Pazar, Şubat 01, 2009

Maç kritiği: İFA Spor - Feriköyspor

HABER-FOTO: EDİP BEKİROĞLU
İstanbul Süper Amatör 4. Grup’ta önceki hafta Galata'ya yenildikten sonra iddiasını sadece matematiksel olarak sürdüren Feriköyspor ve rakiplerine göre rahat durumda bulunan İFA Spor arasındaki maç 2-2’lik beraberlikle sonuçlandı.

Maçın hemen başında Uğur, İFA defansının hatasından yararlanarak Feriköy'ü öne geçirdi: 0-1. Halkalı temsilcisi 7 numaralı oyuncularının cevabıyla durumu eşitledi: 1-1. İlk yarı bu sonuçla tamamlandı.
İkinci yarıya hızlı başlayan Feriköy soldan ortalanan topu İFA kalecisinin sektirmesi sonucu Kenan ile yeniden öne geçti. Atılan gole İFA oyuncuları uzun süre faul gerekçesiyle itiraz etti. Maçın sonlarına doğru ev sahibi ekibin atağı ofsayt gerekçesiyle kesilince 9 numaralı İFA oyuncusu yan hakemin üstüne yürüdü. Orta hakem yardımcısıyla görüştükten sonra kırmızı kartla 9 numarayı oyun dışı bıraktı. Bu dakikada İFA tribünlerinin sahaya yabancı maddeler attıkları gözlendi. Maç yaklaşık 5 dakika durdu. Anlamadığımız bir sebeple 2 yan hakemin yerleri değiştirildi.

Bu dakikadan sonra ipleri eline alan kırmızı-beyazlılar atak oyunun sonucu olarak Önder ile 2 net pozisyondan yararlanamadı. Verilen 7 dakika uzatmanın son anlarında İFA kazanılan serbest vuruşu 6 numaralı oyuncuları ile gole çevirince maç 2-2 berabere sonuçlandı. Gol sonrası itirazlarını sürdüren Feriköyspor’dan 7 numaralı oyuncu kırmızı kartla oyun dışı kaldı.

Tribünlerden notlar:

* Oldukça soğuk bir havada oynanan maçı 400 kadar İFA’lı, 40 kadar da Feriköylü taraftar izledi.
* Maçın başında 2 takım taraftarlarının birbirine çiçek vermeleri futbolu güzel yönlerindendi.
* Maçta amatör futbolda özellikle Feriköy maçlarında aşina olduğumuz ‘Feriköylü başına başına 1 polis memuru’ uygulaması bu maçta yoktu.
* İFA’nın anlamını yöneticilerine sorduk. Cevapları, İFA ETMEK’ten (bir işi, görevi yerine getirmek) geldiğini söyledi. bizde meraklısını bilgilendirmiş olalım.
* Kavgasız gürültüsüz küfürsüz heyecansız futbolsuz öylesine bir maçtı.

17 yorum:

Adsız dedi ki...

İFA nın anlamı İFA etmek değil İstiklal Fazilet Azim...

Adsız dedi ki...

heyecansız gürültüsüz futbolsuz bi macmıydı ?? biz baska macı izledık galıba ifa ferıky macı dıye çatladıkapısporla gazoz spor macına gıtmışiz arkadasım sen bu macı ızleyıpmı yorumladın macta heyacan vardı bırak heyacanı mıllet bırbırını yıyecektı nerdeyse gurultu desen hakem tam bı muammaydı her kararında ıkı tarafda ısyan ettı futbol desen 4 tane gol var barı sahadakı mucadele eden sporcuların alın terıne sallama catır catır oynadı ıkı tarafta ben sahsen futbola doydum ıkı takım seyırcısıde guzel mac oldu dıyerek statdan ayrıldı yan hakemn nıye yer degıstırdıgını anlamakdan yoksunsun bıde macı yorumlamıssın ustuste 5 kez ofsayt kaldırınca 9 numaralı oyucu ustune yuruyup ıhrac olunca ev sahıbı takım taraftarı hakeme yuklendı orta hakemde ortalık sakınleşsın dıye hakemlerın yerını degıstı bu kadar her dakkası heyacanlı gecen maca olesıne bı mac demıssın ya pes dogrusu !!!

Adsız dedi ki...

iflıların gostermıs oldugu ılgıden dolayı tesekkur eder seneye basarıların devamını dılerım

Adsız dedi ki...

gürültüsüz heyecansızmı siz galiba yanlış bilgiler alıyosunuz baya gürültülü ve heyecanlı bir maçtı

Adsız dedi ki...

