Perşembe, Şubat 17, 2011

Leventspor şeytanın bacağını kırdı

LEVENTSPOR:ATAŞEHİR DOĞUŞSPOR: 1
İstanbul Süper Amatör Lig Yükselme Grubu 5.hafta karşılaşmasında Leventspor, aynı grupta yer aldığı ve yenemediği Ataşehir Doğuşspor'u 2-1 mağlup ederek ikinci galibiyetine ulaştı.Yükselme grubunda dördüncü mağlubiyetini alan Ataşehir temsilcisi karşılaşmayı 10 kişi tamamladı.

Paşabahçe Stadı'nda çok soğuk bir havada oynanan karşılaşmada aynı grupta yer alan iki takım 3.kez karşı karşıya geldi.Grup karşılaşmalarında 4 puan bıraktığı rakibini bu kez yenmek isteyen Leventspor, rakip sahada uyguladığı pres ile karşılaşmaya başladı.Tugay ve Barbaros gibi iki tecrübeli orta saha oyuncusu ile sahada yer alarak Doğuşspor'un oyun kurmasına engellemek isteyen Kırmızı Siyahlılar başarılı olurken, 10'da Sezgin'in pası ile topla buluşan Erdem Kodalak'ın jeneriklik golü ile öne geçti.

27'de Yücel'in getirdiği topu Emre dışarı yollarken, 38'de kendi topunu tamamlamak isteyen Yücel, Hüseyin'in arkadan mühalesiyle yerde kalınca Ceyhun Sesigüzel penaltı noktasını gösterdi.Kendisine yapılan penaltıyı kullanan Yücel, topu ve kaleciyi ayrı köşelere yolladı.

İlk yarıdaki etkili oyununu ikinci yarıda da sürdüren ve farklı kazanacağının izlenimini veren Beşiktaş temsilcisi Yücel, Erdem Kodalak ve Tamer ile yakaladığı fırsatları değerlendiremedi.

Yaşadığı sakatlık sorunu ile kadro kurmakta zorlanan ve sahaya, idealinden farklı bir onbirle çıkan Ataşehir Doğuşspor, 70.dakikadan sonra rakip sahaya yerleşti.Savunmada risk alarak pozisyon arayan Sarı Mavililer; Yusuf, Ceyhun ve Erdi ile Leventspor savunmasını oldukça zorladı.74'te Leventspor savunmasında Ali Hendem'in eline çarpan top sonrası penaltı atışı kazanan Ataşehir Doğuşspor, Erdi ile farkı bire indirdi ve umutlandı.

Doğuşspor'a kırmızı kart şoku!
Etkili olduğu dakikalarda bulduğu gol ile ümitlenen ve direnci artan Ataşehir Doğuşspor'da, savunmanın önemli ismi Halil'in kırmızı kart görmesi planları alt üst etti.İlk sarı kartını itirazdan dolayı gören ve 74'te rakibine sert bir müdahale de bulunan Halil, Ceyhun Sesigüzel tarafından ikinci sarı kartını görerek takımını eksik bıraktı.

Bir kişi eksik oynamasına rağmen temposundan pek bir şey kaybetmeyen Ataşehir temsilcisi 2.gol için yüklense de, beklenen gol bir türlü gelmeyince, 4.mağlubiyeti ile tanıştı ve sakat oyuncuların yokluğuna, kırmızı kart gören Halil'in yokluğunun da eklenmesi moralleri iyice bozdu.Bu kadar eksiğe karşısında, yürükmekte dahi zorlanan ve genelde başarılı bir performans gösteren kaleci Muhammet'in büyük özverisi görülmeye değerdi.

STAT: Paşabahçe
HAKEMLER: Ceyhun Sesigüzel, Ogün Kamacı, Faik Erdem Dalkılıç
LEVENTSPOR: Mehmet, Mustafa, Sezgin, Halil, Ali, Barbaros(dk.88 Ahmet Mert), Tugay, Tamer, Erdem Kodalak, Yücel(dk.69 Selçuk), Emre(dk.76 Şakir)
TEKNİK SORUMLU: Burhan Esmen
ATAŞEHİR DOĞUŞSPOR: Muhammet, Uğur, Hüseyin, Serhatcan, Halil, Oğulcan, Ceyhun, Ayhan(dk.17 Muhammet(dk.53 Mehmet)), Tevfik, Erdi, Yusuf
TEKNİK SORUMLU: Naim Engin
GOLLER: 10' Erdem Kodalak, 38' Yücel(p)(Leventspor) / 74' Erdi(p) (Ataşehir Doğuşspor)
SARI KARTLAR: Barbaros, Mustafa, Tugay, Mehmet(Leventspor)  /  Hüseyin(Ataşehir Doğuşspor)
KIRMIZI KART: 78' Halil:(Ataşehir Doğuşspor)

HABER-FOTOĞRAF: GÖKHAN TANER

Hiç yorum yok:

Taçspor 90+9'da yıkıldı

Bölgesel Amatör Lig 2. Grup'ta Taçspor kazanması halinde direkt ligde kalacağı maçta sahasında Kullar 1975 Spor'a 4-3 yenildi.