Pazartesi, Kasım 04, 2013

Irmak aşılamadı

İstanbul Süper Amatör Lig 4.grup mücadelesinde İMES İstanbul Kastamonuspor, Namık Sevik Stadı'nda, grup lideri Irmakspor'u konuk etti.  Şaban Kambur, Mesut Yıldız,Mustafa Çil hakem triosunun mükemmel bir yönetim sergilediği mücadele nefesleri keserken, belki de son yılların en heyecan dolu müsabakası oynandı. Zorlu mücadeleden gol sesi çıkmayınca her iki ekipte bir puana razı oldu.

Mücadelenin ilk atağı ev sahibi ekipten geldi. 6.dakikada Irmakspor ceza sahası sağ çaprazında topla buluşan Aydın'ın vuruşunu kaleci Özgür kurtardı.  8.dakikada Zeytinburnu temsilcisi Irmakspor'da,  Yücel ceza yayı üstünde vurdu. Top kaleci Ali Osman'da kaldı.

14.dakikada ani gelişen İMES İstanbul Kastamonuspor atağında Irmakspor ceza sahasında topla buluşan Aydın'ın uzak direğe vuruşu az farkla auta çıktı. 
18.dakikada bu kez Irmakspor rakip kalede etkili pozisyon buldu. Sağ kanattan topu taşıyan Hasan'ın ceza sahası içinde pasını Yücel kontrol etti. Yücel'in dönerek vuruşunda İMES İstanbul Kastamonuspor defansında Fatih yatarak mutlak bir gol pozisyonunu önledi. 

Geri pas
Mücadelenin 21.dakikasında Irmakspor defansında Turhan havadan seken topu kalecisi Özgür'e verdi. Kalesinden önde olan Özgür topu ancak elleri ile kornere gönderince mücadelenin hakemi Şaban Kambur endirekt vuruş kararı verdi. Egemen'e çıkartılan topta tecrübeli oyuncunun vuruşu üstten auta çıktı. 

Mücadelenin 32.dakikasında İMES İstanbul Kastamonuspor sol kanat oyuncusu Metehan, Irmakspor ceza sahasına girdi. Kaleyi çaprazdan gören pozisyonda kaleye vurmak yerine pas vermeyi deneyince Irmakspor defansı topu uzaklaştırarak mutlak bir golü önledi. 
İlk yarı 0-0'lık skorla sona erdi. 

Bir o kalede bir bu kalede

İkinci yarıda her iki ekipte atak futbolu tercih etti. Mücadelenin 58.dakikasında Irmakspor ceza sahası sol çaprazında Aydın rakibinin müdahalesi ile yerde kaldı. İMES İstanbul Kastamonuspor'lu oyuncular penaltı beklerken, mücadelenin hakemi Şaban Kambur oyunu devam ettirdi.

İki ekibin teknik heyeti de yedek kulübesindeki ofansif oyuncuları oyuna dahil edince, son yarım saati heyecan dolu dakikalara sahne olan bir karşılaşma ortaya çıktı. Konuk ekipte günün başarılı ismi Yücel'in oyundan çıkmasından sonra İMES İstanbul Kastamonuspor daha çok topa sahip olmaya başladı.  
64.dakikada sağ kanattan Irmakspor ceza sahasına giren Muhammet'in orta şut karışımı vuruşu üst direkten oyun alanına döndü. 
67.dakikada İMES İstanbul Kastamonuspor'da oyuna sonradan dahil olan Kemal'in sol çaprazdan ayağının üstü ile sert vuruşunda Özgür mükemmel bir kurtarışla topu kornere çeldi. 

Kaleciler devleşti
71.dakikada Irmakspor ceza sahasına atılan uzun topta kaleci ile karşı karşıya kalan Aydın'ın sert vuruşunda Özgür mutlak bir golü önledi.
78.dakikada ani gelişen Irmakspor atağında Semih'in pası ile topla buluşan İbrahim'in sağ çaprazdan sert vuruşunda Ali  Osman topa sahip oldu. 
82.dakikada ev sahibi ekibin kullandığı korner atışında ön direkte Ahmet topa dokundu, top kale direğini sıyırarak auta gitti. 
85.dakikada konuk ekipten Hasan çalımlarla İMES İstanbul Kastamonuspor ceza sahasına girdi. Kale önünde Ali Osman yatarak topa sahip oldu. 

Mücadelenin uzatma dakikaları oynanırken Irmakspor ceza sahası içinde Kemal'in pası ile topla buluşan Fırat'ın kaleyi cepheden gören pozisyonda vuruşu kaleci Özgür'de kaldı. Zorlu mücadeleden gol sesi çıkmayınca her iki ekip bir puanı hanesine yazdırdı. Karşılaşma boyunca bizlerden yardımını esirgemeyen saha komiserimiz Sayın Ömer Çaylı'ya teşekkür ederiz.

HABER-FOTOĞRAF: ERDEM SAĞOLAN

[gallery link="file" ids="90304,90287,90288,90290,90291,90292,90293,90294,90295,90296,90297,90298,90299,90300,90301,90302,90303"]



1 yorum:

Kerim ÇELEBİ dedi ki...

Öncelikle çok zor bir maçtı. Her iki ekibi de kutluyorum. Özellikle müsabakanın hakemi Şaban KAMBUR un oyuna katkısı büyüktü. Oyunculara yaklaşımı futbolu akışına bırakışı gerçekten takdire şayandı. Ve müsabaka esnasında öğrendim ki bu hakem Ulusal Yardımcı hakemmiş. Ben böyle bir hakem arkadaşın yardımcı hakem olarak harcanmasına karşıyım. Bu arkadaş gerçekten orta hakemlikte çok çok başarılı böyle bir maçı çok rahat bir şekilde yönetti. Herkesin takdirini kazandı.Maç sonu bütün tribünden alkış aldı. Ben bu yolda Şaban KAMBUR hocama başarılar diliyor adaleti dağıttığı için bir kez daha teşekkürü bir borç bilirim.

KK Mevlanaspor'da Elçi güven tazeledi

İstanbul 2. Amatör Lig ekiplerinden Kazım Karabekir Mevlanaspor'un genel kurulunda Murat Elçi yeniden başkanlığa seçildi.