Pazar, Şubat 24, 2008

Ayazağaspor, terfilere gitmeyi garantiledi

3. Lig'e Terfi maçlarına gitmeyi garantileyen Ayazağaspor'un soyunma odasında karşılaşma sonrasında büyük sevinç vardı.

YEŞİL ESENYURTSPOR: 1 AYAZAĞASPOR: 2

HABER: TURGAY TOKEL
İstanbul Süper Amatör Küme 20. hafta karşılaşmasında 9. sırada bulunan Yeşil Esenyurtspor ile Avcılar Turgut Özal Stadı'nda karşılaşan Ayazağaspor, karşılaşmadan 2-1 galip ayrılarak terfileri garantiledi. Son haftaya girilirken Galata’ nın 1 puan önünde bulunan Ayazağaspor, rakibinin son haftayı bay geçecek olması nedeniyle, Yıldıztabya karşılaşmasını kaybetse bile finalleri garantiledi.
Karşılaşmaya hızlı başlayan Ayazağaspor rakibini şaşkına çevirdi. Özellikle orta sahada Y. Esenyurt'a oyun kurma şansı tanımayan Ayazağaspor oyunun kontrolünü ele geçirdi. 5. dakikada sol tarafta top ile buluşan Hacı Hüseyin’ in mükemmel ortasında Ersan topu filelere göndererek Ayazağaspor’ u 1- 0 öne geçirdi. Golü erken bulmasına rağmen oyunun kontrolünü elden bırakmayan Yeşil-Sarılılar, kanatları da iyi kullandı. Sağ taraftan Ceyhun, sol taraftan ise Hacı Hüseyin ile etkili olan Ayazağaspor yakaladığı pozisyonları değerlendiremedi.
40. dakikaya kadar sayısız gol pozisyonundan yararlanamayan Ayazağaspor 42. dakikada Ender’ in ayağından 2. golü buldu. Devre bitmeden gelen gol Ayazağaspor’ u oldukça rahatlattı. İlk yarı 2 – 0 Ayazağaspor üstünlüğü ile sona erdi.

İkinci yarıya 2 -0’ lık üstünlükle başlayan Ayazağaspor kendini fazla sıkmadı. İkinci yarının ilk 20 dakikası orta saha mücadelesi şeklinde geçti. 70. dakikada Yeşil Esenyurt’ un penaltıdan bulduğu gol ile skoru 2- 1'e getirmesi oyuna biraz zevk getirmiş olsa da Ayazağaspor tecrübesi ile karşılaşmayı 2-1 kazanmasını bildi.

Bu karşılaşmada dikkat çeken en önemli olay ise Avcılar Gençlik taraftar grubu ile Ayazağalı taraftarlarının 90 dakika boyunca susmadan Ayazağaspor’ u desteklemesi oldu. İki takım taraftarları geçen sezon başlayan dostluklarını arttırarak devam ettirdiklerini, bu dostluğun uzun yıllar devam etmesini istediklerini belirttiler.

Bu arada küme düşme hattındaki Yeşil Esenyurtspor, Esenler Yavuzselimspor'un Galataspor'a yenilmesiyle ligde kaldı.

Hiç yorum yok:

İfa'nın gençleri 8'de 8 yaptı

İstanbul U-17 A Ligi 12. Grup 8. hafta karşılaşmasında İfa Spor, deplasmanda Sultangazi Sultançiftliği’ni 2-0 yendi.