Perşembe, Eylül 06, 2012

Sporcu ve sporcuyu koruyan “Devrim” niteliğinde karar


Kâğıthane Amatör Spor Kulüpleri Birliğinin aylardır üzerinde çalıştığı ve Kâğıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç’ın onayına sunulan “Kağıthane Amatör Spor Kulüpleri Başarı ve Ödül Yönetmeliği”, 5 Eylül’de Kağıthane Belediyesi Meclis Salonu’nda yapılan oturumda kabul edildi. Yönetmelik ile Kâğıthane sporuna yenilikler geliyor.

Spora ve sporcuya Kâğıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç’ın da destekleri ile büyük önem veren ilçelerden olan Kâğıthane devrim niteliğinde bir karara imza atıldı. Belediye Meclisi’nde yapılan oylama sonucunda ilçede spor organizasyonlarında başarılı olan kulüpleri ve sporcuları ödüllendirecek “Kâğıthane Amatör Spor Kulüpleri Başarı ve Ödül Yönetmeliği” karar bağlandı.

Konu ile ilgili Kâğıthane Kulüpler Birliği Genel Sekreteri Barbaros Akkoyunlu, alınan kararın ilçede bir milat olduğunu belirtti. Akkoyunlu, yönetmeliği ve bu oluşumun hamurunun hazırlık aşamasından fırına gelene kadar geçen sürede harcamış oldukları emeklerinden dolayı Kağıthane Belediye Meclis Spor Komisyonu Başkanı ve Kulüpler Birliği Yönetim Kurulu üyesi Ömer Tüfekçi’te teşekkürlerini iletti.

Branşa özel kıyafetler temin edilecek
Yönetmeliğin ayrıntılarını aktaran Barbaros Akkoyunlu, her spor branşının kendi özel koşulları göz önüne alınarak, o spor branşının antrenman ve müsabaka için gerekli olan kıyafet, koruma ve yardımcı malzemeler olarak değerlendirileceğini ve Kağıthane Amatör Spor Kulüpleri Birliği aracılığıyla yapılacağını söyledi. Akkoyunlu, malzeme yardımının yılda bir kez yapılacağını ifade etti.

Başarı için sezon öncesi ödeme yapılacak
Akkoyunlu, yönetmelik ile ayrıca, spor kulüplerinin ilgili spor branşlarının sezon içinde başarı sağladıkları ilgili federasyonlarından alınacak olan başarı neticeleri esas alınarak nakdi ödemeler yapılacağını söyledi. Nakdi ödemelerin kulüplerin başarılı sonuçları elde edilebilmesi için sezon öncesi yapılacağını dile getiren Akkoyunlu, elde edilen başarılar ödüllendirilmek için sezon sonrasında da bir ödeme yapılacağını belirtti.

Kulüplere verilecek ödüller
Belediye Meclisi’nin onaylamış olduğu yeni yönetmelik ile amatör futbol kulüplerine verilecek ödüllerin ayrıntıları da belli oldu.

Yönetmelikte yer alan ödül sistemi şu şekilde:

* En alt yaş grubu olan U-11 yaş kategorisinden başlayarak U-19 yaş kategorisine kadar, en alt yaş kategorisi mecburi olmak kaydı ile en az 5 kategoride takım kurup liglere katılan futbol kulüplerine ödül olarak, giderlerini karşılayacak şekilde 10 bin TL nakdi ödeme yapılır.
* Kategorisinde İstanbul Şampiyonu olup Türkiye Şampiyonasına katılan Futbol takımlarına ödül olarak 5 bin TL nakdi ödeme yapılır.
* Türkiye Şampiyonu olan takımlara 5 bin TL nakdi ödül verilir.

Sporcu ve Antrenörlere verilecek ödüller
Başarı sağlayan kulüpler dışında futbol dışı branşlarda kulüplere, sporculara ve antrenörlere verilecek ödüller de belli oldu.

Buna göre;

* Takım halinde İstanbul Şampiyonu olan kulüpler 3 bin TL,
* Takım halinde Türkiye finali oynayan kulüpler 4 bin TL,
* Takım halinde Türkiye şampiyonu olan kulüpler 5 bin TL,
* Ferdi olarak İstanbul şampiyonu olan sporcular 500 TL,
* Ferdi olarak Türkiye finali oynayan sporcular 750 TL,
* Ferdi olarak Türkiye şampiyonu olan sporcular 1000 TL,
* Sporcusu İstanbul şampiyonu olan antrenörler 500 TL,
* Sporcusu Türkiye şampiyonu olan antrenörler 1000 TL ödül alacak.

Uluslararası başarılara da ödül var

Yönetmelik ile ayrıca Olimpiyat Oyunları, Dünya Şampiyonası ve Avrupa Şampiyonası ile Balkan Şampiyonası, Akdeniz Oyunları ve Akdeniz Şampiyonasında başarı elde eden takım veya ferdi sporculara, bunların antrenörlerine ve kulüplerine nakdi başarı ödülü verilecek.

Başarı derecesine göre Olimpiyat, Dünya ve Avrupa Şampiyonası’nda;

* Birinciye 15 bin TL,
* İkinciye 10 bin TL,
* Üçüncüye 5 bin TL verilecek.

Akdeniz Oyunları, Akdeniz Şampiyonası ve Balkan Şampiyonaları’nda;

Birinciye 7 bin 500 TL,
* İkinciye 5 bin TL,
* Üçüncüye 2 bin 500 TL ödül verilecek.

Uluslararası müsabakalar dışında şampiyon olan sporculara ve antrenörlerine yılda sadece bir kez ödül verilecek.

HABER: BURAK KURTULUŞ

1 yorum:

Ogün KOCA dedi ki...

Her yönüyle örnek olan KAĞITHANE , bir adıma daha öncülük yapmış bulunmakta. Bu yapılan oluşumda emeği geçen herkesi tebrik eder , özellikle sayın Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç'ı canı-ı gönülden kutlarım.

Ogün Koca

Haliçspor kaleyi sağlama aldı

İstanbul 1. Amatör Lig'de sezona şampiyonluk parolasıyla hazırlanan Haliçspor, Süper Amatör Lig ekiplerinden Balatspor’da A takımda form...