Pazartesi, Mayıs 30, 2022

Yeniköy 1924 Spor'dan Anadolu Esenyurtspor'a tepki


İstanbul 1. Amatör Lig 1. Grup’ta hatfta sonu oynanan Anadolu Esenyurtspor-Yeniköy 1924 SK maçı, 2-2 devam ederken 90+2’de çıkan olaylar nedeniyle yarım kaldı. Hakem, ev sahibi ekipte futbolculardan 3, teknik ekipten 2 kişiye kırmızı kart gösterdi.

Terkos'taki maç gergin geçmişti
İki takım arasında ligin ilk yarısında Terkos Stadı’nda oynanan maç da gergin geçmiş, Yeniköy cephesi 88. dakikada boğazına top gelen futbolcularıyla ilgilenirken Anadolu Esenyurtsporluların devam ettiği ve skoru 1-1 yaptığı gerekçesiyle rakiplerine tepki göstermişti. İki taraf arasında sözlü tartışma olmuş ancak arbede yaşanmamıştı.

Başkan Zeki Budak tepkili
Esenyurt Belediye Stadı’ndaki mücadelede de 90+2’de patlak veren kavga sonrası hakem Gökhan Boy müsabakayı tatil etti. Yeniköy 1924 SK Başkanı Zeki Budak bir açıklama yaparak rakiplerine tepki gösterdi. Budak şu ifadeleri kullandı.

"Hocamızın kafasına şişe attılar"
“Stada ilk girdiğimiz andan itibaren  hakarete uğradık. Maç içinde rakip takım oyuncuları futbolcularımıza sürekli küfür etti. Maçın 42. dakikasında, kadroda olmayan bir Anadolu Esenyurt oyuncusu tribünden hocamızın kafasına su şişesi attı. Maçın hakemi de statta hiç güvenlik olmaması sebebiyle soyunma odasına gitmiş tribünler boşaltılmadan maçı oynatmayacağını söyledi. 45 dakika sonra tribün boşaltıldı, tüm taraftarlar bir tribüne toplandı, hakem güvenlik güçlerinin gelmesiyle maçı başlattı.

"Tüm takım bize saldırdı"
İkinci devrede de gerek saha içinde oyuncuları, gerekse tribündeki destekçileri bize sürekli küfür etti. 88’de penaltıdan skoru 2-2’ye getirdik. 90+2'de rakip takımın 7 numaralı oyuncusu ikinci sarı karttan atıldı. Bu esnada önce oyuncumuza saldırdı ardından maçın hakemine küfür etti, sonra da hocamıza saldırdı. Ardından hocaları gelip 4 numaralı oyuncumuza tükürdü ve vurdu. Ardından bana saldırdı. Bu esnada diğer Anadolu Esenyurtlu oyuncular da diğer oyuncularımıza saldırdılar. Olaylar olurken maçın hakemi soyunma odasına gitti, o sırada dışarıda olaylar devam etti... Oyuncularımızdan birine bir şey olsa bunun hesabını kim verecekti?

"Hakem olaylarda içeri kaçtı"
Olaylar dindikten sonra hakem odasına gittik 'Hocam içeri kaçtınız, çok darbe aldık. Keşke izleseydiniz dedik. Kendilerinin de korumaya ihtiyaçlarının olduğunu kendisinin gerekli raporu yazacağını söylemiştir. Stadı 45 dakika sonra çevik kuvvet eşliğinde terk edebildik. 

"Sosyal medya hesaplarında yazılanlar bizi üzdü"
Maç sonunda rakip takım oyuncularının sosyal medya hesaplarında 'Hak edenin hakkını verdik' gibi paylaşımlar bizi daha da üzmüştür. Demek ki yaşanılan olaylar maç içinde cereyan eden olaylar değil, planlı olarak yapılan işlerdir. Kulübümüze yapılan bu saldırı kınıyoruz."


ANADOLU ESENYURTSPOR OLAYLARLA İLGİLİ AÇIKLAMA YAPTI

Hiç yorum yok:

BAL 1. Grup 19 Nisan Cuma Sonuçları

BAL 1. Grup'ta 27. hafta karşılaşmaları 18 Nisan Cuma günü oynandı.