Pazartesi, Şubat 10, 2014

Ne olacak bu aksaçlıların hali!

Silivri’de spor denildiğinde akla futbol geliyor. Dolayısıyla spora ayrılan fonların neredeyse tamamı futbola harcanıyor.


 


Böyle olunca herkes bir tarafından çekiştiriyor. İlginç olan tüm eleştiriler tartışmalar standartları yükseltmek için değil de gündemde kalmak adına yapılıyor…


 


Doğal olarak pastadan en büyük payı alan Silivrispor’un kullandığı bütçeler de ortada.


 


18 yıl amatör kümede her yıl günümüzün rakamlarıyla milyonluk bütçelerle hareket eden kulüp sonunda profesyonel lige çıktı.


 


Ancak 18 yılda harcanan milyonlardan geriye bir şampiyonluk hikayesi ve yaklaşık 10 yıllık vergi ve 25 yıllık sigorta borçları kaldı!!!


 


Takımın kategorisi, futbolcuların statüsü yükseldi ama kulübün standartları hiç değişmedi. 60 yıllık kulübün hala dikili bir ağacı bile yok…


 


Spora ayrılan fonlarla Silivrispor’un tesis problemi ve Silivri’nin genel sportif etkinlik, organizasyon eksiklikleri giderilemez miydi acaba?


 


Gelin bu 20 yıla bakalım.


Kimler yönetmiş, kimler çalıştırmış, kimler gelmiş kimler geçmiş.


Evet, evet kırk kişi bile değiliz aslında.


Birbirimizi daha iyi tanırız.


Hepimiz oraya geldiniz.


İnkar etmenin alemi yok, sizde vardınız.


 


Kimsenin kimseye tencere dibin kara deme lüksü yok.


Silivri Belediyesi, Silivrispor’dan sonra en büyük yatırımı eski futbolculara veteranlara yaptı.


 


Çok oynayanla çok gezen bilir zannettiler dünyayı gezdiler. “Yediğimiz içtiğiniz sizin olsun gördüğünüzü anlatın” dedik ne bir proje ne bir fikir ne de bir sonuç ürettiler.


 


Hep sorun oldular. Kimi zaman birbirleriyle kavga ettiler. Kavga edecek adam bulamadıklarında da ilçemin sporunun içine ettiler.


 


Kulübü mahkemeye vermek için 20’si bir araya geldi de işe yarar bir çalışma için ikisi üçü bir araya kesinlikle gelememişti oysa.


 


Eski futbolcular derneği, antrenörler derneği, kulüpler birliği ellerinde de ne ses var ne görüntü. Sadece karıncalanma, o da ayakta değil vizvonda.


 


Çok oynadınız, çok gezdiniz, çok biliyorsunuz ya. Bir tek genel kaptanlık, menajerlik hocalık için öne çıkmayın Silivri’nin önünü açacak plan projelerle ortaya çıkında görelim sizi.


 


Öyle ya gezmekten tozmaktan, ona buna sataşmaktan, menfaat peşinde koşmaktan, avukat avukat gezip kulübü mahkemeye vermeye çalışmaktan ilçemin sporu için projeler hazırlamaya zamanınız da olmamıştır sizin…


YAZI: ENGİN AKIN

Hiç yorum yok:

U18'de Türkiye'nin en büyüğü Kartalspor

Türkiye U18 Futbol Şampiyonası Ankara'da sona ererken Kartalspor şampiyon oldu.