İFA nın anlamı verilen bir sözü yerine getirmek borcun ödenmesi demektir. istiklal le fazilette ahllakla alakası yok İFA nın anlamını İFA lılardan daha mı iyi bileceksiniz neyse maça geçelim.

maç gerçektende zevkli ve bi o kadarda çekişmeli geçti.maçın hemen başında feriköy 1-0 öne geçti.İFA nın cevabıda pek geçikmedi sol çaprazdan ceza sahasını içine giren erkan 9 numara ortasında 7 numralı hakana sadece dokunmak kaldı.ilk yarı bu skorla.2 yarı başında feriköy ataklarını sıklaştırdı ve ifa savunmasının hatasını iyi değerlendirip golle sonuçlandırıldı.2-1 yenik druma düşen ifa yan hakemin hatalı kararları yüzünden 9 numaralı oyuncu hakeme itiraz ettiği için kırmızı kart gösterildi bu dk sonra İFA lı taraftarlar hakemin hatalı kararlar verdikleri için hakemi protesto etmeye başladı.olaylar yatıştı derken bu seferde hakem yan hakemlerinin yerini değiştirdi.maç 2-1 bitecek derken enginin harika frikik golü ile maç 2-2 bitti.hafta içinde olay olucak bu maçta kava çıkacak denilen maç iki takım taraftarları ortak tribünde maçı izledi ve en ufak bi taşkınlık çıkmadı.maç esnasında feriköyün 4.numaralı oyuncusunun ayağı kırıldı diye haber geldi eğer öyleyse geçmiş olsun.maç bittikden sonra ifalı taraftarlar feriköylü futbolcuları ve teknik heyeti alkışlarla semtlerine uğurladılar.bu maç öncesinde bu siteden sanal ortamda maçın ortamını germeye çalışan provakasyonlarının dediklerninn hiç biri olmadı 2 takım taraftarları çok zevkli bi okadarda çekişmeli maç izledi.yaklaşık 500 kişiye yakın taraftar topluluğu soğuk havaya rağmen tribündeydiler ve futbolla doydular.

Adsız dedi ki...

ben buradan İFASPOR yöneticilerinden aygün ATAM a nezaket ve konukseverliği için teşekkür ederim.amatör futbolun bu tarz kaliteli arkadaşlara herzaman ihtiyacı var.
dünkü maçta maç internetin başında geren arkadaşlara daha öncede dediğim gibi onlar ifalı değil ifa etiketinin ardından feriköye düşmanlık yapan başka takım sempatizanları.

Adsız dedi ki...

Bİ HAFTA ÖNCEKİ YÜKSEK ATMOSVERLİ GALATA MAÇINDAN SONRRA BU MAÇ ÇOK YAVAN GELDİ.BİDE O FERİKÖYLÜLERLE MAYTAP GEÇEN Bİ YAZI VARDI 1998 2009 FERİKÖYLÜLERİ ÜZÜDÜĞÜMÜZ İÇİNMİ NE ÖZÜR DİLERİZ GÜLME İŞARETİ.ONU ANLAMADIM İFALI ARKADAŞVARMI AÇIKLICAK OLAN.....

feriyeli dedi ki...

BİR FERİKÖYLÜ TARAFTAR OLARAK İFA
TAKIM VE YÖNETİCİLERİNE GÖSTERİLEN NEZAKET VE KARŞILAMADAN DOLAYI TEBRİK VE SEVGİLER.DEMEKKİ SANAL ORTAMDA ORTAMI GERENLER NE İFA LI NEDEN KÖYLÜYMÜŞ.ORTAMI GEREN KLAVYE BAĞIMLISI PRÖVAKATÖRLERMİŞ.İFA YA BAŞARILAR.BU STADA DAHA ÖNCE RAKŞP TARAFTARIN HİÇ GELEMEDİĞİNİ SÖYLEDİLER.DEMEKKİ ONLAR GELEMEDİĞİNDEN DEĞİL GELMEDİĞİNDEN VE KORKTUKLARI İÇİNMİŞ.GİTMİŞ OLSALARDAI BU KONUKSEVERLİĞİ GÖRMÜŞ VE ÖNYARGILI DÜŞÜNMÜŞ OLACAKLARDI.İFA YA BAŞARILAR.SENEYE FERİKÖYE BEKLERİZ.

Adsız dedi ki...

gençferiköylüler pankarttan pek bişey anlamadılar galiba.siz onu büyüklerinize sorun onlar ne anladılar bu pankartdan. neyse feriköylüler güzel maçtı gelen herkese teşekkürler

Adsız dedi ki...

büyükleri ne anlamışlar ifalı bi yaz bakalım ??
bakın böyle giderli sisli puslu örtülü aba altından sopa ayakları biz yapacağımızı dümenleri..iyi ayaklar değil bunlar.
dün bizim tribünün önünde 3-5 tıfıl feriköylü futbolculara küfür müfür takıldı.onların fotoğrafları alındı.kaynarca maçında ne olduysa feriköye geldiğinizde o arkdaşlar eğerki gelebileceklerse mutlaka alınacak emin olun.30 kişşi gelmişiz öyle terbiyesizlikler olmamalıydı.
kaynarcalıyıda 3 sene sonra yakaladık.

