Salı, Kasım 05, 2013

Ya Mehmet’e bir şey olsaydı?

Hafta sonu Silivri Ortaköy Stadı’nda oynanan Silivri Ortaköyspor ve Alibeyspor 1. Amatör lig mücadelesinin 80. dakikasında çıktığı hava topunda yere ters düşerek beyin sarsıntısı geçiren Mehmet için Silivri Alibeyspor’dan çok sert bir açıklama geldi.



Silivri’de oynanan ilçe derbisinde sakatlanarak saha içinde yarım saat baygın bir vaziyette kalan genç orta saha oyuncusu Mehmet için bir açıklamada bulunan Alibeyspor İkinci Başkanı Çetin Ceylan, İASKF Başkanı Ali Düşmez’i yaylım ateşine tuttu. Ceylan yaptığı açıklamasında; “Çok güzel bir havada Pazar günü ilçe derbisinde Ortaköy Stadı’nda buluştuğumuz Ortaköyspor ile oynadığımız lig maçında talihsiz bir olayla gerçekleri görme şansımız oldu. İyi ve kaliteli geçen maçın 80.dakikasında orta saha oyuncularımızdan Mehmet rakibi ile girdiği hava topu mücadelesinin ardından yere ters bir biçimde düştü ve kafasını zemine çarptı. Bu dakikadan sonra saniyeler Mehmet’imiz için çok önemliydi.


 


Zeki Mayıs'a teşekkür
Futbolcu kardeşimizin sakatlanmasının ardından saha içinde görevli olarak bulunan sağlıkçımız Zeki Mayıs, anında müdahale ederek Mehmet’i yaklaşık 20 dakika boyunca hayatta tutmaya çabaladı. Tüm tribünlerin galeyana gelerek seferber olduğu sakatlanma olayında Mehmet’in beyin sarsıntısı geçirdiğini Zeki Mayıs dostumuz bize söyleyerek acil bir şekilde ambülans çağırılmasını istedi. Bizlerde acil müdahale ekibinin gelebilmesi için gerekli yerleri telefonlarla haberdar ettik. Aramalarımızın üzerinden geçen 30 dakikalık bir zaman diliminin ardından gelen ambülâns ile oyuncumuz hastaneye kaldırıldı. Hastanede gerekli tetkikler ile birlikte müdahalesi yapılan Mehmet’in geçici hafıza kaybı yaşadığı olayda beyin sarsıntısı geçirdiğini de ikinci kez öğrendik.


 


Yaşadığımız bu olay ne ilktir ne de sondur. Hemen her maçta başımıza gelebilecek olaylardır. Biz Alibeyspor olarak bu olayların yaşanmaması için var gücümüzle çalışacağız. Evet, var gücümüzle çalışacağız gücümüzü ölçmek isteyenler de olacaktır onlarla da ayrıca ilgileneceğiz. İstanbul Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu’nun olağan genel kurulunda Ali Düşmez her stada bir ambülâns göndereceklerini belirttiğini çok iyi hatırlıyorum. Ne oldu bizim statlarımızın ambülânsları Ali Düşmez. İlla bir oyuncumuzun resmi maçlarda ölmesi mi gerekiyor önlemlerin alınması için. Buradan aleni bir şekilde belirtmek isterim ki şayet genç Mehmet’e saha içinde bir şey olsaydı iki elim yakalarında olurdu.


 


Ali Düşmez, Amatörlere verdiği sözleri tutmadı
Biz Alibeyspor İstanbul’un en köklü kulüpleri arasındayız. Kuruluşumuz birçok kulübün kuruluşundan ve yapılanmasından daha eskidir. Her yıl sezon başlamadan önce lig katılım bedelleri alınıyor. Bu lige katılım bedelleri ne diye toplanır? Her transferde alınan 750 TL’nin hesabının da sorulacağının bilinmesini isteriz. Bu verdiğimiz paralarla kim ne yapar? Adı üstünde amatör branşların başında olanlarında bu işi gönülden yapmaları gerekir ki amatörlüğe gölge düşmesin. Amatörlerin üzerinden huzur hakkı alanların sahalarımızda can çekişen oyuncularımızın varlığı ile ne kadar huzurludurlar acaba? İASKF siyasi bir oluşum da değildir ki verdikleri sözleri tutmasınlar. Amatörlük bana göre profesyonellikten bile daha asildir. Amatörler olmasaydı profesyoneller olamazdı. Biz en doğal sosyal haklarımızı talep ediyoruz. Saha içlerinde başka Mehmet’lerin canı yanmasın istiyoruz. Aslında çok fazla bir şey istemiyoruz. Sağlıklı spor yapabilme hakkımızı istiyoruz. Bunun için de biz amatörüz ama gerçek amatör. Dileğim odur ki zamanında verilen sözler tutulur. Dileğim odur ki bizleri yönetenler huzurlu olur. Ya Mehmet’e bir şey olsaydı? İşte o zaman amatörlerin bombasının piminin çekildiği an olurdu” dedi.


 


HABER: ENGİN AKIN

Hiç yorum yok:

Taçspor 90+9'da yıkıldı

Bölgesel Amatör Lig 2. Grup'ta Taçspor kazanması halinde direkt ligde kalacağı maçta sahasında Kullar 1975 Spor'a 4-3 yenildi.