Çarşamba, Ağustos 17, 2011

Halkalı İfaspor’da, Nijeryalı kaleci

Küçükçekmece ilçesinin Süper Amatör Lig takımlarından olan Halkalı İfasporun kalesi, Nijeryalı Amadi’ye emanet. Geçtiğimiz sezon kaleyi koruyan Uğur’u, Profesyonel 3. Lig takımlarından Maltepespor'a veren kırmızı-yeşilliler, diğer kaleci Metin ile de  kontejandan dolayı yolları ayırması dolayısıyla kalesisin Nijeryalı Amadi’ye emanet etti.

Daha önce İstanbul Süper Amatör Lig takımlarından Karadenizspor ve Düzce Gümüşsuspor’un kalesini koruyan 2 metre boyunda 1985 Nijerya doğumlu 10 yıldır Türkiye’de bulunan ve çifte vatandaşlığı olan Ofodile Jenkins Amadi ile geçtiğimiz akşam, İfaspor 2. Başkanı Aydın Aydeniz ile görüşme yaparak anlaşmaya vardı.

Başarılı kaleci Amadi yaptığı açıklamada; (açıklamayı Türkçe yaptı) "10 yıldır Türkiye’de bulunuyorum, çifte vatandaşlığım var. Menejerimle görüşmeler sonunda bu akşam da Aydın Başkan’la görüşme yaparak anlaşmaya vardık, bundan sonra İfaspor’un başarısı için ter dökeceğim için mutluyum inşallah burada başarılı bir sezon geçiririm başarılı olmak içinde çok çalışmak lazım bundan dolayı yarın itbari ile çalışmalar başlayacağım" dedi.

İfaspor 2. Başkanı Aydın Aydeniz de yaptığı açıklamada; "Geçen sezonki iki kalecimizle yollarımızı ayırmamız nedeni ile kaleci sıkıntısı çekmekteydik. Uzun arayışlar sonunda daha önce kendini kanıtlamış ve çok güzide kulüplerde forma giymiş olan aslen Nijeryalı olan ve Türk statüsünde oynayacak olan 26 yaşındaki Ofodile Jenkins Amadi anlaşmaya vararak kalemizi sağlama almış olduk. Ofodile, inşallah burada başarılı olur bizim de gücümüze güç katar, her ikimiz içinde hayırlı olsun” diye konuştu.

HABER-FOTOĞRAF: YILMAZ AKTEPE

Hiç yorum yok:

KK Mevlanaspor'da Elçi güven tazeledi

İstanbul 2. Amatör Lig ekiplerinden Kazım Karabekir Mevlanaspor'un genel kurulunda Murat Elçi yeniden başkanlığa seçildi.