Cumartesi, Şubat 26, 2022

İFA lideri devirdi Klasman'ı garantiledi


İstanbul Süper Amatör Lig 5.grupta İFA kendi sahasında, seyircisi önünde şampiyonluğu garantileyen Feriköyspor'u konuk etti. Ev sahibi ekip 1-0 geriye düştüğü karşılaşmadan 2-1'lik skorla galip ayrıldı ve ligin bitmesine bir hafta kala Klasman Grubu'nu garantiledi. 

Zorlu doksan dakikayı Süleyman Özay-Samet Özkul-Selim Şenöz hakem triosu görev yaptı. 



Ev sahibi dondu kaldı

Mutlak galibiyet parolası ile maça başlayan ve seyirci desteğini de arkasına alan ev sahibi ekip henüz 8.dakikada kalesinde golü gördü. Kornerden gelen topa iyi yükselen Ufuk Filik takımını zorlu deplasmanda 1-0 öne geçirdi.

Yediği gol sonrası bir süre oyuna adapte olamayan ev sahibi ekip 38.dakikada gole çok yaklaştı. Sağ kanattan Mehmet Ali Karasipahi'nin ortasına Ersel Samet Temel'in kafa vuruşunda kaleci Kadir Türkmen başarılıydı dönen topu altı pas içinde Serkan Akkaya tamamladı, top yan ağlarda kaldı.



İFA devre bitmeden nefes aldı

Mücadelenin 44.dakikasında yine sağ kanattan gelişen atakta Mehmet Ali'nin asistinde defanstan atağa katılan Ali Ekber Kirhan topu filelere göndererek skoru 1-1'e getirdi.



İFA bastırdı Feriköy direndi

İkinci yarının başlaması ile birlikte Zülfikar Turhan ve Samet Bektaş'ın organize ettiği ataklarla oyunu Feriköy kalesine yıkan ev sahibi ekip konuk defansını ve kaleci Kadir Türkmen'i geçemedi. 



Feriköy kaçırdı İFA attı

Üst üste dört yüzde yüzlük atakta kaleci Kadir'i geçemeyen ev sahibi ekip maçın yıldız ismi Mehmet Ali Karasipahi'nin etkili oyunu ile galibiyete uylaştı. 

63.dakikada ani gelişen Feriköy atağında Emirhan Özdemir'in yerden pası ile İFA ceza sahasında topla buluşan Kerem Yazıcı şut çekmekte gecikince konuk ekip mutlak golden oldu. Akabinde gelişen atakta sağ kanattan etkili bindirmelerde bulunan Mehmet Ali topu Ersel Samet Temel'le buluşturdu. Ersel Samet'in yakın mesafeden vuruşunda top ağlarla buluştu 2-1.

Kalan dakikalarda da oyun ve skor üstünlüğünü elinde bulunduran ev sahibi ekip sahadan 2-1'lik skorla galip ayrılarak üç puanın sahibi oldu. Bu sonuçla Metin Kaygın'ın talebeleri puanını 39'a çıkartırken, Feriköyspor 43 puanda kaldı. Her iki ekip de haftaya ligden çekilen rakiplerle oynayacağından hükmen galibiyetle üç puanın sahibi olacaklar.



Asistleriyle maçın yıldızı oldu

Karşılaşmanın ilk yarım saati dışında oldukça etkili bir futbol ortaya koyan ev sahibi ekipte maçın yıldızı Mehmet Ali Karasipahi oldu. Mehmet Ali yaptığı sayısız bindirme, adam eksiltme ve asistleriyle galibiyetin mimarlarında oldu.

HABER-FOTOĞRAF:ERDEM SAĞOLAN

FOTOĞRAF ALBÜMÜ İÇİN TIKLAYINIZ

Hiç yorum yok:

İstanbul 2. Amatör Lig 25 Nisan 2024 Perşembe Programı

İstanbul 2. Amatör Lig'de heyecan bitmek bilmiyor. Her gün maç her gün heyecan...