Cuma, Mayıs 27, 2022

Anadolu Kavağıspor'dan olaylarla ilgili açıklama


İstanbul 2. Amatör Lig ekiplerinden Anadolu Kavağıspor, 25 Mayıs'ta Ortaçeşme Stadı'nda oynadıkları Acıbadem Üsküdar SK maçında yaşananlarla ilgili açıklama yaptı.

Anadolu Kavağıspor Kulübü imzasıyla yapılan yazılı açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

"13 Nisan 2022 tarihinde Selimiye Stadı'na 3'te 3 yaparak  gittiğimiz Acıbadem Üsküdar deplasmanında, futbol  ahlakından nasibini almamış, kulübü tarafından da ödüllendirilip kaptanlık bandı takılmış 7 numaralı oyuncunun yaptığı ahlaksızlıklar, provokasyonlar sonucu iki oyuncumuz kırmızı kart görmüş, toplamda 15 maç ceza verilmiş, ayrıca hükmen 3 0 mağlubiyetimiz tescil edilmiş ve bütün dengelerimiz alt üst olmuştur. 


Sonrasında, hedefsiz şekilde çıktığımız maçlardan birinde yine Selimiye Stadı'nda, Üsküdar Salacakspor ile gerçekleştirdiğimiz müsabaka esnasında, bizden sonra maçı olan Acıbadem oyuncuları sahaya gelmiş, yine 7 numaralı oyuncuları taça çıkan topu alıp oyuncumuza vermeyip, 'Burası Üsküdar' ile başlayan, ağıza alınmayacak ağır küfürler edip kendisini ilgilendirmeyen bir maçta hakaretlerine devam etmiştir. 

Son olarak 25 Mayıs tarihinde oynanan Anadolukavağı –Acıbadem Üsküdar maçında, takımımız gayet iyi mücadele ederken, hatta rakip 10 kişi kalıp, 2 pozisyonda da son adamı hakem tarafından oyundan atılmamışken, yine sahada her türlü çirkefliği yapan 7 numarayı, öne geçtikleri anda oyundan alan hocaları olan bitenin farkındadır. Kendisinin maç sonunda hakemi hedef alan yorumlarını, ligin ilk yarısında oynanan maç sonrasında da belirtmesini beklerdik. 

'Kırmızı kart yazılan yönetici maçta değildi'
Maç sonunda 5 oyuncumuz ve 1 yöneticimizin kırmızı kart ile cezalandırıldığı bilgisini futbol federasyonu resmi hesabından öğrenmekteyiz. Saha içinde hiç kimseye tebliğ edilmemesine rağmen, hakemin kendi yorumu ile rastgele futbolcularımıza ve yöneticimize kırmızı kart cezası verilmiştir. 

Trajikomiktir ki, kırmızı kart cezası verilen yöneticimiz, esami listesinde adı olsa da, son anda meydana gelen rahatsızlığı nedeniyle sahaya intikal edememiştir.

Sahada bulunmayan yöneticimize verilmiş olan kırmızı kart konusunda, atılan bu iftira ile ilgili, başta bu uydurma cezayı veren müsabaka hakemi olmak üzere tüm sorumlular hakkında şikayetlerimizi sunacağız ve hakkımızı sonuna kadar arayacağız. 

Futbol Federasyonu, amatör kulüplere destek olmak bir yana,  var olmayan, rastgele ve uydurma cezalarla, kulüplere darbe vurulmasına göz yummakta, ya da bu durumu denetleyememektedir. 

Ayrıca semtimizi ve kulübümüzü centilmenlik dışı davranmakla itham eden Acıbadem Üsküdar yönetimine ve hocalarına hatırlatmak isteriz ki, semtimizin ve kulübümüzün, ligden çekilen rakip takımları dahi selamlayan, omuz omuza destekleyen alkışlayan bir kültürü bulunmaktadır. Örneklerini dileyen herkesle paylaşabilir, Anadolukavağı ve centilmenlik kelimelerini yazarak ufak bir araştırma yapmalarını önerebiliriz.

