Salı, Haziran 14, 2022

Şilespor'dan çok özel şampiyonluk


İstanbul 1. Amatör Lig 20. Grup'ta lider Şilespor sahasında Kavakpınarspor'u 4-1 yenerek bitime 1 hafta kala şampiyonluğunu ilan etti.

Şile Stadı'nda oynanan ve Recep Buğra Demirci'nin yönettiği maçın ilk yarısını konuk Pendik temsilcisi, 35. dakikada Soner Göksay'ın attığı golle 1-0 önde tamamladı. Şilespor Teknik Direktörü Hasan Hız devre arasında üç değişiklik birden yaparken bu hamle meyvelerini verdi. Sarı lacivertli ekip taraftarının da desteği ile ikinci yarıda adeta coşarken 55'te Gürer Altuntaş, 57'de Emre Sezer, 85'te Buğra Ceyhun ve 90'da Ragıp Durmaz'ın golleriyle sahadan 4-1 galip ayrıldı.


1. Amatör'de ilk grup şampiyonluğu

Tanju Altınay'ın başkanlığında ve Hasan Hız'ın teknik direktörlüğünde sezona giren Şilespor oynadığı 17 maçta 15 galibiyet, 1 beraberlik alırken tüm puan kayıplarını takipçisi İshaklıspor'a karşı yaşadı. 70. kuruluş yılında şampiyonluk coşkusu yaşayan Şilespor ayrıca 9 yıl aradan sonra Süper Amatör Lig'e yükselmenin mutluluğunu yaşadı. Şilespor ayrıca ilk kez 1. Amatör'de grup şampiyonluğu yaşadı.


En son 2012-13'te çıkmıştı

İstanbul'un Anadolu yakasında Karadeniz kıyısındaki güzel beldeleri ve iç kesimlerdeki yemyeşil köyleriyle bilinen Şile'nin sarı lacivertli temsilcisi 2012-13'te 1. Amatör'de grubunda ikinci olarak Süper Amatör Lig'e çıkmıştı. Süper Amatör'de iki sezon mücadele eden kulüp hemen akabindeki sezon 1. Amatör Lig'de de tutunamamış, 2016-17 sezonunda ise liglere girmemişti.


2017-18 sezonunda Mehmet Altınay'ın başkanlığında, Behçet Akyıldız ve Serkan Kandıra'nın yönetiminde 2. Amatör'de şampiyon olan sarı lacivertliler bir sezon sonra yeniden düşmenin üzüntüsünü yaşamıştı.

Pandemi dolayısıyla yarım kalan 2019-20 sezonunda grubunda üçüncü olan ve üst lige terfi eden Şilespor böylece üst üste iki sezon terfi etmiş oldu.

Haber: Efkan Bucak



1 yorum:

Adsız dedi ki...

Efkan Bey. Şampiyon olduğumuz 2017-2018 sezonunda Kulüp Başkanı Tanju ALTINAY değil, Mehmet ALTINAY’ dı.

İzzettinspor'da Ferudun Şallı dönemi

İstanbul 2. Amatör Lig ekiplerinden İzzettinspor'da teknik direktörlük görevine Ferudun Şallı getirildi.