Çarşamba, Ekim 26, 2022

Ümit Yılmaz: Feriköysporlu Yusuf Kızıltaş'a dikkat


Pazar günü Bölgesel Amatör Lig maçını izlemek ve haberleştirmek için Kavacık 15 Temmuz Şehitler Stadı'nda oynanacak olan Kavacıkspor- Feriköyspor maçına gittim.

Oldukça güzel bir hava vardı İstanbul'da. Tribünlerde yaklaşık 500 civarında taraftar vardı.

Saatler 15.04'ü gösterirken ilk düdük çaldı ve maç başladı. İlk dakikadan itibaren gözüme bir futbolcu takıldı. Yusuf Kızıltaş. Feriköyspor takımının 10 numarası. Top kontrolü, bilek hareketleri ve kolay adam eksiltmesiyle dikkatimi çekti. Henüz 15 dakika geçmemişti ki iki ince arapası ile arkadaşlarını kaleciyle karşı karşıya bırakmasına rağmen arkadaşları yavaş davranınca Kavacıkspor savunması yerinde müdahalelerle gole izin vermedi.

Tek kişilik şov
İlk yarı boyunca sahada adeta tek kişilik şov yaptı Yusuf. Topu ayağına her aldığında muazzam işler yaptı. 38.dakikada mükemmel bir frikik kullandı Top üst direkten geri döndü. Sadece benim değil staddaki herkesin konuştuğu isimdi Yusuf Kızıltaş. Bende bu oyuncuyu ilk kez izleme şansı bulmuştum.

Profesyonel tecrübesi var
İkinci yarıya biraz tutuk başladı. Ama 65-70.dakikadan sonra sazı yine eline aldı. Ortasahayı çekip çevirdi. Arkadaşlarına oyun alanları açtı. Topun kontrolünü tamamen takımı lehine çevirdi. İlk yarıya nazaran biraz temposu düşsede yine göze batan oyuncuydu. Kusursuza yakın bir futbol sundu seyircilere. Yusuf'un kariyerine baktım maç sonu. Henüz 21 yaşında. Profesyonel ligden dönmüş. Şu anda TFF 2. Lig'de oynayan İskenderunspor'la profesyonel sözleşme imzalamış. Sonrasında Osmaniyespor ve Tepecikspor yolculuğu yaşamış. Bu sezon başı da Feriköyspor'a transfer olmuş. 

İyi işlenirse 1. Lig'de oynar
Üzerine düşülürse, daha üst düzey hocalarla çalışırsa, oyun devamlılığını sağlayabilirse ve birazda güçlenirse Türk futbolu müthiş bir oyuncu kazanır. Kumaşı ve oyun bilgisi çok iyi. Çevre kontrolünde biraz sıkıntıları var. Oyunu içi açıyor. Arkadaşlarıyla iletişimi gayet iyi. Ve müthiş bir sol ayağı var. Allah nazarlardan saklasın. Bu çocuk bana göre iyi bir eğitimle TFF 1. Lig seviyesine rahatlıkla gelebilecek kapasitede. Önünde daha 10 yıllık uzun bir kariyeri var. Özgüvenini devam ettirir ve ben yıldız olacağım derse olmaması için hiç bir neden yok. 

Feriköyspor mükemmel bir iş yapmış. Çok iyi bir transfere imza atmış. Tebrik etmek lazım.

Tabi ki bu bir maçlık analiz ve görüş.

Tavsiyem Yusuf Kızıltaş yakından takip edilmeli. 

Yusuf'a da tavsiyem daha fazla çalışmalı ve bir daha geri dönmemek üzere profesyonel liglere yelken açmalı.

Yolun açık olsun Yusuf Kızıltaş

Analiz ve Gözlem : Ümit YILMAZ

Hiç yorum yok:

İfa'nın gençleri 8'de 8 yaptı

İstanbul U-17 A Ligi 12. Grup 8. hafta karşılaşmasında İfa Spor, deplasmanda Sultangazi Sultançiftliği’ni 2-0 yendi.