Salı, Haziran 04, 2013

Gaziosmanpaşa ilçesinde iç huzur sağlandı

Gaziosmanpaşa ilçesinin iki güzide kulübü Gaziosmanpaşaspor ve Küçükköyspor’da, Belediye Başkanı Dr. Erhan Erol’la birlikte iki spor kulübünün taraftarları arasındaki husumet Boğaz gezisiyle son buldu.


Dostluk kahvaltısında bir araya gelen taraftar grupları barış ve kardeşlik mesajları verirken barış şarkısını da Başkan Dr. Erhan Erol’a hediye etti. Aralarında büyük rekabet olan ve bu yüzden de husumet yaşayan Gaziosmanpaşa Spor Kulübü ile Küçükköy Spor Kulübü’nün taraftarları, Belediye Başkanı Dr. Erhan Erol’un Gaziosmanpaşa Gemisi’nde verdiği kahvaltı ile barıştı.


Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Dr. Erhan Erol, “Ülkemizin birliğe ve beraberliğe en çok ihtiyacı olduğu bir dönemdeyiz. Türkiye’de huzur ortamı sağlamaya çalışırken Gaziosmanpaşa’nın iki güzide kulübü Gaziosmanpaşa ve Küçükköy Spor kulüplerinin taraftarları arasındaki bu tatsızlığa son vermek ve bu güzelliği sizlerle paylaşmak istedim. Biz futboldaki kavgadan mağduriyet yaşamış bir ilçeyiz.


En son Fenerbahçe-Galatasaray maçından sonra Burak Yıldırım kardeşimizi kaybettik. Bizim ilçemizin çocuğudur. Ben Beşiktaşlıyım, fanatik bir taraftarım ama hiçbir zaman bir futbol maçından dolayı insanların bu ülkenin kardeşlerinin birbiriyle kavga etmesini anlayabilmiş değilim” dedi.


19 Mayıs nasıl Spor Bayramı oldu?
Başkan Dr. Erhan Erol, “Sizlere bir hikâye anlatmak isterim. 19 Mayıs Gençlik Bayramı’nın nasıl Gençlik ve Spor Bayramı olduğunu bilir misiniz?  Beşiktaş’ın efsanevi kalecisi Şeref Bey vardır. Osmanlının son döneminde Dolmabahçe sarayında yüzbaşı olarak görev yapan Şeref Bey, Atatürk’ün Anadolu’da ordu topladığını duyunca, birkaç gün önce teknesini tamir etmeye yardımcı olduğu balıkçıdan kendisini Samsun’a götürmesini rica eder. Yanına sadece son 7-8 maçtır gol yemediği futbol topunu alır. Amasra açıklarında fırtınadan tekne batar ve Şeref Bey boğularak ölür. Derler ki Şeref Bey, bir kere elinden topu kaçırdı, onda da şehit oldu. Şeref Bey, 19 Mayısta ölmüştü, Beşiktaş Spor Kulübü de Büyük Millet Meclisi’ne önerge veriyor ve Şeref Bey’i anmak için 19 Mayıs Gençlik Bayramı’nın spor bayramı olarak da kutlanması kabul ediliyor” diyerek Beşiktaşlı Şeref Bey’in hikâyesini anlattı.


Sporla ilgilenenler önder insanlardır
Başkan Dr. Erhan Erol, konuşmasını şöyle sürdürdü, “Sporla ilgilenen insanlar eskiden önder insanlardı. Sizler de gençlere örnek olmak, onlara ağabeylik yapmak zorundasınız. Unutmayın, onların gelecekte yapacakları her kötü şeyde sizin bir etkiniz olabilir. Burası bir kıvılcım olsun. Futbolda insanların kardeşçe yaşayabileceğini, insanlara kalite getirebileceğini ispat edelim. Sizlerle gurur duydum. Bu kardeşliğiniz ebediyen devam etsin” dedi.


Taraftarlardan ortak mesaj
Küçükköy ve Gaziosmanpaşalı taraftarlar, kahvaltı sonunda herkese dostluk mesajı vererek birbirlerine plaket hediye etti. İki takımın logolarının yer aldığı dostluk pastasını da kesen taraftarlar, ‘’Artık tribünlerde şiddet, olay, küfür ve kavga son bulsun. Herkes maçlarını rahat ve huzurlu bir şekilde izlesin.


Bugüne kadar birçok tatsız olay yaşadık ama geçmişte yaşananlardan dolayı özür diliyoruz’’ diyerek yaptıkları barış şarkısını Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Dr. Erhan Erol’a hediye etti.


İşte Barış Şarkısı
Başımızda Erhan Başkan’la
Barış yaptık biz aramızda
Örnek olsun İstanbul’a,
Küçükköy ile Gaziosmanpaşa


KAYNAK: www.gphaber.com


[gallery link="file" order="DESC" columns="5"]

Hiç yorum yok:

Taçspor 90+9'da yıkıldı

Bölgesel Amatör Lig 2. Grup'ta Taçspor kazanması halinde direkt ligde kalacağı maçta sahasında Kullar 1975 Spor'a 4-3 yenildi.