Adsız dedi ki...

güzel maç oldu en önemliside maçın iki takım arasında dostça geçmesiydi bir ifalı olarak feriköye başarılar diliyorum

Adsız dedi ki...

edıp erkan gorev basında trubunu cekmıs yıne ıfalı arkadaslar sıze ferıkoy de bısey yapmadık sızdende bısey cıkmadı tsk ler bız yapılanı ve yapanı unutmayız bızı kaynarcalı arkadas a sor soyler sana sıze basarılar

Adsız dedi ki...

feriköylüler siz bizi yine başka takım taraftarlarıyla karıştırıyosunuz biz ona buna benzemeyiz bunu daha öncede belirtmiştim.kaynarcalıdan bizene biz İFA yız.he resim fln çekmişsiniz çekin bide vesikalık alın isterseniz biz kaynarca gibi 15-20 kişi deplasman maçlarına gitmiyoruzki 250-300 kişiyle deplasman yapıyoruz bu sezon hariç 5.haftadan sonra gitmedik.he seneyye aynı gruba düşersekse bi sorununuz varsa feriköyde hallederiz siz diyosunuz ya feriköye gelene bilet bedava bizim trübünün kapısı 7*24 saat açık herkese kapımız açık.bide gelen olsa.neyse oyucularınıza ufak tefek küfürler edilmiş onuda maçın stresine ver diyorum .feriköyde oyanan maçta siz daha fazla küfür etttiniz.bunlarıda biliyrouz feriköylü hatırla 2000'ni.neyse konuyu uzatmanın anlamı yok.maç iki taraf içinde iyi geçti iki takım taraftarları birbirlerine çiçek vererek ortamı dahada güzelleştirdiler diyebilirm.he sen illa maçın stresiyle edilen bi kaç ufak tefek küfürü edenlerden hesapını soracağız diyorsansa emin ol bundan sen ve senin gibi düşünenler zararlı çıkacaktır.DEVRİYE

Aygün Atam dedi ki...

ifa spor kulübü tarihi hakkında yakında bi yazı yazıyoruz. İfa spor hakkında yanlış bilgilendirmelerden kurtlursunuz inşallah. Feriköy yönetimine ben teşekkür etmek istiyorm bizi çok iyi ağırladılar ve hiçbir sorun da çıkmadı orda. Bizde aynı nezaketi gösterdik ve bu iki kulüp geçmiş tarihlerde olan kötü diyaloğa bir son vermiş oldu. Ben şahsen orda yazan yazıyı görmedim ama iyi niyetli yazıldığını biliyorm ki gençler bana söylemişti abi özür dileyeceğiz geçmişte olan olaylardan ötürü ve bir dostluk olacak bizim için. İnşallah tüm kulüpler şunu düşüncelerine işlerler: ' RAKİPLERİMİZ DÜŞMANIMIZ DEĞİL, VARLIK SEBEBİMİZDİR.!!! '

Aygün Atam dedi ki...

BU ARADA FERİKÖY SPOR KULÜBÜ GENEL KAPTANI ERSİN ABİME VE ONUN DÜŞÜNCESİNDE OLAN TÜM FERİKÖY CAMİASINA HERŞEY İÇİN TEŞEKKÜR ETMEK İSTİYORUM.

Adsız dedi ki...

siz sanmayın sizin fotoğraflarınızın alınmadığını sakın sizde elbet geleceksiniz bakalım nasıl bi sonuçla karşılacaksınız çiçeklerle karşılayacağız sizi gerçekten öle 2 sene öncekinden daha da güzel olacak nasıl olsa hatırlayın o günleri o havayı nasıl tenefüs ettiğinizi bakalımm??? ferik köylülerr

Adsız dedi ki...

değerli f.köylü ve İFA' lı kardeşlerim.maçtan önce burada yazanlar hayel kırıklığına uğradılar eminim çünkü onların bekledikleri olmadı.olamazdı zaten çünkü onların takımlarının tarafarı olmadığı için taraftarı olan takımları hem kıskanıyorlar hemde ön yargılarından korkuyorlar.sizi karşı karşıya getirmeye çalıştılar ama gerçek taraftar olduğunuz için bu dolduruşa gelmediniz çünkü her iki tarafta övünülecek taraftarlardır.diğer kulüplerde bu taraftar olmadığı için sizleri öcü gösteriyorlar.çünkü onlar spor yapıyorlar ama gerçek sporun taraftarla yapıldığını bilmiyorlar slm'lar.İFA lı.

Dikilitaşspor 7 sezon sonra BAL'da

Bölgesel Amatör Lig baraj maçında Dikilitaşspor, Taçspor'u uzatmalarda 2-1 yendi ve gelecek sezon BAL'da mücadele etmeye hak kazandı.