İstanbul Süper Amatör Küme 7.grup zirve mücadelesinde Vefaspor ile Gazi Mahallesi SK, Namık Sevik Stadı'nda karşı karşıya geldi. Sarı kartların havada uçuştuğu, iki kırmızı kart ve tek golün atıldığı karşılaşmayı 1-0 kazanan Vefaspor namağlup ünvanı ile liderliğini sürdürdü.
Gazi Mahallesi SK taraftarları takımlarını deplasmanda yalnız bırakmazken, maç sonunda oyuncularını tribünlere çağırarak alkışladı. Ev sahibi ekip Vefaspor ise golcü oyuncusu Yasin Sakaloğlu'nun akıl dolu golü ile zorlu mücadeleden üç puanla ayrılmasını bildi.
Karşılaşmaya rüzgarı da arkasına alarak başlayan Vefaspor ayağa paslarla rakip kaleye gitmeye çalıştı. Ancak Gazi Mahallesi savunmasını aşmakta zorlandı. Oyunu kanatlara yayarak pozisyon arayan konuk ekipte iler uçta etkili olamayınca pozisyon üretemedi.
İlk yarının son dakikalarında konuk ekipte Yasin İntaş'ın röveşatası kale direğinin çatal diye tabir edilen yerinden geri döndü. Bu geri dönüş konuk ekibe pahalıya mâl oldu. Sol kanattan gelişen atakta Fahrettin Erdem'in asistinde Yasin Sakaloğlu usta bir vuruşla topu uzak direk ağlarına gönderdi ve ilk yarıyı ev sahibi ekip 1-0 önde kapattı.
İkinci yarıda rüzgarı arkasına alan konuk ekip tüm hatları ile rakip kaledeydi. Stoper Serhat Büyükbayrak ve Gökhan Özer'i de duran toplarda ileri uca gönderen Gazi Mahallesi teknik heyeti gol için herşeyi yaptı. Vefaspor ceza sahasındaki karambolde Tolga Keskin'in vuruşunu Özgür Solak aynı güzellikte çıkardı.
Mücadelenin 58.dakikasında faul pozisyonuna itiraz eden stoper Barış Keserci sarı kart gördü. Kartın oldukça ucuz olduğunu düşünen oyuncu ''yok böyle birşey hocam'' sözlerini birkaç kez tekrar edince mücadelenin hakemi tarafından ikinci sarı karttan kırmızı kartla oyun alanı dışına gönderildi. Sinkaflı hiçbir kelime kullanmadığını söyleyen oyuncusu ise kırmızı kart sonrasında oyun alanı dışına çıktı. Barış'ın atılmasından sonra oyuna stoper Burak KorKakçı'yı dahil eden Vefa teknik heyeti Yasin'i de tek santrafor olarak ile uçta bıraktı. Oyunu Vefaspor yarı alanına yıkan konuk ekip kaleci Özgür'ü geçtiği bir pozisyonda Emin Çelik'e takıldı. Ceza sahasına yapılan ortada Gökhan Özer kafa ile indirdi, Yasin İntaş'ın kafa vuruşunda ağlara gitmekte olan topu Emin Çelik kafa ile kornere gönderdi.
Heyecanın bir an olsun dinmediği karşılaşmada mücadelenin hakemi Celal Özağdaş yardımcı hakemi Semih Koca'nın uyarısı ile Gazi Mahallesi SK teknik direktörü Abbas Yaşar'ı da tribüne gönderdi.
Karşılaşmanın son dakikalarında konuk ekibin orta saha oyuncusu Tolga Keskin de ikinci sarı karttan kırmızı kartla oyun alanı dışına gönderildi. 6 dakikalık verilen uzatmada da gol sesi çıkmayınca zorlu doksan dakikadan üç puan çıkartan Vefaspor bir maç eksiği ve 5 puan fazlası ile liderliğini sürdürdü. Haftaya Yahya Kemal deplasmanına gidecek Fatih temsilcisi alacağı üç puan ile Klasman Grubu'na kalmayı garantileyecek.
Uzatmalar dahil toplamda 100 dakika oynanan karşılaşmada herşey vardı ancak futbol yoktu. Karşılaşmanın toplasınız maksimum 30 dakikası oyun alanı içinde kalmıştır. Birçok kez duran oyunda özellikle konuk ekip teknik heyetininin oyunu sürekli durduran mücadelenin hakemine tepkisi vardı. Karşılaşma sonrasında her iki ekip taraftarlarının takımlarını alkışlaması günün en güzel görüntüsü olarak yer aldı.
HABER:ERDEM SAĞOLAN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder