Pazartesi, Aralık 12, 2011

Sinir harbinin galibi Çatalcaspor


ÇENGELKÖYSPOR: 0 ÇATALCASPOR: 2
İstanbul Süper Amatör Lig 5.  Grup’ta, ilk yarıdaki olaylı maçın rövanşında Çengelköyspor sahasında Çatalcaspor’u konuk etti. Gergin bir ortamda geçen maçı konum ekip 2-0 kazandı. 
Çengelköyspor ve Çatalcaspor Selimiye Stadı’nda gerilim dolu bir maça çıktılar. Neden gerilim dolu, hemen hatırlatalım. Çatalca’da oynanan ilk maçta yaşanan tatsız olayların neticesinde o maçtan itibaren başlatılan gerilim seviyesi, bu maçın başlama vuruşu ile had safhaya çıktı ve belki de iki takım da kalitelerini sahaya yansıtamadı dersek fazla abartmış olmayız diye düşünüyorum.

Selimiye Stadı’ndaki maça ilgi oldukça fazlaydı. Hava açık ve güneşli ve futbol oynamaya son derece elverişliydi. Çengelköy taraftarı tribünlerin tamamına yakını doldurarak takımına ne kadar güvendiğini bir kez daha gösterdi. İlk maçta yaşanan tatsız olayların etkisi ile sürekli Çatalcaspor aleyhine tezahüratta bulundular. Takımlarına da maçın sonuna kadar sürekli destekte bulunan taraftarlar maç sonunda stadyumu üzülerek terk ettiler diyebiliriz.

Mücadeleye Çengelköy takımı istekli başladı. Gol atma isteği had safhada olan Yeşil-Beyazlılar’ın sporcuları yaratılan olumsuz atmosferden en çok etkilenen kesim gibi geldi bana ve daha evvel seyrettiğim Çengelköyspor’da çok daha farklı bir performans çizen takım gördüm sahada. Pozisyon yakaladılar hatta direkten dönen Gökhan ve Engin tarafından yapılan vuruşlar da vardı ama bir şey eksikti. Eksik olan sanırım gerilimden dolayı kaliteli bir takım hüviyetinin sahaya organize bir şekilde yansıtılamamış olunması diyebilirim.

Çatalcaspor’a gelince; oyunu kontrollü bir şekilde kabullenip yakalanacak fırsatları en iyi şekilde değerlendirme adına bir senaryoyu sahaya yansıttılar. Defanslarındaki iki tecrübeli Selim ve Harun sağlı sollu gelen ataklarda topları hep kesen oyuncular oldular. Selim maçın henüz başı sayılabilecek 6. dakikada kazanılan serbest vuruşta sert ve düzgün bir vuruşla takımı adına ilk golü kazandırdı. Maç içinde de oldukça etkili bir oyun ortaya koyan Selim bence maçın adamıydı. Çatalca takımı fazla pozisyon üretemedi ama Mahmut’un 30 metreden attığı harika vuruş ağlar ile buluşunca 40. dakikada skoru 2-0 yaptılar.

İkinci yarıda Çengelköy takımının gol üretme adına yaptığı tam anlamıyla organize olunmamış ataklar yeterli olmadı. Çatalcaspor adına defansta Mahmut, Selim ve Harun, orta sahada kaptan Evren ve hücum hattında Önder mücadeleci oyunları ile Çatalcaspor adına öne çıkan isimler olarak dikkat çektiler. Çengelköy takımında Ercan ve Engin etkili olurken çok şey beklenen İshak’ın etkisiz performansı, üstüne üstlük İstanbul amatör liglerin en formda ve topu en iyi oyuna sokan kalecisi Serkan’ın şanssız bir gününde olması Çengelköyspor adına mağlubiyetin habercisiydi.

Akbulut: Kazanılması gereken bir maçtı
Maç sonunda Çatalca cephesinde inanılmaz bir sevinç, Çengelköy cephesinde ise hüzün hakimdi. Karşılaima sonunda görüşlerini aldığımız Çatalcaspor Teknik Direktörü Kadir Akbulut, “Kazanılması gereken bir maçtı ve kazandığımız için çok mutluyuz. Bu zor ve gerilim dolu atmosferden 3 puan çıkartmak çok sevindirici bir durum” diyerek memnuniyetini belirtti.

Karabayraktar: Takımıma güveniyorum 
Çengelköyspor Teknik Sorumlusu İbrahim Karabayraktar ise kısa ve öz olarak “Benim takımıma güvenim sonsuz. Bu mağlubiyetin telafisini tüm camiamıza sunacak kalitedeler ve ben onlara sonuna kadar güveniyorum” dedi.

Stat: Selimiye
Hakemler: Oktay Biçer, Burak Bakar, Tunay Ateş
Çengelköyspor: Serkan, Oğulcan, Ercan, Rıdvan, Gökhan, Engin, İshak, Ali Emre, Boran, Yücel, Can
Çatalcaspor: Bülent, Ömer, Mahmut, Selim, Harun, Evren, Oğuz, Kenan, Önder, Murat, Cem Dursun
Goller: Selim (6), Mahmut (40)

HABER-FOTOĞRAF: EROL ÖZBEK

Hiç yorum yok:

İstanbul 1. Amatör Lig 27 Aralık 2025 Cumartesi Programı

İstanbul 1. Amatör Lig'de heyecan tüm hızıyla sürüyor. Günün programı haberimizin devamındadır...