Pazartesi, Haziran 11, 2012

Söğütlüçeşme Birlikspor'da Çanakkale Gezisi

Küçükçekmece Belediyesi, her yıl düzenlemiş olduğu Çanakkale'deki Şehitlikler ve Anıt Mezarlar Gezisi Söğütlüçeşme Birlik spor yönetimi Aileleri ve üyeleri ile birlikte hafta içi gezisine götürdü. Söğütlüçeşme Birlikspor Kulüp Başkanı Osman Ünal ve Başkan Yardımcısı Ercan Demir'in kafile öncülüğünde sabah saatlerinde üç otobüsle Çanakkale'deki Şehitlikler ve Anıt Mezarlar gezdirildi.

Yönetim ve üyeler bu gezi kapsamında hayatlarında ilk defa Çanakkale'yi gezme imkanı yakaladı. Gezi'den oldukça memnun kalan Söğütlüçeşmelileri Çanakkale'yi herkesin görmesi gerektiğini söyledi. 57. Alay Şehitliği, Seddül Bahr, Kilit Bahr, Seyit Onbaşı, Yahya Çavuş Şehitliği, Hastane Şehitliği, Arıburnu, Conkbayırı, Namazgah ve Mecidiye Tabyası, Alçıtepe, Anzak Koyu ve Çanakkale Şehitler anıtını gezen üyeler yokluk içersinde inanmışlığın verdiği kuvvetle düşmana karşı verilen destansı mücadelenin ruhunu ve heyecanını iliklerine kadar hissetti. Turizm rehberi eşliğinde anıt mezarları ve şehitlikleri gezen Söğütlüçeşmeliler , anlatılanlar karşısında duygu yoğunluğu yaşadı.

Gezi'ye kafile Başkanığı yapan Ercan Demir açıklamasında  Çanakkale'yi gezme ve görme imkanı sağlayan Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay'a teşekkürlerini ifade eden Söğütlüçeşme Birlikspor üyeleri Çanakkale'yi her Türk İnsanının görmesi gerektiğini belirterek, " Çanakkale Savaşı'nda atalarımızın ve dedelerimizin hangi şart ve ortamlarda düşmana karşı nasıl bir mücadele verdiğini, hangi imkan ve şartlarda çarpıştığını yerinde dinledik. Tarih kitaplarımızda anlatılan olayları yerinde görerek bilgi sahibi olduk. Gezi çerçevesinde anıt mezarları ve şehitliklerini gördük Bu gezi bizde büyük bir haz bıraktı" dediler.


Ben de Büyük kızım Damla ile bu geziye katılarak yağan yağmura rağmen temiz hava buram buram toprak kokusu altında duygulu anlar yaşadım. Bu geziyi organize eden Söğütlüçeşme Birlikspor yönetimine ve Küçükçekmece Belediyesine teşekkür ederim.

HABER-FOTOĞRAF:YILMAZ AKTEPE

Hiç yorum yok:

U18'de Türkiye'nin en büyüğü Kartalspor

Türkiye U18 Futbol Şampiyonası Ankara'da sona ererken Kartalspor şampiyon oldu.