0): İlk yarıdaki maç sonrası MK Paşalılar saldırıya uğramış, bazı futbolcular hastanelik olmuştu. O maçın rövanşında Avcılar temsilcisi en iyi yanıtı sahada verdi.
Tepebağ Kültür-Pazariçi Köprülü (2-3): Köprülüspor ikinci yarının ilk haftasında 11 puanla sondan ikinciydi. Şimdi 32 puanla beşinci sıradalar! Gelecek sene de böyle olsunlar, buraya yazıyorum terfilerdeler. Kültürspor artık seneye bakıyor.
Kağıthane-Zara Ekinli (2-0): Kağıthane üçüncülük yarışında öne geçti. Bir ara üst üste kaybettikleri puanlara yanıyor onlar da.
Beylikdüzü-Sultanbeyli Bld (2-0): Beylikdüzü sezon boyunca çevre stadyumlarda oynadı ama şampiyonluk turunu kendi stadında attı. Sultanbeyli’nin gücü bu kadar.

2. Grup
Bakırköy-Haliç (2-1): Korku filmi sona erdi! Bakırköyspor grubunda şampiyonluğu garantilerden Haliç’i ateşe attı. Terfi maçlarında performansını en çok merak edeceğimiz takım kesinlikle Bakırköy olacak!
Okspor-Anadolu Hisarı (3-4): Anadolu Hisarı bu sezon İstanbul Süper Amatör’de en sürpriz sonuçlara imza atan takım. Bir hafta lideri yemip öteki hafta lig sonuncusundan fark yiyecek potansiyele sahipler. Güzelce’ye, Batı Trakya’ya attıkları çelmeler bu takımların kaderini etkiledi. Çok gol atıp çok da yiyorlar.
Küçükpazar-Kuştepe (3-1): 2-0’lık Güzelce yenilgisi sonrası Küçükpazar’ın Yaşar İçli’yle yollarını ayırma nedeni ondan terfilere gitmek için garanti istemesiydi. Açıkçası o güne kadar Küçükpazar’ın böyle gözünü karartmış bir şekilde terfilere bilendiğini bilmiyordum. Bir ara Eminönü Belediyesi’nin de desteğiyle terfilerde bayağı ilerlemiş, hatta finalde Yeniköy’e kaybetmişlerdi. Güzelce’nin yenilmesiyle ellerine müthiş bir fırsat geçti. Son hafta Yenibosna’yı yenerler biter bu iş. Kuştepe artık haftaya final maçında Haliç’le oynayacak.
Kastamonu Kentyıldız-Selimiye (0-7): Efkan Bucak’ı ‘ileri’ görüşlülüğü nedeniyle huzurlarınızda tekrardan tebrik ediyorum :)) (Anladı o) Yalnız Selimiye 2 maçta averajını müthiş düzeltti. Geçen hafta da Okspor’u 7-0 yenmişlerdi. İster misiniz son hafta da Güzelce’yi 7-0 yensinler?
Albayrak-Yenibosna (5-1): Geç alınmış, fazla manası olmayan bir galibiyet. Yenibosna geçen senenin travmasından kurtulamadı sanırım. Bu sene müthiş bir hayalkırıklığılar.
Güzelce-Batı Trakya (0-2): Güzelce terfi maçlarına gitmek istiyorsa bence tüm kritik maçları deplasmanda oynamalılar. Evlerinde Bakırköy’e yenilip deplasmanda Küçükpazar’ı yendiler sonra gidip evlerinde Batı Trakya’ya yenildiler. Batı Trakya’nın mental gücünü takdir ettim. Geçen sene terfilerde daha ilk maçta skandal bir şekilde Eskişehir Anadolu Üniversitesi’ne 2-1 yenilmişlerdi (Skandal dememin nedeni grup merkezinde o sıralarda eşyalarının soyulmasının yanında ilk maçta yenilip gelmeleri. Üstüne üstlük ilk turu bay geçmişken!)

3. Grup
Silivri – Sakarya İMÇ (3-0): Çok zorlandı Silivri çooook :p
Dudullu – Kadırga (0-6): Kadırgaspor’a saygısızlık etmek gibi bir düşüncem asla olamaz ama ilk okuduğumda skorun ters yazıldığını falan düşündüm. Terfi biletini kaçırmak Dudulluspor’u bayağı derinden etkilemiş anlaşılan. Bir ara ikincilik peşindeydiler şimdi 6. sıradalar! Kadırgaspor’a helal olsun vallahi. Ama geç kaldınız be!
İFA – Dikilitaş (2-3): Eğer amatör küme maçları iddaa’da olsa bu maç öncesi Dikilitaş’a basardım paramı. Tamam İFA evinde çok iyi ama Kırmızı-Beyazlılar 15. haftada Paşabahçe’den fark yedikten sonra korkunç bir çıkışa geçti: 7 maçta 6 galibiyet, 1 beraberlik. Bu arada İddaa olsa İFA’nın maçları süper olurdu, maçın asla berabere bitmeyeceğini biliyorsunuz!
Mecidiyeköy – Paşabahçe (0-5): Mecidiyeköyspor’daki gelişme dikkat çekici. Bu hafta sadece 5 gol yemişler. Şaka bir yana da mücadelelerini takdir ediyoruz.
Kaynarca – Büyükçekmece (0-1): Kaynarca’nın içinde bulunduğu duruma bakacak olursak B. Çekmece az bile atmış. Ama onlarda da liderlik stresi var.
Çengelköy – Çıksalın (2-3): Çıksalın üçüncülük şansını sürdürdü. Ama bunun bir önemi var mı? Hayır.