'Rakiplerimizle sorun yaşamadık'
Acıbadem Üsküdar karşılaşmasında meydana gelen gerilim dışında, hiçbir rakibimizle en ufak sorun yaşamadığımız bu sezonun, birkaç kişinin ağzından çıkan yalan yanlış yorumlarla lekelenmesini asla kabul etmeyeceğiz. 

İlgili müsabakada, takımımız 2-1 mağlupken ve en ufak bir gerginlik yokken, kulübeden çıkarak tellere gelip taraftarımızla tartışmaya giren, dalga geçen, saha içi kadar saha dışını da provoke eden ahlak düşmanı , tırnak içinde 'futbolcu' sahanın karışmasına sebep olmuştur. 


Ligin ilk yarısında oynan müsabakada, 7 numaralı formayı,  son oynanan müsabakada 9 numarayı giyen aynı oyuncu dışında hiç kimseyle en ufak bir münakaşa yaşanmamıştır.

'Yedek oyuncuları bıçak çıkardı'
Sonrasında, ahlaktan bahseden  rakip takımın hocasının oğlu olduğunu söyleyen, 22 numaralı oyuncunun, gerginliği yatıştırmak isteyen oyuncumuza attığı yumruk,  peşi sıra yedek oyuncusunun maç boyunca insan üstü bir gayretle koncunda sakladığı ve çıkarıp futbolcularımıza salladığı bıçak ‘suç aleti’  bazı taraftarların sahaya atlamasına sebep olmuştur. 

Bu olayları gören, bilen rakip takımın birçok oyuncusu maç sonu tarafımıza gelip 'Haklısınız, sürekli aynı şeyleri yapıyor, bizde bıktık artık' şeklinde kaptanları hakkında serzenişte bulunmuştur. 

Bu sözde 'futbolcuya' kaptanlık veren, henüz gerginlik çözülmemişken sosyal medyadan ilgili futbolcunun resmini paylaşarak galibiyeti kutlayan, Acıbadem Üsküdar yönetimi de olayların en büyük sorumlusudur. 

Ligde rakibimiz, aynı zamanda dostumuz olan diğer arkadaşlarımız ile en ufak bir sıkıntımız yokken, bu oyuncu ile ilgili rakiplerin görüşlerini de dinlemenizi tavsiye ederiz. 

10 senedir yaptığımız gibi; Sahada ya da saha dışında, rakiplerimiz bizlere iyi ya da kötü nasıl yaklaşırsa bizde kendilerine aynı şekilde karşılık vermeye devam edeceğiz. 

Bu semtin çocuklarının onurlu mücadelesi 2. Amatör'de oynayan ama Şampiyonlar Ligi seviyesinde egosu olan bir kaç serserinin oyuncağı olamaz. Camiamıza geçmiş olsun."

1 yorum:

Adsız dedi ki...

Maçı izleyen ve Beykoz amatör futbol kulüplerinin maçlarını ve sportif operasyonlarını yakinen takip eden bir futbol sever olarak şunu net şekilde ifade etmek istiyorum;olayların en büyük sorumlusu acıbadem üsküdarspor kulubu 9 numaralı forvet oyuncusudur.Her pozisyonda hareketleri ve alaycı tavırlarıyla futbol ahlakıyla yakından ve uzaktan bağdaşmayan haller sergilemiştir.
Evet maç sonu bir gerilim yaşandı bu gerilimde mavi beyazlı bir oyuncunun bıçak çıkarark tüm oyunculara saurduğuna şahit oldum.
Gerçekten de futbola gönül vermiş küçük bir köy olan ve ilk 3 hafta güzel futboluyla ve ahlaklı tutumuyla taraflı tarafsız herkesin saygısını kazanmış,3 galibiyet almış Anadolu Kavağı kulubunu hem TFF,hem ön yargılı hakemler hem de tacizkar kulupler bu takımı afişe etmiş,kötülemiştir.
Amatör futbolu bu hale getiren ve futbola gönül veren bu gençleri futboldan soğutan herkesi Allah'a havale ediyorum.

Saygılarımla

İfa'nın gençleri 8'de 8 yaptı

İstanbul U-17 A Ligi 12. Grup 8. hafta karşılaşmasında İfa Spor, deplasmanda Sultangazi Sultançiftliği’ni 2-0 yendi.