Pazartesi, Şubat 25, 2008

Babaeskispor'da mutlu son


HABER-FOTO: RECEP KARAGÖZ
Kırklareli Süper Amatör Küme’de 2007–2008 yılı sezonunda Şampiyonluğu hedefleyen Babaeskispor, Pınarhisarspor’u 4–1 mağlup ederek mutlu sona ulaştı. Ligin 18. ve haftasında, 35 puanda bulunan Babaeskispor, 100.Yıl Stadı’nda 25 puanla 4. sırada yer alan Pınarhisarspor’u ağırladı.
Pınarhisar Şehir Stadında oynanması gereken, Pınarhisarspor-Babaeskispor karşılaşması, İl Futbol Tertip Komitesi kararı ile Babaeski 100.Yıl Stadına alındı. Ligin son haftasına kalan Şampiyonluk karşılaşmasını, Kırklareli Bölgesi Hakemlerinden Hasan Erim, Okan Kurt ve Tolga Yıldıztepe üçlüsü yönetti.

İlk yarıda 3 gol
Baharın müjdesini veren güneşli güzel bir havada oynanan karşılaşmada, tribünlerin tıklım tıklım dolduğu Babaeski 100.Yıl Stadı adeta bir gelin edasında süslenmişti. Konuk takım Pınarhisarspor’un başlama vuruşunu yaptığı karşılaşmada, üstün bir oyun sergileyen Babaeskispor, Gökhan, Denize ve Yiğit’in ayağından ilk yarıya 3 gol sığdırdı.
İkinci yarıya daha temkinli başlayan ev sahibi Kırmızı- Lacivertliler, orta sahada top yaparak rakip Pınarhisarspor’un üzerine fazla gitmedi. Ligin kader maçında Kırklarelispor’a attığı son dakika golü ile Babaeskispor’a Şampiyonluk yolu kapısını aralayan Hakkı, bu karşılaşmada da attığı son golle perdeyi yine kapatan isim oldu. Konuk takım Pınarhisarspor’un tek golü ise Gürkan’dan geldi.

Müsabaka sonrası düzenlenen törende, Kırklareli Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Genel Başkanı Hasan Başdemir, kısa bir konuşma yaptı. Başdemir, “Babaeskispor, 3.lig terfi müsabakalarında ilimizi temsil etmeye hak kazanmıştır. Şampiyon takımı kutluyor, her zaman yanında olduklarını bilmelerini istiyorum” dedi.
Kupayı kaptan Yiğit kaldırdı
Konuşmasında sonra Başdemir, Şampiyon takımın kupasını vermek üzere Babaeski Kaymakamı Mustafa Demir’i kürsüye davet etti. Kaymakam Demir, kupayı vermeden önce, tüm futbolcuları ve yönetimi kutlayarak, başarılı bir sezon sonrası Babaeskispor’un, İlçeye Şampiyonluk kupasını getirmesinden dolayı çok mutlu olduğunu ifade etti. Daha sonra Kaymakam Demir, büyük bir tezahürat eşliğinde Şampiyonluk kupasını Babaeskispor kaptanı Yiğit’e verdi.
Kupa töreninden sonra Babaeskispor Teknik Direktörü Bilgin Erdem, bir açıklama yaptı. Erdem,“Yeni sezona başlarken takım olarak hedefimiz Şampiyonluktu, bu doğrultuda yaptığımız isabetli transferler ile hedefimize başarılı ve disiplinli bir çalışma sonrası ulaştık. Çok mutluyum, camiamıza hayırlı olsun diyorum. 3.Lig terfi grup müsabakalarında büyük işler yapacağımıza inanıyorum.”


Babaeskispor Yönetimi, yapılan tören sonrası konuk takım Pınarhisarspor’a Tansa Et lokantasında bir yemek verdi.
Babaeskispor Başkanı Fikri Karaca ve Yönetim Kurulu Üyeleri Şampiyonluk kutlamalarını gece Tansa Et lokantasında müzik eşliğinde yaptı. Düzenlenen geceye, Babaeski Kaymakamı Mustafa Demir, Belediye Başkan Vekili Hüseyin Özşengül, Garnizon Komutanı Kd. Alb. M.Savaş Aktaş, Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Beyazıt Örgel ve Trakya’da Türkiye Birinci Futbol Liginde ilk düdük çalan eski Milli Futbol Hakemi Ülkü Tırpancı katıldı.
Köyceğiz'de 10 günlük kamp
Başkan Fikri Karaca, gecede Muğla, Köyceğiz’de 10 günlük kamp sözü veren Kaymakam Mustafa Demir’e, kulübe verdiği bu destekten dolayı teşekkür etti.
Daha sonra Karaca, Türkiye liglerinde başarılı maçlar yöneterek yeşil sahalarda türk futboluna 40 hizmet eden Ülkü Tırpancı’yı, Babaeskispor oyuncularına birkaç söz söylemek üzere mikrofona davet etti.
Tırpancı, konuşmasında; “Bir oyuncu için Babaeskispor’un formasını giymek çok onurludur. Çünkü Babaeskispor, geçmişte Türkiye 2.Profesyonel liginde mücadele etmiş ve Kulübün bünyesinde birçok ünlü oyuncuya forma giyme şansı tanımıştır. Bunlardan birisi de o dönemler Galatasaray forması ile gol kralı olmuş ünlü yıldız oyuncu Hosiç’tir. Onun için Babaeskispor’da forma giymek için daha çok çalışmalı ve mücadele etmelisiniz. Terfi maçları öncesi iyi hazırlanarak çıtayı yükseltmelisiniz, ayrıca çok şanslısınız sizlere her şeyi vermeyi arzulayan teknik bir yönetim kadrosuna sahipsiniz.”

Hiç yorum yok:

İzzettinspor'da Ferudun Şallı dönemi

İstanbul 2. Amatör Lig ekiplerinden İzzettinspor'da teknik direktörlük görevine Ferudun Şallı getirildi.