4. Grup
Feriköy – Dolayoba (0-1): Feriköy haftalar sonra mağlup! Dolayoba onca ilginç puan kaybından sonra özgüven kazandırıcı bir galibiyet elde etti. Ayrıca dördüncülüğe yükselip Feriköy’ü alta itti.
Sultantepe – Esenkent Boğazköy (0-0): Okmeydanı maçlarını tamamlamış, Sultantepe kümede kalmış, Boğazköy’e bir puan yetiyor. Şimdi kim uğraşacak golle falan ama değil mi! Boğazköy ilk senesinde ligde kalmayı başardı (Daha önce de Süper Amatör’de oynamış ama düşmüşlerdi)
Tophane Tayfun – Levent (0-3): Bak mesela şimdi Leventsporlular kızabilir. Beylikdüzüspor’la birlikte ligin en golcü takımı olabilmek için yarışıyorlar. Hükmen olduğu için 3 golde kaldılar!
Bayrampaşa – Karadeniz (4-0): Bayrampaşa şampiyonluk yarışına devam ediyor. Karadeniz ise Hasköy ve Kaynarca ile birlikte ‘Ligin ikinci yarısında kendini en çok salan takım’ oscarı için yarışıyor. Ama yok ya, kimse Kaynarca’yı geçemez sanırım!
Alibey – Okmeydanı (2-2): Okmeydanı 2-0’dan 2-2 maçı verdi. Kümede kalma umutları da buharlaştı haliyle.
Hadımköy – İstanbul Sinop (5-0): Krize girme eşiğindeki Hadımköy’ün Sinop karşısında bayağı zorlanacağını düşünüodum ama fark attılar. Hadımköy büyük takım vallahi. Bu sene terfilerde Edremit de yokmuş, iş yaparlar!

5. Grup
Galata – Esenler Özyavuzselim (3-0): Galata maçlarını tamamladı. Şimdi son hafta Vefa’nın yenilmesini bekleyecek (beraberlik bile onları kurtarmaz)
Vefa – Kavacık (8-1): Vefa, ligin ilk yarısında kendisinden puan alan Kavacık’a bu kez şans tanımadı. Artık son hafta Çekmeköy’den puan almaya çalışacaklar.
Yıldıztabya – Çekmeköy (4-3): Yani şimdi şu skora bakıyorum da, ligin son hafta kaderini belirleyecek takım bu mı? Galatasporlular hayal kırıklığı içinde olmalılar. Ama futbol bu. Çekmeköy sıkıntı dolu haftalardan sonra tekrar başrole çıkma şansına sahip oldu. Yıldıztabya da sıkıntılı bir sezonu mutlu geride bıraktı.
Ortaköy – Bağlarbaşı (1-2): Öylesine bir maçtı, hiçbir skora şaşırmam açıkçası.
Yeşil Esenyurt – Ayazağa (1-2): Ayazağa terfilere gitmeyi garantiledi. Ultra bir aksilik olmazsa da grup şampiyonu olacaklar. Bu kadroyla terfilerde bu sene daha iyi iş yapacaklarına kuşkum yok. Zaten geçen sene onlar bayağı garip bir psikolojiyle gittiler ya. Erdek Belediyespor’la eşleşip yenildiklerinde kimse şaşırmadı falan.

6. Grup
İncirli – Bayrampaşa Tuna (1-3): Ligin iki istikrarsız takımından şaşırtmayan bir sonuç
Yeniköy – Beyoğlu Yeniçarşı (0-0): Yeniköy avantaj yitirdi. Şimdi oturup Gürpınar’ın Ümraniye’ye puan kaybetmesini bekleyecekler. Bu arada Ümraniye-Gürpınar maçının ertelenmesi de ayrı vaka. Bence bu grupta tüm maçlar ertelenmeliydi.
Kocasinan – Taksim (2-2): Taksim ligde kalma yolunda çok önemli bir avantaj yitirdi.
Balkan Yeşilbağlar – Gülsuyu (2-5): Şuna kanaat getirdim ki altıncı grup maçlarını yazarken aklıma bir şey gelmiyor. Tabi bunda artık yaza yaza sıkılmamın da etkisi var. Neyse nerde kalmıştık. Neyse Gülsuyu bu galibiyetle kümede kalma yolunda çok büyük bir avantaj elde etti. Beyoğlu Yeniçarşı’yı deplasmanda 3-2 yenip sahalarında 2-1 yenilmişlerdi.

Yazı: D. Malfoy torpedosite@yahoo.com

1 yorum:

Adsız dedi ki...

slm bü hafta cok güzel bir mac olacak bütün futbol severler bü macta olacak ben bü hafta o mactayım vefa çekmeköy macında

İstanbul 2. Amatör Lig 25 Nisan 2024 Perşembe Programı

İstanbul 2. Amatör Lig'de heyecan bitmek bilmiyor. Her gün maç her gün heyecan...